USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Biz Bize Yeteriz

Biz Bize Yeteriz

Biz Bize Yeteriz
01-04-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yaptığı ?Millete Sesleniş? konuşmasında yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlar için hayata geçirilen Milli Dayanışma Kampanyasını 7 aylık maaşını bağışlayarak başlattığını söyledi ve milletvekilleri, belediye başkanları ve bürokratları kampanyaya katılmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleştirdiği  ?Millete Sesleniş? konuşmasında "Bu dönemde yoğun talebi olan bakliyat, makarna, temizlik malzemesi, yağ gibi ürünlerin üretimlerinde 3 katına varan artışlar sağladık. Gerekirse bu kapasiteleri çok daha fazla artırma imkanına sahibiz. Velhasıl aldığımız her tedbirle, devletimizin vatandaşının yanında olduğunu gösterdik. Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için ´Milli Dayanışma Kampanyası´ başlatıyoruz. ´Biz bize yeteriz Türkiyem´ diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca, yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır? dedi.

?KAMPANYAYI 7 AYLIK MAAŞIMI BAĞIŞLAYARAK AÇIYORUM?

Her ilde ve ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenerek yardımların kendilerine sunulacağını kaydeden Erdoğan, "Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldı. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler? diye konuştu.

?RAMAZAN AYINI BEKLEMEYE GEREK YOK?

"Toplamda bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclis´teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Bu süreç içerisinde en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekatlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da Ramazan ayını beklemeye gerek yok, bu kampanyaya şimdiden katılarak hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. Bugün itibariyle bu kampanya için 11 milyon dolar hayırseverlerimizden gelen destek var. Bunu da özellikle bildiriyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır. Rabb´im yar ve yardımcımız olsun. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ´Milli Dayanışma Kampanyası´nı açıklamasının ardından ilimizde de Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı   hemşehrimiz Nurullah Albayrak ve Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşat Apaydın Milli Dayanışma Kampanyasına 1 aylık maaşını bağışlayarak katıldığını açıkladı.

Vali Salih Ayhan, Twitter hesabından ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı birlik, beraberlik ve dayanışma kampanyasına ben de 1 aylık maaşımla destek veriyorum? paylaşımında bulundu.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise sosyal medya hesabından yaptığı ?Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasına ben de bir aylık maaşımı bağışlayarak destek oluyorum?  şeklindeki paylaşımla kampanyaya destek verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın başlattığı kampanyaya Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da destek verdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Yıldız, ?Cumhurbaşkanımızın başlattığı Millî Dayanışma Seferberliğini gönülden destekliyor ve 1 maaşla ben de katılıyorum? dedi.

Yaptığı destekle yetinmeyen Rektör Yıldız, ?Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin değerli mensupları siz de katılıyor musunuz?? sözleriyle üniversite personeline de kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada ?Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Biz bize yeteriz Türkiyem , Milli dayanışma kampanyasına, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü olarak bir aylık maaşım ile katılıyorum? dedi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı   hemşehrimiz Nurullah Albayrak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Milli Dayanışma Kampanyasını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, kampanyaya 1 aylık maaşını bağışlayarak destek olacağını açıkladı.

Genel Başkan Albayrak, ?Dün Çanakkale´de, İnönü´de, Sakarya´da bütün unsurlarıyla yekvücut olarak düşmanlarını zelil eden yüce Türk milleti, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etme kudretine sahiptir.  Türk milletinin milli birlik ve beraberlik duygusu, aralarındaki bütün farklılıklara rağmen millet bilinci ile birleştiren en büyük unsurdur. Bu bakımdan milli birlik ve beraberlik, Türk milletinin en büyük güç kaynağı ve varlığının yegâne güvencesidir. Geçmişte atalarımız 7´den 70´e nasıl ki vatanımızın bekası için gösterdiği birlik beraberliği bugün de bizlerinde gösterme zamanı gelmiştir.  Bu kapsamda ülkemizde görülen Kovid-19 virüsü nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Merak etmeyin, komşusu açken, tok yatan bizden değildir düsturu ile biz biriz, beraberiz; hep birlikte Türk milletiyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin ?Biz bize yeteriz Türkiyem´ diyerek başlatmış olduğu kampanya kapsamında şahsım da bir aylık maaşımı bağışlıyor, tüm arkadaşlarımızı da kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.  Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Milletimizin bu musibetten de güçlenerek çıkmasını nasip etsin.  Ne mutlu Türküm diyene? ifadelerine yer verdi.

Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ?Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyasına 1 aylık maaşımı bağışlıyorum. Şimdi birlik zamanı? paylaşımında bulundu.

Öte yandan ilimizde çok sayıda vatandaş da  kampanyaya SMS ile destek verdi. Gerçek ve tüzel kişiler belirlenen hesaplar aracılığıyla  doğrudan bağış yapabilecekleri gibi  cep telefonları aracılığıyla Korona yazıp 8119´a kısa mesaj göndererek de 10 lira bağışta bulunabiliyor.

/resimler/2020-3/31/1432277941700.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!