USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başarılı Üreticiler Ödüllendirildi

Başarılı Üreticiler Ödüllendirildi

Başarılı Üreticiler Ödüllendirildi
24-12-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni´nin 2´ncisi gerçekleştirildi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen program; saygı duruşu, İstiklal Marşı´nın okunması ve 2020 yılı süresince yapılan zirai faaliyetlerin tanıtıldığı filmin gösterimi ile başladı.

Programda çiftçiler adına konuşan hububat üreticisi ve Akçainiş Köyü Muhtarı Hacı Ömer Gülmez, çiftçiliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Son yıllarda kuraklık olmasına rağmen, devletimiz ve Sayın Valimiz Salih Ayhan bizlere destek verdi. Bizlere destek veren herkese saygılarımı sunuyorum." dedi.

YILDIZ: DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ise, Sivas´ın geniş bir coğrafyaya ve verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, "İlimiz önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Bakanlığımız, TKDK, İl Özel İdaresi, GAP ve ORAN tarafından kaynak sağlanan projelerimiz ile üreticilerimize destek olmaya her zaman devam ediyoruz. Son yıllarda DSİ tarafından yapılan baraj ve göletlerle birlikte ilimizde hem verim hem kalite hem de ürün çeşitliliği sürekli artmaktadır. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyayı etkisi altına alan bu salgın döneminde kesintisiz olarak faaliyetlerine devam eden kıymetli çiftçilerimizi de kutluyorum." diye konuştu.

TARIMDA GÜZEL PROJELER ORTAYA ÇIKTI

Daha sonra söz alan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise zor bir yılı geride bırakmak üzere olduğumuzu belirterek, "Bu süreci ülke olarak hep birlikte inşallah atlatacağız. İlimizde de süreci iyi bir şekilde götürüyoruz. Salgın da olsa hayat devam ediyor. Üretim ve tedarik zinciri bu süreçte etkilenmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın destekleriyle üretimin etkilenmeyeceği tedbirler alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda güzel çalışmalar yaptık. Her alanda olduğu gibi tarım alanında da ilimizde güzel projeler çıkıyor. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

BU TOPRAKLARA DEĞER KATANLARA DAHA ÇOK DEĞER VERECEĞİZ

Bu toprağa değer katanlara ve anlam kazandıranlara, değer verilmesi gerektiğini kaydeden Vali Ayhan da, "Bugün kıymetli çiftçilerimizi ödüllendireceğiz. Son dönemde yaşadığımız salgın bize çok şeyle birlikte; üretimin, istihdamın ve kendi kendine yetebilen bir ülke olmanın önemini bir kez daha hatırlatmış oldu. Bunun için de toprağa her zamankinden daha çok değer vermeliyiz. Tarımsal üretimi desteklemeli ve üretim yapan kardeşlerimize değer vermeliyiz. Bugün ki programın amacı da bu." dedi.

?Yaşadığımız dünyanın, ayak bastığımız toprağın, yudumladığımız suyun bizim üzerimizde hakkı var.? diyen Vali Ayhan, şunları kaydetti: "Bu kaynakları tüketim çılgınlığına mahal vermeden, layığı ile işleyebilirsek, genetiğine dokunmadan özü ile oynamadan ekip biçebilirsek o zaman bu toprakları hakkını veririz. Aksi takdirde arazimiz boş kalıyor, sularımız boşa akıyorsa, bereketli otlaklarımızda hayvancılık yapılmıyorsa işte o zaman bu toprakların hakkını veremeyiz. Hatta hakkına giriyoruz demektir."

Salgının toprağın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Vali Ayhan, "Ne demişti Aşık Veysel;  ?Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yârim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum, benim sadık yârim kara topraktır.´ Toprağa olan sevgimizi ve bağımızı daha ilkokulda bu güzel namelerle kendimize işlevleştirdik." şeklinde konuştu.

BİRÇOK ARAŞTIRMA VE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Tarımda birçok projeye imza attıklarını söyleyen Vali Ayhan, "Kaba Yem Açığının Giderilmesi Projesinden Lavanta Üretiminin Artırılması Projesine, Tozanlı Vadisi Organik Arı Yetiştiriciliği Projesinden Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi Projesine, Yerli Tohumların Üretiminin Artırılması Projesinden Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesine kadar daha pek çok proje ile bu toprakların ruhuna uygun, ekonomik değeri yüksek, verimli ve sistemli üretimleri hayata geçiriyoruz. Yine aynı gaye ile ?Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas´ sloganıyla tarım ve hayvancılık üzerine birçok araştırma ve fizibilite çalışması yapılıyor, ön görüp ön almaya çalışıyoruz. Üreticinin ürünü güvenle üretememesi, ürettiği ürünü satamama problemlerini, tohum ve yem gibi ana girdilerde yaşanan sorunları da bir bir aşmaya çalışıyoruz. SİVTAŞ, bu gayretimizin en somut örneğidir. Tarım ve hayvancılıkta Sivas´ın lokomotifi olacak, sözleşmeli çiftçilik ile çiftçilerimiz için güvenli bir liman görevi üstlenecek olan SİVTAŞ; aynı zamanda piyasayı regüle ederek üreticinin her zaman kazanç kapısı haline gelecektir." dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HER DAİM YANINDA OLDUK

Kırsaldan kente göçün en önemli nedenin, geçim endişesi ve il merkezlerinin cazibesinin olduğunu söyleyen Vali Ayhan, "Bizler yaptığımız çalışmalarla kırsalda yaşamayı daha avantajlı hale getirmekte kararlıyız. Hayvancılık yapma becerisine sahip hevesli üreticilerimize gerek ekipman temin ederek gerek eğitimler vererek desteklersek,  istihdamı katkı sunabilir ve göçü durdurmanın ötesinde tersine çevirebiliriz. Bu inançla, çiftçilerimiz her daim yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Dualarla tohum ekerken yanında olduğumuz çiftçimizle, yine dualarla hasadımızı yaptık. Ayçiçeği, mısır, mor patates, şeker pancarını gibi pek çok ürünü birlikte hasat ettik. Bugün ise Tarıma Değer Katanlar Ödül töreninde; hububat üretimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, patates üretimi, şeker pancarı üretimi, su ürünleri yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve bahçe ürünleri yetiştiriciliği olmak üzere 8 kategoriden alanında başarılı üreticimize ödüllerini vereceğiz. Ben ödül töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; ödül alsın almasın alın teri ile toprağı işleyerek helal lokma peşinde olan tüm çiftçilerimizi bereketli kazançlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Programın sonunda tarıma değer katan çiftçilere plaket ve hediyeleri il protokolü tarafından verildi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katıldığı programda; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cengiz Nayman, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, ilçe kaymakamları, il müdürleri, muhtarlar, çiftçiler ve diğer ilgililer yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!