USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´A YAKIŞACAK--VİDEO

SİVAS´A YAKIŞACAK--VİDEO

 SİVAS´A YAKIŞACAK--VİDEO
27-08-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Yaklaşık 15 yıldır çözülemeyen sorun Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin döneminde çözüme kavuşturuldu. Sivas merkez Çarşıbaşı Mahallesi´nde bulunan mülkiyeti Sivas Belediyesi ve özel mülkiyetlere ait Perakende Sebze Hali´nin tadilat ve çevre düzenlemesi projesi 28 Ağustos Cuma günü yapılacak ihaleyle start alacak.

Mevcut durumu ile insan trafiğinin olumsuz yanları, ticaretin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi, alana düzen getirilebilmesi ile görüntü ve gürültü kirliliğinin giderilmesi, Sebze Hali esnafının kış aylarında çektiği sorun ve sıkıntıların son bulması nedeniyle yeni bir proje çalışmasının yapılması talimatını veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Toplantı Salonu´nda Perakende Sebze Hali esnafıyla bir araya geldi.

EMİNOĞLU SUNUM YAPTI

Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül de hazır bulundu. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu sunum yaparak projenin detaylarını anlattı.

?AŞAMA AŞAMA YAPACAĞIZ?

Başkan Yardımcısı Eminoğlu´nun ardından konuşan Başkan Bilgin ?28 Ağustos Cuma günü Perakende Sebze Hali Projemizin ihalesi yapılacak. Bu ihaleyle birlikte süreçte başlamış olacak. Projemizi bu aşamaya getirmek kolay olmadı. Anıtlar Kurulunun müdahil olduğu bir alanda proje gerçekleştirmek zor oluyor. Biz gerekli izinleri alarak projemizi oluşturduk. Bundan sonraki yol haritamızı belirlemek üzere siz Sebze Hali esnafımızla da istişare ederek çalışmalarımıza başlayacağız. Yaklaşık 10 yıldır gündemde olan bir konuydu. Özellikle kış aylarında hem Sebze Hali esnafımızın hem de Sivaslı hemşehrilerimizin sorun yaşadığı bir alanda çözüm odaklı hizmet etmemiz gerekiyor. Bundan önce de burayla ilgili bir proje hazırlanmıştı görsel olarak güzel ancak farklı nedenlerle özellikle mülkiyet noktasındaki sorunlardan dolayı fazla ilerleme kat edilememişti. Gerek seçim dönemi gerekse de seçimden sonra sizlerle bir araya geldiğimizde Perakende Sebze Hali´nin etrafının düzenlenmesi ve üstünün kapatılması noktasında bir talep olmuştu. Tabii sadece üstünün kapatılması sorunu çözmüyor. Burada projeyi aşama aşama yapacağız. 1. aşamada Sebze Hali´nin orta bölgesinde bulunan yaklaşık 4800 m²lik açık alanın kapatılması ve altyapısının tamamlanması 2. aşamada mimari ve statik uygulamalar, altyapı,  cephe ve çevre ıslahı gibi konuları ele alacağız. Dükkanların hava koşullarının olumsuz etkilerinden korunması ile birlikte; yeni tezgah düzeni, yaya sirkülasyon alanlarının düzenlenmesi, esnafın daha uygun şartlarda ticari faaliyetlerini yapabilmesi gibi amaçları hedefliyoruz? dedi.

?CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ?

Başkan Bilgin; ?Perakende Sebze Hali´nin kuzeyinde bulunan asma kahveler olarak bilinen yapı kamulaştırılmak sureti ile yıkılacak bölgenin otopark, dinlenme, bekleme alanlarına dönüşmesi sağlanacak; alanın görünürlüğü de artırılacak. Yapıda bulunan çatı sökülecek yeni çatı imalatı yapılarak çatı kaplaması yenilenecek, anten, kablolar, çirkin görüntü oluşturan unsurlar kaldırılacak. Alanda merdiven, rampa, korkuluk gibi halkın rahat kullanmasını sağlayacak her türlü tedbir alınmasını hedefliyoruz. İç ve dış cephelerde bulunan beton sundurmaların binanın statiğini etkileyecek olan kısımları kırılacak ve dükkânlara tek tip tente uygulaması yapılacak. Bina iç ve dış cephelerinde doğramaların tamamı sökülecek alüminyum doğrama imalatı ile yeniden dizayn edilecek. Cephedeki tabela aydınlatma armatürleri, klima ve depolama unsurları kaldırılacak ve tek tip cephe kaplaması (kolonlar mekanik montaj limrataşı, diğer kısımlar alüminyum kompozit) yapılarak görüntü sadeleştirilecek. Bina içindeki ve dışındaki altyapı, elektrik, doğalgaz, şebeke suyu, yağmurlama ve kanalizasyon unsurları tamamen yenilenecek. Zemin kaplamaları, kaldırım ve yol kaplamaları sökülecek yeniden düzenlenecek. Bu düzenleme ile birlikte çevresindeki tarihi unsurların açığa çıkması zemin kaplamalarının bazalt kaplama ile değişmesi ile birlikte şehir mobilyaları, aydınlatma direkleri, otopark çizgileri ile uygulamalar yapılarak Perakende Sebze Hali ile birlikte tüm tarihi unsurların cazibesinin artması ve algılanmasının iyileşmesini amaçlıyoruz.? ifadesini kullandı.

Projenin hayata geçirebilmesi için karşılıklı fedakârlıkların gerektiğini ifade eden Başkan Bilgin ?Özellikle ortadaki tezgâhların olduğu kısımların tabandan tamamen kaldırılıp altyapısının yapılarak taşıyıcı direklerin konup üzerinin kapatılması için bir süreç gerekiyor o da yaklaşık 80-90 günlük çalışmaya tekabül ediyor. Biz buradan sizlere şunu soruyoruz: Bu projenin yapımına ne zaman başlayalım çünkü hem tezgâhların hem de iç cephedeki dükkanların kapatılması gerekiyor. Ortak bir tarih belirleyerek bir noktada mutabık kalarak projemizi hayata geçirelim istiyoruz. Siz o fedakârlığı göstereceksiniz biz de üstümüze düşen ne varsa sizler için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.? dedi.

Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti. Sebze Hali esnafları Başkan Bilgin´e merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak ortak tarihin şubat, mart ve nisan aylarında olabileceğini dile getirdiler.

Toplantının sonunda söz alan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise ?Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin´e çok teşekkür ediyorum. Her zaman esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Ne zaman kapısını çalsak; bir derdimiz, bir sıkıntımızı dile getirsek çözümü noktasında elinden geleni yapıyor. Yıllardır orada kışın soğukta, yaşta, yağmurda, karın altında esnafımız ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Bu sorunumuzu Hilmi Başkanımız döneminde çözerek Sivas´ın gündeminden kaldıracağız inşallah. Diğer yandan Başkanımıza yine teşekkür etmemiz gerekiyor ki; pandemiden dolayı kapalı olan işyerlerimize belediye olarak destek oldu ve bin lira maddi yardım sağladı. Dezenfekte çalışmaları yapıldı. Belediye sosyal tesisleri kapalı olan işyerlerimiz nedeniyle açılmadı, Allah kendisinden razı olsun. Gerçekten başkanımız ve ekibi gece gündüz çalışıyor. İnanıyorum ki bu Sebze Hali sorunu da bu dönem çözülecek. Hal gerçekten bizim kültürümüz, Sivaslı hemşehrilerimizin rahatlıkla alışveriş yaptığı bir yer yapılınca cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Başta Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ise ?Şehrimizin kültürü olan halin Sivas´ımıza yakışır bir şekilde projesini hazırlayan başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten hal Sivas için önemli bir yer. Merkezi yerde olması hasebiyle görüntüsünün şehrimize yakışır olması gerekiyor. Bu proje de o alanı tam anlamıyla Sivas´a yakışır bir hale getirecek. Esnafımız da vatandaşlarımız da kış aylarında büyük sıkıntılar çekiyordu, üstünün kapatılması bu noktada oldukça önemli. Anıtlar Kurulu ile yapılan görüşmeler ve işin çözümü noktasında başkanımızın emeği büyük; bunu biliyorum, kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.? ifadesini kullandı.

Sebze Hali esnaflarından Sami Çelik ise, "Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin´in kararlılıkla durup bu projeyi bugün ihale edilebilir hale getirmesi bizim için gerçekten çok büyük bir nimet. Başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere bu proje de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Ferhat Çobanoğlu da  ?Öncelikle Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede proje hazır olur ve tekrar ekmek teknemize kavuşmuş oluruz. Başkanımızın işi gücü rast gelsin? diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!