USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akyıldız´dan 3 başlıkta 25 proje

Akyıldız´dan 3 başlıkta 25 proje

Akyıldız´dan 3 başlıkta 25 proje
12-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

?Sivas´a sevdalıyız? sloganından yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız, 31 Mart´ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Projelerini Çalışan Kadınlar Büyüyen Sivas,  Mutlu Gençlik Gülümseyen Sivas ve  Kent Projelerimiz Gelişen Sivas olmak üzere 3 ana başlıkta açıklayan CHP´li Akyıldız, 25 proje sıraladı. Akyıldız, projelerinin detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

ÇALIŞAN KADINLAR BÜYÜYEN SİVAS

-Fikir Senden Destek Benden: Sivaslı ev kadınlarına, kendine has yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak ev ekonomilerine katkıda bulunacağız. Kadınlarımız, belediyemizin sağladığı malzeme desteğiyle kendi evinde üretim yapma şansına kavuşacak.

-Kadın Eli Pazarı: Belediyemizin ev kadınlarına sunduğu destekle üretilen el emeği göz nuru ürünleri, yalnızca kadınların satıcı olarak bulunduğu Kadın Eli Pazarı´nda halkımızla buluşturacağız.

-Organik Büfe: Günümüzde doğal ürünlere ulaşım imkanı oldukça zor olduğundan, projemizle Sivaslı kadınlarımızın ürettiği yüzde 100 doğal ürünlere, tüm halkımız belediyemizin açacağı organik büfeler vasıtasıyla rahatlıkla ulaşacak.

-Halk Süt: Projemizle Sivaslı süt üreticilerinden aldığımız doğal günlük sütü, kuracağımız modern tesislerde işleyerek organik büfelerde halkımızla en uygun fiyatlarla buluşturacağız.

-El Emeği Göz Nuru: Şehrimiz merkezine yerlerinde oluşturacağımız El Emeği Göz Nuru satış noktalarında kadınlarımızın üreteceği hediyelik eşyaları turistlerle buluşturacağız.

MUTLU GENÇLİK GÜLÜMSEYEN SİVAS

-Yiğido Fest: Belediyemizin organize edeceği Yiğido Fest etkinlikleri ile ulusal medyada yer alan popüler isimleri şehrimizde misafir edeceğiz.

-Hayata Hazırlık Kursları: Gençlerimiz iş bulamıyor, esnaf ve işverenler nitelikli eleman eksikliğinden bahsediyor. Belediye bünyesinde açacağımız hayata hazırlık kursları ile gençlerimizi maddi gelir sağlayabilecekleri alanlarda eğiteceğiz. Gençlerimizi nitelikli eleman arayan işletmelerle buluşturacağız.

-Ücretsiz Ulaşım Aktarımı: Üniversitemize yapılan 10 bin kişilik yurt ve otobüs hatlarının kampüse taşınması nedeniyle öğrencilerimiz şehir merkezine gelemez oldu. Esnafımızın işleri düştü, çoğu esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Bu projemizle öğrencilerimizden belli süreler dahilinde ulaşım aktarımında ücret almayacağız.

-Gez Dostum Gez: Sivas´taki gençlerimizin, Sivas ve çevre illerdeki kültürel ve tarihi miraslarımızı tanımaları için belediyemiz tarafından ücretsiz geziler organize edeceğiz.

-Bir Sıcak Çorba: Sabahları kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrenciler için yoğunluğun yaşandığı otobüs duraklarında çorba ikramı yapacağız.

KENT PROJELERİMİZ GELİŞEN SİVAS

-Uluslararası Aşık Veysel Festivali: Şehrimizin dünyaca tanınan değeri olan Aşık Veysel´in adını düzenleyeceğimiz uluslararası festivale vereceğiz. Dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılarımızı şehrimizde ağırlayacağız.

-4 Eylül 108 Gün Meydanı: Şehir meydanında yapacağımız düzenlemelerle Atatürk´ün Milli Mücadele döneminde şehrimizde geçirdiği 108 günü anlatan açık hava müzesi oluşturacağız. Türkiye´nin dört bir tarafından yerli turistleri şehrimize çekeceğiz.

-Gastronomi Turizmi: Sivas´ımızın unutulmuş lezzetlerini gün yüzüne çıkartarak gastronomi turizminde ülkemizde ve hatta dünyada hak ettiği yere ulaşmasını sağlayacağız. Bu muazzam lezzetleri tatmak isteyen binlerce kişiyi şehrimizde ağırlayacağız.

-Yaşam Sivas: Şehrimizin 2 adet doğu ve 2 adet batı yakasına kuracağımız toplam 4 adet Yaşam Sivas kompleksleri ile 7´den 70´e toplumun tüm kesimlerinin faydalanacağı şehre nefes aldıracak, spordan sanata, kültür ve eğitimden sosyal etkinliklere kadar birçok konuda halkımıza hizmet verecek yaşam alanları inşa edeceğiz.

-Mahalle Çocuk Bakım Merkezleri: Çocuklu ailelerin şehir ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacakları, alanında uzman eğitmenlerin çocuklarla yakından ilgileneceği bakım merkezleri kuracağız.

-Yalnız Değilsiniz: Sivas´ı Sivas yapan yaşlılarımızı unutmayacağız, asla yalnız bırakmayacağız. Evlerini temizleteceğiz, çamaşırlarını alıp temizletip ütüleyip evlerine geri bırakacağız.

-Hobi Bahçeleri: Şehir hayatından sıkılan ailelerimize şehrin dışında toprakla temas edebilecekleri, çocuklarıyla güzel vakit geçirebilecekleri özel hobi bahçeleri yapacağız.

-Vetbulans: Bu güzel şehri paylaştığınız sokak hayvanlarının, belediye bünyesinde oluşturacağımız, içerisinde uzman veteriner bulunan mobil araçlarımızla bakımlarını üstleneceğiz. Bu hizmetten tüm hayvanseverlerin yararlanmasını sağlayacağız.

-Kent ve Kültür Müzeleri: Kültürel zenginliğimizi günümüze taşıyan ve gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlayan müzeyi ve bahçesinde ozanlarımızın anıtlarını şehrimize kazandıracağız.  

-Çevre Dostu Enerji: Şehrimizde bulunan parklar ve sokaklardaki lambaları güneş enerjisi ile çalışır hale getirip tasarruf yapacağız. Tasarruf ettiğimiz tutarı indirim yaptığımız su faturalarına aktaracağız.

-Yiğidolar Deplasmanda: Sivas´ımızın en önemli marka değerlerinden olan Sivasspor´umuza destek verirken Yiğidolarımızı deplasman maçlarına tahsis edeceğimiz otobüslerle götüreceğiz.  

-Termal ve Sağlık Turizmi: Sivas´ımızın zengin jeotermal kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için birçok projeyi hayata geçireceğiz. Sıcak ve soğuk kaplıcalarımızın yanı sıra dünyada eşi benzeri olmayan kaplıcalarımızı da unutmayacağız.

-Dernekler Köyü: Sivas´ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerimizin yaşadıkları zorlukları göz ardı etmeden onlara faaliyet ve yaşam alanları sunabileceğimiz, toplu şekilde kaynaşma sağlayabilecekleri Dernekler Köyü ile derneklerimize sahip çıkacağız.

-Jeotermal Seracılık: Sivas´ımızda  çıkan sıcak su kaynaklarımız ile seracılığı birleştirip modern seraları Sivas´a kazandırarak şehir ekonomisine katkıda bulunacağız.

-Eski Sanayi Sorununa Çözüm: Yıllardır çözülemeyen ve mağdur edilen eski sanayi esnafımıza sunacağımız, kaybedenin olmadığı kazananın ise Sivas olduğu projemiz ile bu sorunu Sivas´ımızın gündeminden çıkartacağız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!