USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Borçlar Faizsiz Ertelenmeli

Borçlar Faizsiz Ertelenmeli

Borçlar Faizsiz Ertelenmeli
17-02-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kangal ilçe kongresine katılmak üzere ilçeye geldi.

Destici´nin ilk durağı Kangal Termik Santrali oldu. İşletmeci ve çalışanlarla bir araya gelen Genel Başkan Destici, İlçe Belediye Başkanı Kürşat Apaydın´dan son durum hakkında bilgi aldı.

Destici, daha sonra Kangal Kaymakamı Erinç Demir´e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde Genel Başkan Yardımcıları Ali Keser ve Ünsal Karabulut, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Ürgüp, BBP İl Başkanı Uğur Bulut da yer aldı.

Genel Başkan Destici, ziyaretlerin ardından partisinin Kangal ilçe kongresine katıldı. Tek liste gidilen genel kurulda mevcut başkan Turan Sığırcı güven tazeledi.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede partililere seslenen Genel Başkan Destici, il ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kangallıların beklentilerinin karşılanması noktasında ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerinin altını çizerek sözlerine başlayan Genel Başkan Destici, ?Göstermeye de devam edeceğiz. Çünkü Kangal sizlerin bize emaneti. Bu anlamda biz hem BBP, hem Kangal Belediyesi olarak hem  il ilçe teşkilatlarımız hem de genel merkez olarak burada çözülebilecek işleri burada çözeceğiz. Sivas merkezli çözülebilecekleri Sivas merkezli çözeceğiz. Hükümet kanalıyla çözmemiz gerekenleri de hükümet kanalıyla çözeceğiz? dedi.

?İŞİMİZİ SIKI TUTUYORUZ?

BBP´li belediyelerde görev yapan başkanların sorunlarıyla yakından ilgilendiğinin altını çizen Genel Başkan Destici, ?Makam odamda her belediyemizin özel dosyaları var. Bunların talepleri ile birebir kendim ilgileniyorum. Meclis´te sırf belediyelerimizin talepleriyle ilgilenen bir danışmanım var. Ayrıca özel kalemimizde de 3 arkadaşımızdan birisi yine belediyelerimizden gelen talepleri takip ediyor. Biz işimizi sıkı tutuyoruz ve Allah´ın izniyle bu dönem içerisinde Kangal´ın beklentilerinin tamamını karşılamaya çalışacağız. Ama bunların yerine gelmesi için sizlerin de desteği şart. El birliği içerisinde bunu yapacağız. Bu emanet şu anda partimizdedir. Yarın seçim gelir Kangallı kardeşlerimiz bakar yapılan hizmetlere göre bir tercih ortaya koyar. Dolayısıyla burada önemli olan birliğimizdir, Kangal´ın ihtiyacı olan hizmetleri almasıdır. O nedenle bu birlikteliğinizden dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum? dedi.

?KANGAL İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

Kangal programı kapsamında İlçe Kaymakamı Erinç Demir´i ziyaret ettiğini hatırlatan Genel Başkan Destici, ?Genel hizmetlerin yani bizzat hükümetin tasarrufuyla yapılabilecek yatırımların Kangal´a getirilmesi noktasında da elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Sivas´ı temsil eden milletvekillerimizle de yakın bir diyalog içerisindeyim. Onlarla da güzel bir diyaloğumuz var. Bu hizmetlerin Sivas´a özelde de Kangal´a gelmesi noktasında elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bazı işlerimiz de onların da desteğini alarak  bu hizmetlerin gelmesi noktasında öncülük etmeye devam edeceğiz.  Kangal Sivas´ta en çok nüfusun bulunduğu ilçelerden bir tanesi. Dolayısıyla Sivas merkezde de ağırlığı yüksek olan bir ilçemiz. O nedenle Kangal´ın bu anlamda da güçlü bir yeri var. Biz de bunun farkındayız, bilincindeyiz. Bu bilinçle birlikte Kangal için çalışmaya devam edeceğiz.?

?ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ?

Genel Başkan Destici, konuşmasının devamında, ?Kangal halkının termik santralde çalışan vatandaşlarımızı bir kenara koyduğumuzda asıl geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğunu biliyoruz. İşte bu hayvancılık ve tarım yatırımlarının getirilmesi, desteklerin alınması, işletmelerin kurulması noktasında da biz yine üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İster birliklerimizin ister tek tek vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması noktasında da bizim kapımız, partimiz, meclisteki odamız sizlere sonuna kadar açıktır? dedi.

?İSRAFTAN KURTULMAMIZ LAZIM?

Genel Başkan Destici, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Esnafımızın problemlerinin çözülmesi, buradaki ticaret erbabının problemlerinin çözülmesi, Kangal´da esnaf ve ticari hayatın canlandırılması, az sayıda var olan sanayi işletmelerinin çoğaltılması yine bunlarla ilgili biz üzerimize düşen katkıyı yapmaya hazırız. Özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla ilgili vatandaşlarımızın, üreticilerimizin hangi problemlerle uğraştığını biliyorum. Çünkü işin içerisinde olan birisiyim.  Dolayısıyla da her yerde bunu dile getirdim ve dile getirmeye de devam ediyorum. Özellikle üreticinin kullandığı mazottan, akaryakıttan ve elektrikten vergi alınmaması lazım. Mazotun fiyatının  neredeyse yarısı vergi. Hem de bunun adı özel tüketim vergisi. Daha tüketmemiş bir insandan özel tüketim vergisi almanın doğru olmadığını, ahlaki olmadığını, büyük bir yanlış olduğunu ve üretime de sekte vurduğunu her ortamda ifade ediyorum ve ifade etmeye devam edeceğim.  Yine sulamada kullanılan elektrik üzerindeki birtakım payların, vergilerin kaçak-kayıp bedelleri başta olmak üzere çeşitli kurumlara aktarılan o farkların mutlaka ama mutlaka başta tarım üreticisi olmak üzere üreticilerin kullandığı elektrik üzerinden kaldırılması lazım. Yani tarım üreticisi ve diğer üreticilerin hem mazotu hem de elektriği vergisiz ve üstüne giydirilmemiş fiyatlarla kullanması lazım. Aynı şey gübre, ilaç gibi diğer girdi maddeleriyle ilgili de geçerlidir. Tabi bir de çiftçilerimizin canını sıkan, çiftçilerimizi düşündüren borçlar var. Ziraat Bankasına borçlar var, Tarım Kredi´ye borçlar var. Bu borçlarla ilgili dönem dönem ertelemeler yapılıyor ama bu ertelemelerin faizsiz yapılmasını arzu ediyoruz. Burada faizin işletilmemesi lazım. Üreticiye uygulanan borç ertelemelerinde faiz olmaması lazım. Çünkü zaten ödeyememiş çiftçi. Ödeyememiş bir adamın borcunun üstüne sen bir de faiz yüklüyorsun. Nasıl ödeyecek bu adam? Dolayısıyla bu katlanıyor, adeta bir kar topuna dönüşüyor. Bunların olmasının en önemli yolu ülke ekonomisinin güçlenmesinden geçiyor. İnşallah ekonomimiz güçlensin, bu konuda hem hükümet hem  bizler hem vatandaşımız üzerine düşeni yaparsa Türkiye ekonomisi kalkınır, güçlenir. Bunun için bizim önce israftan kurtulmamız lazım. İsraftan nasıl kurtulacağız? Önce devletten başlayacağız, vatandaştan değil. Önce devlet kurumları kendileri yapacak daha sonra vatandaştan isteyecek. Yani nimeti birlikte bölüşeceğiz, külfete de birlikte ortak olacağız. Bunu yapmamız lazım.?

?HER DAİM TEDBİRLİ OLMALIYIZ?

Ülke ekonomisinin 2019´da büyümediğini savunan Genel Başkan Destici, ?Geçtiğimiz yıl maalesef ekonomimiz büyümedi, yerinde saydı. Sadece 0,5 gibi bir büyüme gerçekleştiği söylendi ama bu yeni en az 1 milyon 300 bin işsiz demek. Türkiye 2019´da bununla tanıştı ama 2020 yılı büyüme hedefi yüzde 5. Bu gerçekleşirse o zaman da artı 4 milyon gibi yeni istihdam sahası açılmış olacak. Eğer bunlar başarılabilinirse, hedeflenen bu ekonomik rakamlara ulaşılabilinirse hem çiftçimiz, hem üreticimiz, hem işsizimiz rahatlayacaktır.  BBP kurulduğundan beri aynı siyasetle yoluna devam etmiştir. Rahmetli Muhsin Başkanımızdan beri aynı tarz siyaseti kendisine şiar edinmiştir. O da şudur: Doğru kimden gelirse gelsin onun yanında durmak, yanlış da kimden gelirse gelsin onun karşısında olmaktır ama bunu da yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir anlayışla yerine getirmektir. Biz bunu yerine getiriyoruz, biz bunu yapıyoruz. Doğruyu her şartta destekliyoruz. Hiçbir komplekse girmiyoruz. Yanlışa da her şartta itiraz ediyoruz, şerh koyuyoruz ama bunu yaparken birileri gibi yıkıcı bir muhalefet anlayışıyla yapmıyoruz. Yapıcı bir siyaset anlayışıyla yerine getiriyoruz ve aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Tüm bunları yaparken ülkemizin içinden geçtiği şartları da gözden ırak tutmamalıyız. Şu anda Suriye´deki gelişmeler başta olmak üzere Libya´daki, Doğu Akdeniz´deki gelişmeler bizim için çok hayatidir. 100 sene önce İngiltere´nin, Fransa´nın, Rusya´nın hatta bundan 200 sene önceye gidersek Prusya Krallığı diye bilinen Almanya´nın birbirleriyle yıllarca ne denli çetin savaşlar verdiğini biliyoruz.   Bütün bunların emperyalist bir düşünce ile özellikle gariban Afrika coğrafyasını, bizim İslam coğrafyasını, Türk coğrafyasını sömürmek için yapıldığını biliyoruz. Tüm mücadele bunun için verilmiştir ve halen devam ediyor. Bugün de aynı şey var. Ne Amerika´sı, ne Rusya´sı, ne İsrail´i, ne İngiltere´si ne Fransa´sı bize hiçbirisi gerçek dost olmadı ve olmayacak. Bunu biliyoruz. Onun için biz birbirimize sahip çıkmalıyız. Birbirimizi kollamalı, birbirimizi gözetmeliyiz. Biz ancak birlik olursak bu problemlerin üstesinden gelebiliriz. Birlik olmazsak maazallah sonumuz Suriye gibi, sonumuz Afganistan, Irak gibi olur. Bize bir şey olmaz diyemeyiz. Biz her zaman teyakkuzda olmalıyız, her daim tedbirli olmalıyız. Onun için ülkemize, devletimize, milletimize yönelik tehditleri sınırımızın ötesinde karşılama ve orada bertaraf etme gibi bir yükümlülüğümüz var. Sizlerin vatan, millet, din, devlet söz konusu olduğunda ne kadar fedakar, vatansever olduğunuzu biliyoruz. Onun için sizlere bir kere daha teşekkür diyorum. Kangal 6. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkan Destici, kongre  sonrasında diğer partilerden ayrılıp BBP´ye katılanlara rozetlerini taktı ve başarılar diledi. Destici, son ziyaretini Kangal Belediye Başkanı Kürşat Apaydın´a gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!