USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akademik Başarıya Önem Vereceğiz

Akademik Başarıya Önem Vereceğiz

Akademik Başarıya  Önem Vereceğiz
18-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan, katıldığı bir  televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sivas´ın eğitimdeki başarısını artırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, il genelinde hazırbulunuşluk sınavı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu sınavla öğrencilerin düzeylerini belirlediklerini dile getiren Vali Ayhan, sınava 58 bin öğrencinin katıldığını açıkladı.

 ?AKADEMİK BAŞARIYA ÖNEM VERECEĞİZ?

2018 LGS´de 81 il arasında 38´inci sırada yer alan Sivas´ın 2019 LGS´de 21 sıra birden gerileyerek 59´uncu sıraya gerilediğini anımsatan Vali Ayhan, ?Peki neden buraya düştük? Bunun değerlendirme kriterleri var. Normalde o sırada değiliz ama yukarıda da değiliz. Bu da bir gerçek. Bu sene sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere çok ağırlık vereceğiz. İkincisi akademik başarıya önem vereceğiz? dedi.

?VELİLERİN GIDASI AKADEMİK BAŞARIDIR?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Ben bütün eğitim çalışanlarına şunu söylüyorum: Arkadaşlar, değerli hocalarım velilerimizin gıdası akademik başarıdır. Evet yüzmede, futbolda çocuğu çok iyi. İyi resim çiziyor, iyi şiir okuyor bu manada yetenekli ama ders notları, akademik anlamda arzu edilen seviyede değilse aile bunları görmüyor. Dolayısıyla akademik başarı bizim için çok önemli. O nedenle bu sene buna yönelik ciddi bir sistem kuracağız. Seferberlik başlatacağız.?

?AKADEMİK ANLAMDA ZİRVEYİ ZORLAYACAK?

Merkez ilçenin yanı sıra ilçelerde de etüt merkezleri kurarak eğitimde önemli bir projeye adım atacaklarını dile getiren Vali Ayhan, ?Etüt merkezlerine servislerle çocuklarımızı getireceğiz, materyallerini alacağız. Eğitimin başladığı ilk hafta hazırbulunuşluk sınavı yapacağız. Seviyelerini ortaya çıkaracağız. Hangi alanlarda eksikleri varsa o alanlara yoğunlaşacağız. Bana da bir yazılım hazırladı arkadaşlar. İlçelerin durumunu, okulların durumunu, öğrencilerin derslerdeki durumunu görebileceğim bir sistem hazırladılar. Sivas bu senenin sonunda akademik anlamda zirveyi zorlayacak. Çok özel bir sistem kurduk ve ben burada hassaten de milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum. Eğitimle ilgili yapılan tüm  çalışmalarda çok büyük destek veriyorlar? şeklinde konuştu.

?BİRÇOK OKUL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALDIM?

?Eğitim hiçbir siyasi mülahazaya, hiçbir idari mülahaza feda edilmeyecek kadar kıymetli? ifadelerini kullanan Vali Ayhan, ?Ciddi tasarruflarımız oldu. Birçok okul müdürünü görevden aldım. Yeterli olmayan, yetkin olmayan, okulunu bir adım öteye götüremeyen müdürleri görevden aldık. Bu anlamda siyasi baskı kesinlikle yoktur. 84 okul müdürüyle ilgili LGS sınavından sonra inceleme başlattık. 182 tane ortaokulumuz var. Örneğin bir okul 5 yıl önce 182 okul içinde 100´üncü sıradaymış, 4 sene önce 120´ye gerilemiş, sonra 140 olmuş. Sürekli gerilemiş. Şimdi o müdür de 5 yıldır o okulda. O zaman bir bakalım. Sorun bizde mi, Milli Eğitim´de mi, öğrencilerde mi, binada mı yoksa okul müdüründe mi? 84 okul müdürüyle ilgili analizleri yaptık. Gerçekten objektif ve vicdani. Hiçbir siyasi mülahaza yoktur, hiçbir sendikal tavassüd yoktur. Bunu net olarak söyleyebilirim. Şu ana kadar aldığım 40´a yakın okul müdüründen bana farklı kanallardan 3 kişi ile ilgili ulaşıldı. 3´üne de aynı şeyi söyledim. ?Bu başarılı değil. Kusura bakma´ dedim.  ?Kendi evladını buna gönderir misin?´ diyorum ?Yok´ diyor. O zaman kusura bakmayacaksın?  şeklinde konuştu.

?EĞİTİMDE ÇOK İYİ NOKTAYA GELECEĞİZ?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Okul müdürü nitelikli, ufku geniş, vizyon sahibi ise öğretmenlerle omuz omuza veriyorsa okul başarılıdır. Dolayısıyla ben bugün bir okulda velilerle sohbet ettim. Espriyle ?Okul müdürünüzden memnun değilseniz görevden alayım´ dedim. Sayın Valim okul müdürümüz çok başarılı dediler. Veli kıymetini biliyor. Okul müdürü demek ki veliyi okula entegre etmiş. Çocuklara sevdirmiş. Öğretmenlerle bir birliktelik oluşturmuş. Bu okul müdürünün sırtı yere gelmez. Ben de valilik de onun arkasında olmamız lazım. Eğitimde çok iyi noktaya geleceğiz. Bunu birebir takip ediyorum. Ben eğitimin içinden gelen birisi olarak söylüyorum. Bu işi başaracağız? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!