USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN

   HAYIRLI OLSUN
09-06-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Meydanı ve çok katlı otoparkının açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa Vali Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk ve Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışa katılması beklenen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Başbakan Binali Yıldırım´ın daveti üzerine Bitlis´e gittiği öğrenildi.

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlanan programda Sivas kent meydanının geçmişten günümüze değişimini gösteren kısa slayt gösterimi yapıldı. Açılışta konuşan Sivas Valisi Davut Gül, ?Bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet dileyerek, sözlerime başlamak istiyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyet diliyoruz. Sivaslı şehidimiz Halil Kantarcı´nın babası Ali Kantarcı bir konuşma yaptı. Söylediklerinin tamamına katılıyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasıyla ilgili ilimizde yapılan ve uygun olan bütün tesislere şehitlerimizin ismini veriyoruz? dedi.

Şehit Halil Kantarcı´nın ismini şuan yapımı tamamlanan ve geçici kabul aşamasında olan bir okulu verileceğini kaydeden Vali Gül, ?İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okulumuz hizmete açılacak. Belediye Başkanımız Sami Aydın ve ekibini tebrik ediyorum. Bu projenin yapılması önemliydi. Ama bu projenin estetik olarak yapılması, bu projenin üst kısmının düzenlenirken, aynı zamanda şehre nefes aldıracak otoparkının da düşünülerek, yapılması çok çok önemli? dedi.

Vali Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Aslında bu durum Sivas´ın zenginleştiğini de gösteriyor. Çünkü bunu yapmak için bir şeyi yıkmanız gerekiyor. Neyi yıktık? Adliye binası ve Valilik ek binasını yıktık. Şimdi yeni adliye binamız yapıldı. Valilik ek binamız da şuan yapılıyor. Bugüne kadar yıkılan ve yapılanları düşündüğünüzde 90-100 Milyon liralık bir yatırımdan bahsediliyor. Tüm bunları Sivas halkının daha iyi hizmet alması için yapıyoruz. Sivas´ta yapılan her hizmette başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın, Başbakanımız Binali Yıldırım´ın, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın ve tüm Milletvekillerimizin emeği var. Ben hepsine şükranlarımız arz ederken, bu vesileyle bir kez daha bu tesisin tüm Sivas halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.?

?SİVAS´I SEYRETMEYE

DOYAMIYORUZ?

İlimize yapılan yeni çalışmalarla birlikte artık Sivas´ı seyretmeye doyamadıklarını belirten AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise ?Sivas Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve çok katlı otoparkı şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bu açacağımız proje yanılmıyorsam 22 Milyon lira gibi bir bedele mal oldu. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eski ve yeni Sivas´ı gösterirken, artık Sivas´ı seyretmeye doyamıyoruz. Sivas şehirlerin anası sıfatını asırlar önce almıştır. Ben bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize de uzun ömür ve sıhhat diliyorum? ifadelerini kullandı.

?DURMADAN, YORULMADAN

ÇALIŞACAĞIZ?

Açılışta söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun de ?Hain 15 Temmuz darbe girişiminin anısına yapılan Şehitler Meydanımızın açılışında bir araya geldik. İnşallah bundan sonra da yaşanacak her türlü olayda bu birlik ve beraberliği devam ettirmeyi temenni ediyorum. 15 Temmuz bir ruhu kazandırdı. Bu milletin nasıl tepki vereceğini vatan, millet, devlet ve bayrak uğruna ne yapacağı merak ediliyordu. Ama bizim göğsümüzdeki küllenen iman böyle hainlerin ortaya çıkmasıyla kendini buldu. Yapılan eserler her zamanki gibi çok güzel. Biz zaten şehitlerimizin isimlerini her zaman yaşattık, bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Biz Allah´ın izniyle durmadan, yorulmadan geleceğimizi güzel bir şekilde şekillendirerek devam edeceğiz? diye konuştu.

?SİVAS ADETA BİR

AÇIK HAVA MÜZESİ?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında Sivas kent meydanının geçmişten günümüze kadar olan aşamaları aktardı. Bu güzel şehri bizden sonraki nesillere bozmadan aktarmamız gerektiğini belirten Başkan Aydın, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olarak 2004 yılında Sivas Kent meydanındaki talimatı üzerine harekete geçtik. Gerçekten Sivas kent meydanı adeta bir açık hava müzesi. Belki insan bazen sahip olduğunun farkına varmıyor. Bazen sahip olduğunun çok değerli göremiyor ama gerçekten bu eserler Sivas için kıymet biçilmez eserler, büyük değerler. İşte bunun büyük değer olduğunu anlayan büyük lider o zaman bize bir yol gösterdi. Zaman içerisinde yapılanlar ortaya çıktıkça bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık? dedi.

Sivas´ın tek merkezli bir şehir olduğunu belirten Aydın, ?Çekirdek merkezi olan ve bütün ihtiyaçların, ticaretin o merkezden karşılandığı bir şehir. Bu kesinlikle Sivas´ın büyümesi, gelişmesi, sorunları aşması için önemli bir engeldi. Merkezi yaymamız gerekiyordu. İnsanların temel ihtiyaçlarını kendi bölgelerinde karşılayacak adımlar atmamız gerekiyordu. Bunun ilk adımı kamu binalarının şehrin farklı bölgelere aktarılmasıydı. Adliye, Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere birçok kurumun diğer bölgelere taşınması gerekiyordu. Bu adım Sayın Bakanımızın Milletvekillerimizin desteğiyle atıldı? ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Son dönemlerde ilimizde ciddi anlamda otopark sorunu ortaya çıktı. Sivas olarak önemli bir adım attık. 2015 yılından itibaren yeni yapılan bina konutta olsa kamu binası da olsa okul da olsa cami de olsa yeteri kadar otopark yapma mecburiyeti getirdik. Bu Türkiye?de sadece Sivas´ta uygulanıyor. Zararın neresinden dönerseniz kardır anlayışıyla bu sistemi uygulamaya aldık. Eski yerleşkede yani merkezde bu sorunu aşmak için mevcut yapıların yer altını otopark yapmaya karar verdik. Yerin altına yaklaşık 18 metreye ulaşan bir kazıyla üç kat otoparkı projemiz kapsamına aldık. Yaklaşık 800 araç kapasiteli otopark şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak. Burada hem otopark sorunu çözüldü, hem muhteşem eserlerin önü açıldı hem de kamu malı değerlendirildi.

İlerde Ordu Evini de kaldıracağız. Mili Eğitim Bakanımızın desteğiyle yeni ordu evinin yapılması için önemli bir karar vermiş ve adım atmıştı. Yeni ordu evimiz tamamlandı. İnşallah burası oraya taşındığı zaman böyle bir çalışma da oraya yapıldı. Diğer yapılacak çalışmaların biri de Jandarma Binası. Sivaslılar Jandarma Binasının arkasını bilmiyor. İlerde orayı da ortaya çıkaracağız. Sayın Valimizle birlikte yürüttüğümüz eski numune hastanesinin oradan başlattığımız ve sanat okuluna uzanan bölgemiz de çok önemli bir çalışma olacak. Kale projemiz de tamamlandığı zaman Sivas bir başka Sivas olacak. Bunu söylerken Sivas´ın özellikle son 15 yıllık dilim içerisinde çok önemli bir aşama kaydettiğini görüyoruz. 15 yıl önce Sivas´ın havası simsiyah, altyapısı delik deşik, mezarlıkları adeta bir çöplük görüntüsündeydi. Sivas´ın çok şeyi değişti. Bunu hükümetimizle, milletvekillerimizle, bakanlarımızla, valiliğimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla yaptık.?

?ŞEHİT AİLELERİMİZİN

SORUNLARI VAR?

Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Hızal ise konuşmasında, ?Şehit ailelerimizin yaşadığı bir takım sorunlar var. Bunların giderilmesi yönünde çalışma yapılmasını bekliyoruz. Geçmiş dönemlerde ve günümüzde şehit ailelerin ve gazilerin yaşadığı sorunları dosya haline getirdik. Bunu Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a ve Başbakanımız Binali Yıldırım´a ileteceğiz. Son günlerde Devletimizi bölmek ve parçalamak isteyen dış mihraplar ekonomik kaos yaratabilmek için her türlü hainliği yaptılar. Bu millete diz çöktüreceklerini, yıldıracaklarını zanneden hainler unutmasın ki bu necip millet Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütündür. Ne kadar çalışırsanız çalışın bu milleti bölemeyecek, parçalamayacaksınız. Günümüzde hain FETÖ üyelerinin yargılandığını görüyoruz. Biz yıllardır söylediğimiz gibi bugün de idamın gelmesini arzu ettik, bugün de istiyoruz? şeklinde konuştu.

?ACIMIZI PAYLAŞTINIZ?

Programa katılan şehit aileleri adına söz alan Halil Kantarcı´nın babası Ali Kantarcı ise ?Bu acıyı biz yaşadık fakat siz her zaman paylaştınız. Devamlı kapılarınızı ve gönüllerinizi bize açık bıraktınız. Şehit aileleri olarak şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasını ve bu gibi çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Emeği geçen bütün halkımıza ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalardan gurur duyuyorum. Biz şehit aileleri olarak aynı çalışmaları diğer illerimizden de bekliyoruz. Bu gibi çalışmalar bizlerin acısını hafifletiyor? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve şehit ailelerinin katılımıyla kurdele kesimi yapılarak, Şehitler Meydanının açılışı gerçekleştirildi. Sonrasında ise Vali Gül ve beraberindekiler tesisi gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!