USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Biriniz Bin Olsun--Video

Biriniz Bin Olsun--Video

 Biriniz  Bin Olsun--Video
18-10-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirde Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Suriye´de silahlı muhaliflerin çatı örgütü Milli Ordu ile birlikte Halk Savunma Birlikleri´nin (YPG) omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri´ne (SDG) karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı´na destek tüm hızıyla sürüyor.

İlimizde faaliyet gösteren bir güzellik solonu işletmecisi ve çalışanları Vali Salih Ayhan´ı makamında ziyaret etti. 

Barış Pınarı Harekatı´na dualarıyla gönülden destek olduklarını söyleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına 50 bin lira bağış yapan kadın girişimci Gülseren Rüveyda Saygın Uçar; ?Gözümüzde, gönlümüzde sınır ötesinde mücadele veren Mehmetçiklerimizde. Dualarımızın dışında ne yapabiliriz diye düşünürken, işletmemize harcamak üzere biriktirdiğimiz bütçeyi karınca kararınca da olsa ordumuza katkı sağlamak için vermeyi uygun gördük. Vatan olmadan hiçbir şey olmaz. Ordumuzun Barış Pınarı Harekâtında muzaffer olması ve bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması tek temennimiz? dedi. 

Sivas´ın güzelliklerle anılan bir şehir olduğunu dile getiren Vali Salih Ayhan; ?Bunu bugün de göstermiş oldunuz. Ben Sivas Valisi olarak da Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´nın Sivas´ta ki temsilcisi, onursal başkanıyım. Bu vakıf 54 şirketi bünyesinde bulundurmaktadır. Bu şirketler Havelsan, Roketsan, Aselsan gibi Türkiye´nin savunma sanayisinde ki en büyük şirketleridir. Bu şirketlerin ürettiği milli ve yerli silahlarla bugün ordumuz daha güçlü. Milli iradenin tecelligâhı olan Cumhurbaşkanlığımızın iradesiyle yerli ve milli silahlarımızla bugün sınır ötesi harekâtı yapılıyor. Kadın girişimcilerimizin desteğiyle de bugün anlamlı bir bağış yapıldı. Türk kadını her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapıyor, yapmaya da devam edecektir? ifadelerine yer verdi

?SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR?

İşletmenin yatırım bütçesinden fedakarlık göstererek destekte bulunduğunu kaydeden Vali Ayhan, ?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ayna Güzellik Salonu bugün, Barış Pınarı Harekâtına ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına 50 Bin Lira bağış yaparak örnek bir davranış sergilemiş oldu. Ben bu davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

?VATAN SEVGİSİ DAİM OLSUN?

Vali Salih Ayhan, ?Birlik olma günüdür. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak; ay yıldızın gölgesinde, ordumuzun arkasında, desteğimizle ve dualarımızla onların yanında olmamız gerekmektedir. Kahramanlarımız orada olduğu sürece bizlerin de çok çalışması ve herkesin görevini en iyi şekilde yapması lazım. Bunun için bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına da destek olacağız. İçinizdeki vatan sevgisi ve muhabbeti daim olsun? şeklinde konuştu.

Vali Salih Ayhan, ziyaretin anısına işletme sahibi Gülseren Rüveyda Saygın Uçar ve eşi Mustafa Uçar´a Sivas Kongresi´nin 100. yılına özel olarak hazırlanan anı pulunu takdim etti.

İlimizde yaşayan bir grup işitme ve görme engelli vatandaş da  ?Barış Pınarı Harekatı´nda görev alan Mehmetçik´e destek olmak amacıyla aralarında topladıkları bir miktar parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´na bağışlamak üzere Vali Salih Ayhan´a teslim etti.

Ziyarette; Ersin Karakuş, Durukan Yıldız, Selman Devecioğlu, Turan Karakaş, Faruk Bilge, Paşa Mehmet Çakırer yer aldı.

?EVLERİMİZİ ŞANLI BAYRAKLARIMIZLA DONATTIK?

Heyet adına konuşan 80 yaşındaki görme engelli Turan Karakaş, ?Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin sınırlarında bir terör koridoru oluşmasını engellemek için ?Barış Pınarı Harekatı´na başladı. Sayın Valimizin açıklamaları ile birlik ve beraberlik içerisinde bizlerde evlerimizi şanlı bayraklarımızla donattık. Tüm ülkede olduğu gibi, Sivaslıların da Türk askerine desteği artarak devam ediyor. Karınca kararınca bizlerde aramızda topladığımız parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´na verilmek üzere Valimiz Salih Ayhan´a teslim ediyoruz? dedi.

İşitme, görme ve bedensel engelli vatandaşların anlamlı bağışından dolayı çok duygulandığını kaydeden Vali Ayhan ise, "Kahraman Mehmetçiğimize hem dualarınızla hem de maddi açıdan destekle güç veriyorsunuz. Bu davranışınız çok ince ve nezih bir hareket. Zor şartlarda nasıl bir araya geliyoruz bunun en temiz örneğidir bu. Anlamlı bağışınızdan dolayı çok etkilendim. Devletimiz, engelli kardeşlerimizin her zaman yanında, onlar da devletimizin ihtiyacı olduğu anda devletinin yanında olduğunu bugün tekrar gösterdi. Örnek bir hareket sergilediniz. Teşekkür ediyorum? dedi.

Sivaslıların kadirşinas ve yardımsever olduğunu her fırsatta vurguladığını anlatan Vali Salih Ayhan, ?Yiğit Sivaslılar hep bunu yapmıştır. 100 yıl önce de yaptı, 100 yıl sonra da bunu yapıyor. Bu desteğinizi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı´na aktaracağım. Bu davranışınız dalga dalga tüm yurda yayılacaktır. Hepinizi tebrik ediyorum. Rabbim sizlerin de birini bin eylesin. Duanızı eksik etmeyin. Vatan olmadıkça hiçbir şeyin kıymeti yoktur. Devletimizin, al bayrağımızın gölgesinde ezanlarımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecek. Hep beraber daha güzel hizmetler yapacağız. Dualarımız kahraman ordumuzla" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Ayhan, engelli vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!