USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

4 Eylül Barajı´nı Korumaya Aldık

4 Eylül Barajı´nı Korumaya Aldık

4 Eylül Barajı´nı  Korumaya Aldık
18-02-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas´ta son 12 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiğini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, karı rahmet olarak gördüklerini söyledi. 4 Eylül Barajı´nın su seviyesinin yüzde 5´e gerilediğini ifade eden Başkan Bilgin, kar yağışının kendilerini sevindirdiğini belirterek bu barajı korumaya aldıklarını söyledi.  

Şu an evlerde kullanılan içme sularının kireçli olduğunun farkında olduklarını kaydeden Başkan Bilgin, bunun sebebinin 4 Eylül´den değil de Tavra Deresi´nden alınan suyun içme suyu olarak kullanılmasından kaynaklandığını vurguladı.

?SON 2-3 YIL KURAKLIK YAŞADIK?

Başkan Bilgin, ?İlimizde yoğun ve etkili bir kar yağışıyla karşı karşıya geldik. Rabbimize bizi böyle bir bereketle, rahmetle karşılaştırdığı için şükrediyorum.  Hep dua etmişimdir. Belki hemşehrilerimizi çok birebir yaşamıyor, yaşatmak istemiyoruz ama Sivas´ımızı da içerisinde alan bu bölgede son 2-3 yıl kuraklık yaşadık. Su kaynakları noktasında bir sıkıntı vardı. 4 Eylül Barajımızın su seviyesi şu anda yüzde 5. Biz hemşehrilerimize vermiş olduğumuz içme suyunu şu anda 4 Eylül Barajı´ndan alamıyoruz su seviyesi düştüğü için. Tavra Deresi´ndeki kuyulardan besliyoruz. Çünkü 4 Eylül´den su aldıkça su seviyesi daha da düşecek, belli bir noktanın altına geldikten sonra barajlar kullanılamaz hale geliyor. O noktada biz 4 Eylül Barajı´nı korumaya aldık? dedi.

?TARIMLA UĞRAŞAN HERKESİ SEVİNDİRDİ?

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Ben her şeyi açık yüreklilikle hemşehrilerimle paylaşan bir belediye başkanıyım, siyasetçiyim. Suyun kalitesinin de belli bir noktada sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Tüm hemşehrilerimiz, özellikle evlerdeki hanım kardeşlerimiz suyun kireçli olduğunu birebir müşahede ediyorlardır, görüyorlardır. Biz de bunun farkındayız. Bu 4 Eylül´den değil de Tavra Deresinden aldığımız suyu içme suyu olarak kullanmamızdan kaynaklanıyor. Bunu neden anlatıyorum? Birileri buna ?beyaz kabus´ dese de yağan kara afet dese de biz yağan karı rahmet görüyoruz, bereket görüyoruz. Rabbime şükürler olsun; tüm eksiğimize rağmen, hatalarımıza rağmen bizi rahmetinden esirgemedi. Bu çok çok önemli. Bugün üreticimizin, tarımla uğraşanların en büyük korkusu kuraklıktır. Ben bir köylü çocuğu olarak; köyde doğmuş, büyümüş birisi olarak biliyorum ki bu yağan kar köyde yaşamasa da tarımla uğraşan herkesi sevindirmiştir. Herkes Allah´a şükretmiştir. Biz de böyle bol bir bereket verdiği için Allah´a şükrediyoruz.?

?ÇOK YOĞUN MÜCADELE VERDİK?

Her rahmetin bir de zahmeti olduğunu dile getiren Başkan Bilgin, ?Kar aralıksız 48 saat boyunca yağdı. Son 12 yılın en yoğun kar yağışı oldu. En son böyle bir etkili kar yağışı 2008´de yaşanmış 2008´den sonra 2011 ve 2012 yılında da çok sert bir kış geçmiş ama yağış olmamış. Bin 200 köyümüz, 800 mezramız var. Kırsalda tüm köy yollarımız kapandı.  Biz karla mücadeleye başlarken tüm ekipmanlarımız hazırdı. Belediye başkan yardımcılarımız ve karla mücadele ekiplerimiz uyku uyumadan karla mücadeleyi sürdürdüler. Yönetici sahada olursa sahada çalışan daha çok motive olur. Hemşehrilerimizin hayat standartlarını ulaşım noktasında düşürmemek adına 3 gündür çok yoğun mücadele verdik. Öncelikli hedefimiz ana arterleri açık tutmaktı. Ana arterleri iki defa temizledik. Ama sabah yağan karla birlikte Sivas tekrar beyaza büründü. Karla mücadelede esas olan kar yağışı ile birlikte mücadeleye başlamaktır? dedi.

?ULAŞIM AKSAMADI?

Araç parklarının karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkilediğini dillendiren Başkan Bilgin, ?Ana arterlerde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ara sokaklarda sıkıntılar yaşandı; belli bölgelerde hala sıkıntılar devam ediyor olabilir. 66 mahallemiz var. 237 cadde ve bulvarımız var. Bin 557 sokağımız var. Toplam yol uzunluğumuz bin 379 kilometre. Ara sokakların yüzde 99´una girdik. Şehir merkezinde 46 santimetre kar ölçüldü. Biz böyle bir atmosferde bu mücadeleyi yaptık. Ben vicdanen bu karla mücadelede belediyemizin başarılı olduğuna inanıyorum. En büyük karşılaştığımız sıkıntı sokaklardaki araç parklarımız. Karın aynı anda kaldırılması kurallara aykırı. Böyle bir hizmet olamaz. Böyle bir teknoloji de yok. Biz belli bir plan ve program dahilinde bunu aştık. Topluma taşıma, hastaneye ulaşım aksamadı? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!