USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

29 Ekim´de Açılacak

29 Ekim´de Açılacak

   29 Ekim´de  Açılacak
03-10-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Teknik Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi (SİVTAŞ) Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Salih Ayhan başkanlığında, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. Şirketin yeni idari binasında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek kararlaştırıldı.

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler daha sonra, ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi, pazar oluşturulması amacıyla kurulan SİVTAŞ´a bağlı Yem Fabrikası ve Süt İşleme Tesisinin I. Organize Sanayi Bölgesindeki inşaatını gezdi. Vali Salih Ayhan, inşaat çalışmaları hakkında şirket Genel Müdürü Hakan Bozbıyık´tan bilgi aldı.

Vali Salih Ayhan, bu projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Yem ve Süt Fabrikasının açılışını 29 Ekim´de gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Ayhan ?Sivas tarımında hakikaten yapılan bütün altyapı çalışmaları belki de en somut göstergelerinden birisi bu şirketimiz ve bu şirketin yatırımları oldu. Fabrikamız gördüğünüz gibi hummalı şekilde geçen 29 Ekim´de temelini attık. Bu sene 29 Ekim´de açılışını inşallah gerçekleştireceğiz. Tarımda örgütlü bir yapının modern yönetim anlayışının yani özel sektör mantığının en güzel işleyeceği yerlerden biri olacak. Güzel birliktelik var, güzel bir işbirliğimiz var, heyecanımız var. Sivas tarımına hakikaten yeni bir soluk kazandığımızı özellikle ifade edebiliriz. Bu bizim için lokomotif oldu, arka tarafta yine süt işleme tesisi devam ediyor. İlerleyen aşamada yün işleme, bal paketleme, seracılık olsun birçok alanda bu şirket adeta lokomotif olacak. Tabi reklamı da olsun o da bizim milli bir markamız Konya´nın Torku´su var. Konya´nın Torku´su Sivas´ın da SİVTAŞ´ı hakikaten Türkiye gündeminde önemli bir hizmeti yatırımı istihdamı olacak. Ben bu birlikteliğe emek sarf eden, bu işe inananlara teşekkür ediyorum.? dedi.

Sivas´ın tarım ve hayvancılıkta cazibe merkezi olacağını kaydeden Vali Ayhan ?İnşallah Sivas, tarım güzel çalışmaları güzel hizmetleri görecek. Sivas ilinin tarımda artık bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz inandığımız içinde ciddi manada kurumsal çalışmalar yapıyoruz. Birçok projede tarım ve hayvancılıkta Sivas´ın iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Toplantımızda güzel bereketli oldu. Şirketimizin mali yapısı ve bu yapının çeşitliliği önemli. Kayseri Şekerimizde şirketimizin ortağı. Şirketimizin durumunu daha da güçlendirmek istiyoruz. İlerleyen aşamada belki şirket daha da tabana yayılabilir ama şu an teker dönmeye başladı. Hızlandıktan sonra bu tür kararları ilerleyen aşamada alacağız hayırlı olsun.? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, üretim ve istihdam odaklı bir projenin hayata geçeceğini ifade ederek ?Bundan yaklaşık 11 ay önce buraya temelini attığımız da belki birçok kişiye acaba ile başlamıştı ama 29 Ekim´e 28 gün kala arkada da yem fabrikası inşaatını görüyoruz ve şu an içerisinde bulunduğunuz binada idari binası SİVTAŞ´ın belli bir noktaya geldi. Eser üretmek, eser üretmeye karar vermek zordur. Yapmak zordur. Yıkmak kolaydır. Bir şehirde hep söylediğimiz gibi yapıcı bir anlayışla tüm kurum, kuruluşların işbirliği ile ortak bir amaç belirleyip ortak hedefi hep birlikte gidildiği zaman başarılı olmayacak hiçbir şey olmadığına inandığı başlamıştık. Allah´a şükürler olsun rabbimize şükrediyoruz, destek olanlara teşekkür ediyoruz. Bu İnancımız boşa çıkmadı iyi bir noktaya geldik üretim odaklı yönetim anlayışı yapacağız dedik. Bu da bunun ilk adeta tulumbaya konan büyük bir yatırım katma değeri olan bir yatırım. Hem istihdam odaklı hem üretim odaklı hem de Sivas´ın tamamına kırsalı dahil 16 ilçeye ve bölgeye etki edecek bir proje. Bundan sonra da SİVTAŞ´ın güçlü yapısı ile güçlü bünyesi ile bu kurum ve kuruluşların işbirliği ile birlikte aynı şekilde kamunun gücü ile özel sektör mantığı ile birlikte ülkemiz için şehrimiz için üretim odaklı istihdam odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz davamız bu ülke için bu millet için bu şehir için eser ortaya koymak, iş yapmak bu noktada destek olan herkese sadece bize de şehre destek olacaktır. Bu noktada destek olan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 29 Ekim´de yine bu alanda 1 yıl önce 29 Ekim´de temelini attığımız bu fabrikanın açılışında hep birlikte yapacağız. Ben katkı sağlayan emek veren herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Projeye emeği geçenlere teşekkür eden İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ise ?Bu çalışmalar, Sivas´ta olduğu gibi şahsımı da heyecanlandıran projeler. Tabii şu an Sivas´ımızın önceliği üretimdir, istihdamdır ve yıllarca konuştuğumuz konu ve geldiğimiz nokta tarım ve hayvancılık. Ben bu şirketimiz bünyesinde yapılan gereken yem fabrikası olsun gerek süt üretimi olsun daha sonra yapılacak bu anlamdaki üreticimizin ürettiği ürünleri alıp bunlar bir marka değeri yapma hususunda arka plan projeler olsun veya bu sunum noktasında ambalajlar boyutunda olsun ki mesele şuan yem fabrikası süt üretimi ile başlayıp akabinde devam edecek tarım ve hayvancılığın hemen her alanında olabilecek projeler. Ben gerek belediyemize, gerek İl Özel İdaremize sahiplenmesi ve bunu projelendirilmesinde dolayı çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!