USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beraberliğimizi Daha Da Pekiştirdi

Beraberliğimizi Daha Da Pekiştirdi

Beraberliğimizi  Daha Da Pekiştirdi
04-07-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

2 Temmuz 1993´te Madımak Oteli´nde yaşanan olayda hayatını kaybedenler için önceki gün anma programı düzenlendi.

Vali Salih Ayhan, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Sivas Bilim ve Kültür Merkezi´nde oluşturulan anı köşesine karanfil bırakarak, dua etti.

Vali Ayhan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; birlik ve beraberliği, kardeşliği özümsemiş Sivas´ta, provokasyon neticesinde 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, vatandaşlara Allah´tan rahmet diledi.

İlimizin her yönüyle derinliği olan kadim bir şehir olduğunu kaydeden Vali Ayhan, "Sivas´ın geçmişten bugüne kadar gelen birlik-beraberlik kültürüne, tüm farklılıkları özümsemiş kardeşlik geleneklerine ve huzuruna kast eden karanlık odaklar, insanlık dışı olaylarla vatandaşlarımızın canına kıymışlardır. Sivas, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Selçukluların kalbi, Osmanlının vicdanı, Cumhuriyet´in aklıdır. Yaşanan bu müessif olayların Sivaslılara mâl edilmesi mümkün değildir. O dönemki gelişmelere baktığımız zaman, birlik ve beraberliğimizi bozmak, bu ülkeyi bölmek adına derin provokasyon planladılar. 2 Temmuz´da Sivas´ta, 5 Temmuz´da Başbağlar´da yüreğimiz yandı. Bu acılar bir grubun değil, Sivas´ımızın, tüm ülkemizin acısıdır, insanlığın ortak acısıdır. 27 yıldır bu acı bizi ayrıştırmadı bütünleştirdi ve beraberliğimizi daha da pekiştirdi. Biz, sevgiyi, kardeşliği, huzuru ve bütünleştirici dili her yıl daha fazla ekmek ve bunu da beslemekle mükellefiz" dedi.

SİVAS VE KATLİAM KELİMELERİ BİR ARADA KULLANILAMAZ

´Sivas´ ve ´katliam´ kavramlarının bir arada kullanılmaya çalışıldığını kaydeden Vali Ayhan, "Milyonlarca Sivaslıya bu olayların mâl edilmesi ve imâ edilmesi Sivaslıları yoğun bir şekilde rahatsız ediyor. Basın mensuplarından da rica ediyoruz, bu iki kelimeyi asla bir arada kullanmamanızı istirham ediyoruz. Çünkü artarda gelecek kavramlar değil. Sivas gibi bir emin şehrin isminin ardına böyle bir kelimeyi eklemek sorumsuzluktur. Bundan sonra bu acımızı paylaşacağız. Bu dert tüm Türkiye´nin derdi. Birlik ve beraberliğimizi daha da arttırarak yolumuzu devam edeceğiz. Doğarken farklı doğmadık´ diyen Muhlis Akarsu gibi ?Ne var ise sende bende / Aynı varlık her bedende´ diyen Aşık Veysel gibi, ?Gel, gel ne olursan ol, yine gel´ diyen Mevlana gibi Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm renklerimizle bir bütün olduğumuzu unutmayalım" diye konuştu.

?YİTİRDİĞİMİZ CANLARA RAHMET DİLEDİK?

Kovid-19 ile mücadele kapsamında geçmiş yıllara nazaran az ve öz katılımlı bir anma programı idrak ettiklerini belirten Vali Ayhan, "Bu yıl anma programımız, tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 pandemisine denk geldi. Bu sebeple, ilgili dernek ve vakıflarımızla bu yıl dar çerçevede ve öz katılımla anma programını yaptık. Yitirdiğimiz canlara rahmet diledik, ülkemizin bu tarz olayları bir daha yaşamaması, anaların yüreğinin tekrar yanmaması için dualar ettik. Bu hassasiyete ve duyarlılığa kulak veren, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçle hiçbir olumsuzluğa mahal vermeden bu günü anacağız. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte program yapacak şekilde planlama yapmamız gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

?SEVGİ TOHUMLARINI EKMEK İÇİN GELİYORUZ?

CEM Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ise 2 Temmuz Sivas ile 5 Temmuz Başbağlar´ın ülkemizin ortak acısı olduğunu ifade ederek, bu olayların ülkemiz ve insanlık için kara bir leke olduğunu belirtti. Sivas´ta, Çorum´da, Maraş´ta ve Başbağlar´da yaşananları yapan ellerin aynı eller olduğunu dillendiren Döner, ?Biz bunu çok iyi biliyoruz. Biz buraya gelirken kin, nefret, cebir ve şiddet tohumları değil gönlümüzdeki sevgi tohumlarını ekmek için geliyoruz. Gözleri ve gönülleri kör olanların gözlerinin ve gönüllerinin açılacağını da çok iyi biliyoruz. Sivas, Maraş, Çorum, Erzincan kadim şehirlerdir. Buradan uzanan ellerimiz Kerbela şehitlerinin elleridir, Ehlibeyt dostlarının elleridir. Bu elleri hep beraber tutalım ve bu ülkeyi çocuklarımıza, gelecek nesillere hoşgörü içerisinde yaşayacakları bir ülke olarak armağan edelim? dedi.

?BU TOPRAKLARDA ÂŞIK VEYSELLER, PİR SULTAN ABDALLAR YETİŞTİ?

Buradaki programın ardından Başbağlar´a gideceklerini hatırlatan CEM Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, ?Oradaki canlarımızı da anacağız. Hiçbir inanç, insanın insan tarafından öldürülmesine izin vermez. Bu insanlığa da aykırı, insanlık onuruna da aykırı. Bu topraklarda Âşık Veyseller, Pir Sultan Abdallar yetişti. Sevgi ve hoşgörü dışında mesajları yok. Biz onların sevgisi ve hoşgörüsü ile yoğrulmuş bir neslin çocuklarıyız. Sivas topraklarının çocukları olarak sesleniyoruz. Artık bu ülkede bu tür olaylar yaşanmasın, Madımağın acısını da sevgimizle hoşgörümüzle unutturalım. Burayı da insanlık müzesi haline getirelim. Buraya gelen insanlar Sivas´ımızın kardeşliğini, hoşgörüsünü görsün. Acılar paylaşarak azalır, sevgi paylaşarak çoğalır? diye konuştu.

Programda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!