USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti´yle Çağ Atladık

AK Parti´yle Çağ Atladık

AK Parti´yle  Çağ Atladık
28-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, katıldığı bir programda Sivas´a yapılan yatırımları değerlendirdi. AK Parti hükümetleri döneminde ilimizde önemli projelerin hayata geçtiğinin altını çizen Başkan Aksu, 2002 yılından bu tarafa partilerine destek veren Sivaslılara teşekkür etti.

AK Parti´de teşkilatçılığın çok önemli olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Aksu, ?Teşkilatçılık, seçimlerde çalışmak sevilmeden yapılacak bir iş değil. Çünkü Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı seçim esnasında kurulur ve seçimin sonuçları kesinleştikten sonra herhangi bir hükmü olmaz. Yani burada yaptığınız tamamen Allah rızası için, davanız için yapmanız gereken bir emektir. Bunu seveceksiniz. Sevmeden yapılması zor bir iştir ve zor bir süreçtir. Stresli bir ortamda birçok adayı idare etmeye çalışırsınız. Bununla beraber seçmen taleplerini karşılamaya çalışırsınız, rakiplerinizi de takip edersiniz? dedi.

?SİVAS RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN KALESİDİR?

AK Parti iktidarları döneminde Sivaslı siyasilerin ve bürokratların önemli kademelerde görev yaptığını anımsatan Başkan Aksu, ?Bizim hükümetlerimizde Sivas her zaman gerekli önemi, gerekli yeri almıştır. Biliyorsunuz Başbakan Yardımcılarımız oldu yine İsmet Bey hem Milli Savunma Bakanlığı hem Milli Eğitim Bakanlığı hem Meclis Başkanlığı yaptı. Şimdi Milli Savunma Komisyon Başkanımız. Sivas gerekli konumlarda gerekli şekilde temsil edilmiştir her zaman. Habib Bey, Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır. Üç tane ayrı bakanlıkta Sivaslı hemşehrimiz Bakan Yardımcılığı yapmaktadır; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı´nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nda, Adalet Bakanlığı´nda. Hakeza Hilmi Başkanımız Genel Merkez´de çok önemli vazifeler almış, şimdi de Belediye Başkanlığımızı yapmakta. Aynı zamanda Adalet Bakan Yardımcılığı görevlerini yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Sivas´a her geldiğinde şu cümleyi söylüyor: Arkasında Sivas olanın sırtı yere gelmez. Her seçimden sonra da Sivas hem yatırımlar açısından hem de hükümet kademelerindeki vazifeler açısından çok önemli yerler aldı, almaya da devam ediyor. Ben her yerde söylüyorum Sivas Recep Tayyip Erdoğan´ın kalesidir. Her zaman burada Recep Tayyip Erdoğan´ın bayrağını yükseltmek için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Sivas Recep Tayyip Erdoğan´ı sever, Recep Tayyip Erdoğan da Sivas´ı ve Sivaslıları sever. Her zaman çok önemli görevler de vermiştir. İlk kurulduğu günde de böyleydi şimdi de böyle. İnşallah bundan sonra da böyle olacak? diye konuştu.

?HALKINDAN KOPUK SİYASET OLMAZ?

Partilerine gelerek sorunlarını ileten Sivaslılara yardımcı olmaya çalıştıklarının altını çizen İlk Başkanı Aksu, ?Herkesin her derdini çözme imkanımız yok. Elimizde sihirli değnek yok ama biz bir aracıyız. Yani sorun ile sorun çözecek kişi arasında aracıyız. O aracılığı iyi yapmamız lazım ve gelen kişiyi de hoşnut göndermemiz gerekiyor. Bizim birinci vazifemiz bu. Yani oraya gelen vatandaşımızı sorunu çözülse de çözülmese de güzel bir dille göndermemiz gerekiyor. Milletinden, halkından kopuk siyaset olmaz. Devamlı çarşıda, pazarda olacaksınız. Devamlı vatandaşla olacaksınız. Ben genelde partideyim ama pazartesi ve perşembe günleri daha çok partide duruyorum. Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz. Sıkıntılar varsa sıkıntıları dinliyoruz. Elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çözülemeyecek durumda olan varsa da ikna ediyor, anlatıyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Verilen kararlarda da adaletten ayrılmamak gerekir. Burada yaşayan tüm hemşehrilerimiz bizim canımız ciğerimizdir. Şu partili, bu partili nazarıyla bakmayız. Biz herkese eşit mesafede bakarız. Çözülecek bir şey varsa, yapılabilecek bir şey varsa hangi partiden olursa olsun fark etmez önemli olan o işin çözülmesidir.  O bakımdan gelenleri hoşnut bir şekilde göndermek için elimizden geleni gayreti gösteriyoruz? açıklamasında bulundu.

?SORUNLARI VEKİLLERE İLETİYORUZ?

Sivaslıların kendilerinden en fazla iş konusunda talepte bulunduğunun altını çizen Başkan Aksu, ?İşsizlik önemli bir sıkıntı. Türkiye bir süreç içinden geçiyor, hep beraber yaşadığımız bir süreç. Bu süreçler atlatıldıktan sonra Allah nasip ederse yeni Organize Sanayi Bölge´mizde (OSB) de avantajlı konumlar olduktan sonra işsizliğe de çözüm bulacağız. Bunun için valiliğimiz, belediyemiz, milletvekillerimiz ciddi araştırma sergiliyor. Sivas´ta şu anda ciddi bir birliktelik var. Yeni OSB´mizin 6. Bölge teşvik kapsamına alınması için Mustafa Varank bakanımızla görüştük, sorunlarımızı ilettik ve o da olumlu karşıladı. Şu anda Sivas´ın ihtiyacı olan herhangi bir konuyu Cumhur İttifakı olarak ortak isteme yeteneğine sahibiz. Birlik ve beraberlik içinde gidiyoruz. Herhangi bir talebimiz varsa ilgili merciden istiyoruz. Bu Sivas için güzel bir durum.  Köylerimizin veya mahallelerimizin kurumlar içinde bazı çözülmesi gereken sorunları oluyor. Onları ilgili mercilere  anında iletiyoruz. Ankara´da çözülmesi gereken bir iş ise milletvekillerimize hemen iletiyoruz. Birinci OSB´mizde biz gelmeden önce bin kişi çalışıyordu şu anda 8 bin kişiye yakın vatandaşımız ekmek yiyor. İnşallah yeni Demirağ OSB de buna destek olacak. Sivas´ın işsizlikle ilgili problemi var. Onu da çözdükten sonra Sivas inşallah yaşamaya değer iller açısından Türkiye´de nadir illerden birisi olacak. Ben çok umutluyum? değerlendirmesinde bulundu.

?SİVAS CİDDİ DESTEKLER ALDI?

?Sivas AK Parti döneminde çok ciddi yatırımlar aldı, almaya devam ediyor, inşallah da devam edecek? ifadelerini kullanan Başkan Aksu, ?Sivas´a birçok yatırım geldi. Hastanemiz, stadyumumuz, meydan düzenlemelerimiz, kayak merkezimiz gibi çok sayıda hizmet geldi.  Eğitimde İsmet Yılmaz bakanımız döneminde Sivas´a ayrılan pay 550 milyon lira. AK Parti hükümetleri döneminde Sivas için eğitime ayrılan pay 1 milyar liraya yakın. Şu anda Sivas öğrenci ortalaması açısından en düşük illerden birisi. Sivas, devletin yapması gereken yatırımlar açısından çok ciddi paylar aldı.  Hilmi Başkanımızın gelmesiyle beraber her şehre sadece bir tane düşünülen Millet Bahçesi Sivas´a 2 tane olarak öngörüldü. Birisi yapılıyor diğeri de Allah nasip ederse 27 Haziran Öğretmenler Parkımızın bulunduğu bölgede yapılacak. Sivas AK Parti döneminde ciddi destekler aldı. İnşallah; OSB, tamamlandığı zaman Sivas´ın işsizlik problemine ciddi çözüm üretecek? şeklinde konuştu.

?YATAK KAPASİTEMİZ ARTTI?

İlimize sağlık alanında yapılan yatırımları ve gerçekleştirilen doktor atamalarını değerlendiren Başkan Aksu, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?En son 24 doktor ataması oldu. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz, Sağlık Bakanlığımızla görüştüler. 2002´den bu tarafa Sivas´ın doktor sayısı hemen hemen 3 kat fazlalaştı. Yatak kapasitemiz arttı. Sivas´a 1970´li yıllardan bu tarafa doğru düzgün bir sağlık yatırımı yapılmamışken yeni Numune Hastanemiz yapıldı, yanına ek binalar yapılıyor. Üniversitemiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapıldı. O da yakın zamanda açılacak.  Sağlık ocaklarımızın sayısı artırıldı, onlara yenileri eklenecek. Birçok ilçemizde hastaneler yenilendi. Sağlık sektörünün içindeyim. Bundan 18 yıl önce sağlığın durumunu da biliyorum şu anı da biliyorum. Sivas´a AK Parti´nin yaptığı 80 yıllık dönemde yapılmadı. Şu anda vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda doktor sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son 24 atamayla beraber Sivas´ta çocuk nörologu hariç diğer branşlar tamamlandı. Allah nasip ederse en kısa zamanda bu eksiği de tamamlarsak inşallah Sivas´ımızda hekimle ilgili sağlıkla ilgili birçok şeyi tamamlamış olacağız. Bunun yanında ambulans helikopterimiz hizmet veriyor. Bu şu anda 19 ilde var.?

?IŞIK GÖRÜNDÜ?

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi´ni şehrin geleceği açısından çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Aksu, ?Tünelin sonunda ışık göründü. Artık Sivas´a hızlı tren 2020 yılında gelecek. 7/24 çalışmalar devam ediyor. Hızlı tren birçok gelişmeyi tetikleyecek. Yatırım yapılacak yeri tanımak önemli. Yani zorlama ile insanları getirip de Sivas´a yatırım yaptıramazsınız ama çeşitli ortaklıklar kurulduğu zaman burada yatırım daha da artacak. Onun için hızlı trenin her açıdan dönüm noktalarından biri olduğuna inanıyorum. Çok şükür bu da AK Parti´ye nasip oldu? diye konuştu.

?SİVAS HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM?

Kurulduğu günden bu yana partilerine destek veren Sivaslılara minnettar olduklarının altını çizen Başkan Aksu, ?Şimdiye kadar AK Parti´ye destek veren Sivas halkına çok teşekkür ediyorum. Sivas´ta 3 milletvekilinden aşağıya hiç düşmedik.  Allah razı olsun. Belediyelerde bize destek verdiler. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de saygı değer hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz? şeklinde konuştu.

?SİVAS, DESTAN YAZACAK?

Tüm Sivaslıları partilerine davet eden Aksu, ?Aktif siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açık. Partimiz sürekli açık. ?Şehirle ilgili söyleyeceklerim var´ diyen herkesi AK Parti çatısı altında siyasete davet ediyorum. Bir ve beraber hareket etmeye davet ediyorum. İnşallah 2023 seçimlerinde de Sivas AK Parti açısından desten yazacaktır? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!