USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

20 YILDA BÜYÜK İŞLER YAPILDI

20 YILDA BÜYÜK İŞLER YAPILDI

20 YILDA BÜYÜK  İŞLER YAPILDI
01-09-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Koronavirüs salgını nedeniyle kongrelere ara veren AK Parti´de süreç yeniden başladı. Bu kapsamda sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilerek sırayla Yıldızeli, Doğanşar, Kangal ve Divriği´nin ilçe kongreleri gerçekleştirildi.

Yıldızeli İlçe 7. Olağan Kongresi Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Kadın Kolları Başkan Vekili Nurhan Özkan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, Merkez İlçe Başkanı Burak Kuruçay, il başkan yardımcıları ve teşkilat mensupları katıldı.

Divan başkanlığını Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya´nın gerçekleştirdiği kongrenin açış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Yıldızeli İlçe Başkanı Zahit Doğan, kongrenin hayırlar getirmesini temenni ederek ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İlçe Başkanı Doğan´ın ardından konuşan Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit Karakaş, ?İçerisinde büyüdüğüm AK Parti davasında sizlerin teveccühü ile 7. Olağan İlçe Kongresine Belediye Başkanı olarak katılmanın onurunu yaşıyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. Görevi bırakacak olan yönetici kardeşlerime teşekkür ediyor yeni görev alacak yönetici kardeşlerime ise başarılar diliyorum? diye konuştu.

?YILDIZELİ, AK PARTİ´NİN KALESİDİR?

İl Başkanı Hakan Aksu ise, ?Yıldızeli her zaman bizim için kale olmuştur, Yıldızeli her zaman AK Parti´nin güvendiği ilçe olmuştur ve bunun karşılığında ise Yıldızeli´mize AK Parti hükümetleri döneminde ciddi yatırımlar yapılmıştır. Son seçimlerde de 3 İl Genel Meclisi üyemiz ile  Belediye Başkanımız ile yine AK Parti´nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında olduğunu Yıldızeli bize göstermiştir. Yıldızeli uyumun had safhada olduğu; birliğin, beraberliğin en üst düzeyde olduğu ilçelerimizden biridir. Bu birlik beraberlik ile inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında yapacağımız 2023 seçimlerinde hem Yıldızeli tarih yazacak hem de Sivas tarih yazacak? dedi.

HEP BİRLİKTE DEVAM EDECEĞİZ

Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de ?Kongreler bizlerde düğün bayram havasında geçiyordu ama bu sene maalesef Covid-19 nedeniyle sadece delegelerimizle yapma kararı aldık. Eğer bugün ülkemiz doğalgazı buluyor ise, kendi milli otomobilini yapıyor ise, savunmasını yapıyor ise, 19 yıldır sizlerin vermiş olduğu destekler sayesindedir. 2023´e yaklaşıyoruz, Cumhuriyetimizin 100´üncü yılı, partimizin kuruluş tüzüğünde genel başkanımız bize hedef olarak 2023 ve 2053´ü göstermişti. 2023 bizler için sıradan bir tarih değil, 2023´te belki de Türkiye Cumhuriyetinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağız. Burada da ben inanıyorum ki Sivas teşkilatı olarak Sivas vekilleri olarak hizmet etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Yıldızeli bu hizmetlerden en büyük payı alan ilçelerimizden birisi. İnşallah hızlı tren geldiği zaman Yıldızeli ilçe olarak cazibe merkezi haline gelecektir.? şeklinde konuştu.

?ÜLKEMİZİN 21. YÜZYILINI İNŞA EDİYORUZ?

Son olarak konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise, ?Siyasetin öznesi millettir. Siyasette söz de karar da milletindir. Talimatı, görevi, iktidarı millet verir; beklentisi, arzusu talebi karşılanması gereken de millettir. Siyaset kendimizi anlatmaktan öte, milleti anlamayı gerektirir. Siyasetin kuralı seçmenin her zaman haklı olmasıdır. Bir yanlışlık varsa siyasetçidir yine sorgulaması gereken de siyasetçinin kendisidir. Güçlü bir liderle hep birlikte ülkemizin 21. yüzyılını inşa ediyoruz. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki vatandaşına, milletine uçak ambulansla, ambulans helikopterle hizmet edip de bir kuruş para almasın. Helikopterle hastamızı Divriği´den aldık Sivas´a getirdik, Suşehri´nden hastamızı aldık Ankara´ya götürdük hiçbirinden bir kuruş para alınmamıştır? dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve gelir gider bilançosu okunarak oylamaya geçildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Zahit Doğan güven tazeledi.

DOĞANŞAR´DA AĞIR´LA YOLA DEVAM

Yıldızeli´nin ardından AK Parti Doğanşar 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.  Kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu; AK Parti hükümetlerinin birçok hizmet gerçekleştirdiğini belirterek  , ?2001´den bu tarafa her zaman AK Parti´nin yanında oldunuz ve yüzde 93.6 oy oranı ile Türkiye´de 6. oldunuz. İnşallah bundan sonraki süreçte 2023´te yapılacak seçimlere hep birlikte güçlü bir Doğanşar ile girmeyi hedefliyoruz. Ben şimdiye kadar partimizde vazife yapmış tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Mahmut Başkanla birlikte yeni görev alacak yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum.? dedi.

Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise ?İnşallah bu kongre ile seçilen yönetimimiz partimizi 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini taşıyacak kadrolardır. Bizlerde milletvekilleri olarak Sayın Bakanımızın önderliğinde Doğanşarlı hemşehrilerimizin emrinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum? diye konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da, ?Şuna canı gönülden inanıyoruz, yaptıklarımız var yapamadıklarımız var ancak bizim iddiamız var: 80 yılda yapılamayanlardan çok daha fazlasını biz 20 yılda yaptık. Bizden önce bölünmüş yol 6 bin kilometre idi biz 20 binin üzerinde yaptık. Hala yapılması gerekenler var mı? Ebetteki var ama kim yapar? Tabii ki AK Parti yapar. Biz geldiğimizde 26 tane havaalanı vardı şimdi 56 tane havaalanı var. Dünyada hizmeti paran olursa alırsın ama 200 ülke arasında istisna olarak ayrılan bir tane ülke var o da Türkiye´dir.? dedi.  Tek Liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Mahmut Ağır güven tazeledi. 

KANGAL´DA KAN DEĞİŞİKLİĞİ

Açık havada gerçekleştirilen AK Parti Kangal 7. Olağan Kongresinin Divan Başkanlığını Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?AK Parti´de kongreler masaların, sandalyelerin havada uçuştuğu; insanların birbirini irdelediği ortamlar değildir. AK Parti´de kongreler inandığı davalar uğruna bu davayı güçlendirmek için elinden gelen gayreti göstermek için bir araya gelinen ortamlardır. Bizde burada oluşan yeni yönetimle birlikte inşallah 2023 yılında yapacağımız seçimlerde Kangal´ı gerçekten değerli olan yere AK Parti olarak taşıyacağız. 2024 yılında yapılacak olan belediye seçimlerinde de inşallah tekrar Kangal´ımızı AK belediyelerimize teslim edeceğiz? dedi.

İl Başkanı Aksu´nun ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, ?Bugün Kangal´da bir bayrak devri yapacağız. Bugüne kadar partimize hizmet etmiş Cihangir abimiz yeni dönemde partimize hizmet etme görevini Musa kardeşimize devredecek. İnşallah Musa Kardeşimiz de devraldığı bayrağı daha ileriye götürerek hem ilçemize hem partimize önemli hizmetleri yapacak. Önümüzdeki süreçte birliği, beraberliği daha da pekiştirerek inşallah Kangal´ı daha iyi bir noktaya götüreceğiz? şeklinde konuştu.

?HEPİMİZE ÇOK FAZLA GÖREV DÜŞÜYOR?

Son olarak konuşan Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de ?Partimiz kurulduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın tüzüğümüzde bir hedefi vardı, gösterdiği hedef 2023,2053 ve 2071. Türkiye´deki ortalama her hükümetin 1,5 yıl ömrü olduğunu düşünürsek geçmiş dönemde belki 2002 yılında partimiz kurulduğu zaman bir çok kişi 2023´ü görecekler mi ki 2023 hedefi koyuyorlar diye düşünmüş olabilir ama Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde AK kadrolar beldesinden ilçesine, ilinden genel merkezine kadar üzerine düşen tüm görevleri yaparak 2023´e geldik. İnşallah bugün seçilecek yönetimimiz de bizi 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine götürecek ekibimiz. O nedenle hepimize çok fazla görev düşüyor. Başkanımız Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığından geliyor. Teşkilat dersi almış, teşkilatı bilen, Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın davasına sadık olan bir başkanımız. Ben onun bu görevi layıkıyla yerine getireceğini inanıyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet raporunun ve gelir gider bilançolarının okunması ve tebliğ edilmesinin ardından seçime gidildi. Mevcut Başkan Cihangir Kömürcü hizmet bayrağını Musa Gazi´ye devretti.

HAKAN ÖZ, HİZMET BAYRAĞINI HALUK GAZİOĞLU´NA DEVRETTİ

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan AK Parti Divriği 7. Olağan Kongresi de Divriği İlçe Başkan Vekili Hakan Öz´ün konuşması ile başladı.  Sözlerine İlçe Başkanı iken vefat eden Yasin Uyanık´a rahmet dileyerek başlayan Öz; ?Yasin başkanımızla birlikte çıktığımız bu yolda büyük küçük birçok çalışmaya imza attık. Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce memleketimize, insanımıza hizmet etmek için çalışmalar yaptık, bu dava bizim için kutsal bir dava. Gücümüz yettikçe, ömrümüz oldukça yine hizmetimize devam edeceğiz? dedi.

İl Başkanı Hakan Aksu ise  ?2001 yılında kurulan partimiz, kurulduktan çok kısa bir süre sonra iktidara geldi. 2002 Kasım ayından itibaren ülkenin 80 yılda yapamadığı birçok icraatı 18 sene gibi kısa sürede yaptı, bundan da hem Sivas´ımız hem de Divriği´miz nasiplendi, sizlerde sağ olun her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında oldunuz, her zaman destek verdiniz. En son 31 Mart seçimlerinde de Cumhur ittifakı ile burada bir seçime girdik. Şu ana kadar aldığı en çok oy ile seçimi neticelendirdik ama 54 oy ile seçimi kaybettik. İnşallah yeni gelecek yönetimle beraber hem 2023 seçimlerinde hem de 2024 belediye seçimlerinde birlik, beraberlik ruhuyla Divriği´mizi AK Belediyeye ve Sivas´ta da Cumhurbaşkanımıza en büyük destekle tekrar Cumhur İttifakının güçlü bir şekilde çıkması için mücadele edeceğiz.? diye konuştu.

Son olarak konuşan Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, ?Divriği´nin benim gözümdeki yeri çok farklı, partimizde ilk yönetim kurulunda yer aldığım dönemde İlk Divriği koordinatörü olarak görev almıştım. Daha sonra Divriği ile birçok kez yolumuz kesişti. 16 ilçe arasında en çok gittiğim ilçe Divriği´dir. Çünkü Divriği´de biz hep sıcaklığı gördük, hep sadakati gördük. Bugüne kadar görev yapmış Selahattin Başkanımıza ve yönetimi ile görevi başındayken vefat eden Yasin Başkanıma da rahmet diliyorum. Hakan Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Haluk Başkanım bugün bayrağı devralacak ve partimizi 2023 seçimlerine hazırlayacak. Divriği bizim için önemli, TOKİ´lerden hastanelere kadar, yollardan raybüse kadar birçok hizmet AK Parti hükümetlerimiz zamanında yapıldı. Hatta suyu getirmek belediyelerin görevidir ama biz hizmeti kimin yaptığı değil kimin aldığı önemlidir düsturu ile hareket ettiğimiz için belediyenin yarım bıraktığı birçok hizmeti hükümet olarak yaptık; amacımız siyasi rekabet değil Divriği halkının en güzel hizmeti alması için çabamızdır? diye konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet raporunun ve gelir gider bilançolarının okunması ve tebliğ edilmesinin ardından seçime gidildi. Seçimde Vekaleten İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hakan Öz, hizmet bayrağını Haluk Gazioğlu´na devretti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!