USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayrağı İleriye Taşıyacağız

Bayrağı İleriye Taşıyacağız

Bayrağı İleriye Taşıyacağız
22-10-2019 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi ve meclis üyeleri, ilçe istişare toplantıları kapsamında Gürün´de üyelerle bir araya geldi.

Programa Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile ilçede bulunan oda üyeleri katıldı.

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, programda yaptığı konuşmada Mustafa Eken ve yönetimine ilçelere düzenlemiş oldukları gezilerden dolayı teşekkür etti.

Başkan Çiftçi, ?İlçemizi de bu kapsamda ziyaret ederek üyelerini işyerlerinde ziyaret edip, daha sonra istişare programında bizleri bu masa etrafında topladılar. Bugün göreve seçileli 17 ay olmuş. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nın yeni başkanı ve yönetimi gelmiş ve hizmet için koşturuyorlar. Ben bu dönemdeki birlik ve beraberliği daha önce görmedim. Bizler, ilçelere gelmeyen başkanlar gördük. Ama Mustafa Eken Başkanımız, seçim döneminde verdiği sözünü unutmadı. ?Biz oyunuzu almak için değil hizmet etmek için geliyoruz. Geldikten sonra yanınızda olduğumuzu sizi unutmadığımızı göstereceğiz´ demişti. Sözünü unutmadığı için, ilçedeki üyelerine sahip çıktığı için, bu etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyorum? dedi.

Başkan Çiftçi, konuşmasının devamında; ?Belki bu masanın etrafında başkanıma oy vermemiş üyeler de vardır. Hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın, şu şunun adamı, bu bunun adamı demeden herkesi kucaklamış ve bu programa davet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ne çekiyorsa, bu milleti bir takım farklılıklarıyla ayırmaktan ve kayırmaktan çekiyor. Başkanımız Mustafa Eken ve yönetimi tüm üyelerini kucaklıyor, birlik ve beraberliği sağlıyor? diye konuştu.

Başkan Çiftçi´nin ardından konuşan TSO Başkanı Mustafa Eken, 17 aylık görev süresinde yaptıkları çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Davetlerine icabet eden üyelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Eken, ?Şirketi kuruyorsunuz, odaya kayıt yaptırıyorsunuz, aidat ödüyorsunuz, karşılığında ne alıyorsunuz. Cenaze mesajları atılıyor, dört yılda bir seçim zamanı geliyoruz, sizleri ziyaret ediyoruz, araya hatır koyuyoruz, vebal ile oy istiyoruz. Hatıra oy verilmez. Adaylar arasında sizi en iyi temsil edeceğini düşündüğünüz kişiyi seçersiniz ve hizmet beklersiniz. Biz 7 bin üyeyi temsil ediyoruz. 69 tane meclis üyemiz var. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, tüm üyeleri ve ilçeleri ile bir bütün. Biz göreve geldiğimizde; ?Doğru olacağız, doğru yapanın yanında olacağız´ dedik.  Geçmiş yönetimleri eleştirmiyorum. Hepsi hizmet etmiş. Geçmiştekilerden Allah razı olsun. Biz bayrağı aldık ve daha da ileriye taşıyacağız. Hangi ilçemizden kim geldiyse, bizi aradıysa yapabileceğimiz kadar gücümüzün yettiği oranda yardımcı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Göreve gelirken; ?Biz bu koltuklardan güç almayacağız, bu koltuklara güç katacağız´ dedik.  Ben odamızdan maaş, huzur hakkı ya da herhangi bir ücret almıyorum. Biz farklı bir yönetim anlayışı ortaya koyarak Ramazan´da verdiğimiz iftarları ve buradaki gibi programların giderlerini meclis üyelerimizle birlikte karşıladık. Demek ki biz odanın etinden, sütünden faydalanmaya gelmedik. Hakikaten icraat yapmaya, memleketin sesini duyurmaya geldik. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz? ifadelerine yer verdi.

Yaptıkları çalışmalar arasında en önemli olanın teşvikler olduğunu dile getiren Başkan Eken, ?Çevremizdeki iller 5 ve 6´ncı bölge teşvik imkanlarından faydalanırken, Sivas ise 4´ncü bölgede kalmıştır. ?Sivas, 6´ncı bölge teşviklerinden yararlanamayacaksa 2. OSB ölü doğacak yatırımdır´ dedik. Yönetimdeki arkadaşlar ve meclisimiz ile görüşerek 6´ncı bölge teşvikleri almak için seferberlik başlattık. Bu seferberliğe siyasilerimiz, bakanımız, milletvekillerimiz, valimiz ve belediye başkanımız destek verdi. O dönemki Valimiz ve Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve AK Parti İl Başkanı ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ı ziyaret ederek odamızın hazırladığı dosyayı sunduk. Daha sonra Rifat başkanımız Ankara´da TOBB Şurasında beni Cumhurbaşkanımızla görüştürdü ve dosyamızı verdik? ifadelerini kullandı.

?ODAMIZ, 17 AYDA 950 BİN LİRA TASARRUF YAPTI?

Oda olarak önceliklerinin  üyelerinin hakkını koruyup gözetmek olduğunu dile getiren Başkan Eken, "Odamız; 17 ayda 950 bin lira tasarruf yaptı.  Bir milyon liralık gereksiz masrafı kesmişiz. Bir taraftan odamızın gücünü artıracağız birlik ve beraberliği sağlayacağız diğer yandan da masrafları azaltacağız, tasarruf yapacağız. Kendi masraflarımı odaya ödettirmedim. Huzur hakkı almadım. Helali hoş olsun bir kuruş almadım almayacağım."

?ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI YAPIYORUZ?

Oda kayıt belgelerinden alınan ücretin kaldırıldığını anımsatan Başkan Eken, ?Üyelerimiz gelip bekliyor ve 5 lira 10 lira ücret ödüyordu. Hem zaman kaybı hem de yoğunluk oluşuyordu. Yıllık 85 bin TL gelirimiz vardı oda kayıt ücretinden. Bu para kimin? Üyelerimizin. ?O zaman kaldıralım bunu´ dedik ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren bunu kaldırdık. Üyelerimiz artık internetten girip belgelerini alıyor. Tapu yetki belgelerinden alınan belgeleri de kaldırdık. Bunlar sizlerin işlerini kolaylaştıran hizmetlerdir. Aidatlarımızdan burs veriyoruz, öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyoruz. Aidatları hayırlı işlerde kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

?SİVAS´TAN ÇÖP DAHİ ALMIYORUZ?

Başkan Eken, sunumunun ardından üyelerin taleplerini dinledi. Programa katılan üyeler, kantarlar nedeniyle Sivas´tan alışveriş yapmadıklarını söyledi. Esnaflar, ?Sivas´tan çöp dahi almıyoruz. Kayseri´den istediğim ürünü istediğim şekilde getirtebiliyorum. Niye geleyim Sivas´a ben? Sivas´tan alacağım gelirken kantarda bana 15-20 bin lira ceza kesecekler. Ben gelmem Gürün´den de kimse gelmez.  Kayseri´de de, Malatya´da da kantar var ama 24 saat esasına dair çalışan bir tek Sivas var. Gürün´de son 4 yılda 700 konut yapıldı ve Sivas´tan çivi dahi alınmadı. Bizim paramızı Kayseri´ye ve Elbistan´a göndermek zorunda bırakıyorlar? ifadelerini kullandı.

?TALEPLERİ GEREKLİ YERLERE İLETECEĞİZ?

Başkan Eken ise ?Sizlerden gelen talepleri gerekli yerlere ileteceğiz. Biz kapı kapı yatırım yapın diye dolaşırken Gürün ilçemizdeki tüccarımızın mecburiyetten başka illere yönlendirilmesi üzücüdür. Biz bu konuları ilgili yerlere ileteceğiz? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!