USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bu Gurur Hepimizin

Bu Gurur Hepimizin

Bu Gurur  Hepimizin
30-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, katıldığı bir programda ülke ve il gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde yürütülen çalışmalardan yeni partilere, 10 bin kişilik yurt projesine yönelik eleştirilerden tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobile kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Milletvekili Ekinci; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Sivas´ta da en önemli sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Milletvekili Ekinci, ?İş konusunda talepler geliyor. Bu sadece Sivas´ın veya ülkemizin sorunu değil. Dünyanın sorunu. İlimizde de iş konusunda ciddi talep alıyoruz. Sivas´ta hak eden girsin, adamı olan girmesin, torpil olmasın diye talepleri vardı. Taşerona kadro yasası çıktıktan sonra şirketler tamamen ortadan kalktı. Artık şirketler kanalıyla eleman alımı mümkün değil. Gerek kamu kurumu gerekse özel sektör tüm alımlarını İŞKUR üzerinden yapmak durumunda. İŞKUR da her alımı hem internet sitesinden yayınlamak durumunda hem de ilana çıkmak durumunda. Bu ilana da Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olan ve şartları uyan herkesin başvurma hakkı var. Bazı yerlere KPSS puanı ile alınıyor. Diğer tarafta da noter huzurunda kura çekiliyor. Toplum Yararına Çalışma Programında dahi hem asillere hem yedeklere ilçeler dahil kura çekiliyor. Kura çektiren ender illerden birisiyiz? dedi.

?GÖREVİMİZ SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞMAK?

Kimliğinde Sivas yazan herkesin parti ayrımı gözetmeksizin vekili olduklarının altını çizen Ekinci, ?Biz, herkesin milletvekiliyiz. Hepimizin ortak görevi Sivas´ta kimin ne sorunu, sıkıntısı varsa eşit, adil olarak çözmeye çalışmak. Bir yerde eğer kadro tahsisi varsa oraya öncelikle Sivaslıların girmesi noktasında referans oluruz ikinci noktamız da şu: Geçenlerde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine kadro tahsis edildi. 16 kişi alınacaktı. Müdür bey bize kadronun yetmeyeceğini söyledi. Bakan hanımla görüştük kadroyu 24 kişiye çıkardık.  Yani 8 kişinin daha ekmek yemesi için vesile olduk? diye konuştu.

Sivas´ta işsizliği azaltacak çalışmaları ?ortak akıl? ile sürdürdüklerinin altını çizen Milletvekili Ekinci, Demirağ OSB ile bu sorunun minimum seviyeye ineceğini dile getirdi.

?ÜRETİME DÖNÜK TESİSLERİMİZİ ÇOĞALTMAK LAZIM?

Milletvekili Ekinci, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Demirağ OSB ile ilgili altyapı çalışmaları devam ediyor. İnşallah orası bittikten sonra önümüzdeki dönemlerde oraya gelecek yatırımcılarımız ciddi bir oranda istihdama katkı sağlayacak. Tekstilde yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız için 3 ay kadar önce olumlu bir gelişme yaşandı. Normalde Sivas tekstilde 4. Bölge´de yer alırken 5. Bölge kapsamına alındı. Bunları elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Bunun için de üretime dönük tesislerimizi çoğaltmak lazım.?

Demirağ OSB´de alt yapı ihalesini alan firmanın maddi sıkıntılar nedeniyle işi bıraktığı yönündeki iddialara da yanıt veren Ekinci, ?2020 yılı bütçesi yeni kabul edildi. Ödenekle alakalı sorun yok? dedi.

?ÖNEMLİ OLAN BİZİM NE YAPTIĞIMIZ?

Milletvekili Ekinci, Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi ve Ali Babacan tarafından kurulma aşamasına gelen yeni partiye ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine ?Biz işimize bakıyoruz. Kimin ne yaptığı önemli değil, önemli olan bizim ne yaptığımız. Cumhur İttifakı olarak Meclis´te güzel bir birlikteliğimiz var. Sahada güzel bir birlikteliğimiz var. Biz şu anda ülkemizi 2023´e, 2053´e ve 2071´e güçlü bir şekilde hazırlamanın derdindeyiz. Cumhurbaşkanımızın, önderimizin liderliğinde işimize bakıyoruz. Diğerleri bizi ilgilendirmiyor? cevabını verdi.

?HALKIMIZIN TALEPLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ?

27 Haziran Öğretmenler Parkı bölgesinde yapılacak olan 2 bin 500 kişilik cami projesine karşı çıkanlara ilişkin de konuşan Milletvekili Ekinci, ?Belki bazı kesimler orada cami yapılmasını uygun  bulmayabilirler ama büyük bir çoğunluğun da böyle bir eserin yapılması noktasında talepleri vardı. Biz Sivas´ta yapmış olduğumuz tüm hizmetleri halkımızın taleplerini dikkate alarak yapıyoruz. İstemeyen de olacaktır ama isteyen ciddi bir kesim var? şeklinde konuştu.  

?NELER YAPILABİLİRİ KONUŞMAMIZ LAZIM?

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine yapılan 10 bin kişilik öğrenci yurdunun şehir esnafına zarar verdiği yönündeki söylemleri de değerlendiren Milletvekili Ekinci, ?Bizim yakınımız il dışında bir yeri kazandığı zaman yurt isteyeceğiz ama Sivas´a gelen bir vatandaşımızın çocuğunun nerede kalacağı bizi ilgilendirmeyecek. Böyle bir şey yok. 10 bin kişilik yurt oraya yapıldı. Şu dakikadan sonra o yurtları kapatacak halimiz yok. Biz oradaki öğrenciyi şehre nasıl çekebiliriz, bundan sonra gerek hemşehrilerimiz sivil toplum kuruluşlarımız gerekse bizler bunu oturup konuşmalıyız. Oradaki öğrencimizi esnafımızla nasıl buluşturacağız buna kafa yormalıyız. Baktığımız zaman o bölge gelişen bölgelerden birisi. Orada da ciddi sayıda iş yerleri açılmış. Öğrenciler şehrin her yerine tek biletle ulaşım sağlayabiliyor. Bugün üniversiteden binip merkeze de tek biletle gidebiliyor. Yeter ki biz öğrencimizi çekebilecek güzel hizmetler verelim. Bizim oturup bunu konuşup, bunun üzerine strateji geliştirmemiz lazım. ?Niye yapıldı?´ konusunu artık çok fazla konuşmamak lazım, neler yapılabiliri konuşalım bundan sonra? ifadelerini kullandı.

Sivas´ta çocuk acil servislerinde son günlerde hasta sayısında ciddi artışlar olduğunu kaydeden Milletvekili Ekinci, ?Başhekimimiz, salgın şeklinde grip olduğu ve acile çok ciddi bir müracaat olduğunu söyledi. Günlük 400-500 hastaya bakarken bu sayının son günlerde 800´e kadar çıktığını ve bu karşın acildeki doktor sayısının artırdıklarını söyledi. Acil noktasında tekrar hastane yetkililerimizle görüşürüz? şeklinde konuştu.

/resimler/2019-12/29/1055129674531.jpg

?GÜZEL BİR SİVAS´I HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ?

Ankara-Sivas arasını 2 saate indirecek olan yüksek hızlı tren projesinde çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Milletvekili Ekinci, ?Hızlı tren 2020 yılına yetişecek. Gar binamızı 4-5 ay önce tadilata aldık. Ankara-Sivas arasında ciddi bir çalışma var. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ciddi bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma Bakanımız konuyla yakından ilgileniyor. İnşallah test sürüşleri 2020 yılında başlayacak. Hızlı tren ilimizde birçok gelişmeye vesile olacak. Hepimizin hayalindeki Sivas işsizliğin minimum seviyede olduğu herkesin mutlu olduğu  bir şehir. Türkiye´nin en mutlu, en güvenilir şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Burada daha güzel bir Sivas´ı hep birlikte inşa edeceğiz. Toplum olarak birbirimizin işini kolaylaştıracak hamleler yapıp Sivas´ımızı büyüteceğiz? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-12/29/1055567644215.jpg

?TÜRKİYE´MİZİ GURURLA TEMSİL EDECEK?

Türkiye Otomobili Girişim Grubu´nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan, 2022 yılında üretimine başlanacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobile ilişkin düşüncelerini de paylaşan Milletvekili Ekinci, ?Hem yurt içinde hem de yurt dışında güçlü Türkiye hedefliyoruz. 2002 yılında AK Parti kurulduğunda o dönem 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz vardı. 2023´e giderken de en iyi 10 ekonomi arasında olma hedefimiz vardı. Bunun için teknolojik üretimlerde ön planda olmamız gerekiyordu. Geçen hafta denizaltımızı suya indirdik. Daha önceden İHA´larımız, SİHA´larımız ve Altay tanklarımızın tanıtımı yapıldı.  Son olarak da Allah´a hamd olsun 60 yıldır hayalini kurduğumuz yerli otomobilimizin lansmanı yapıldı. İnşallah 2020 yılında da seri üretime geçecek ve gerek ülkemizde kullanılacak gerekse de ihraç edeceğimiz ülkelerde Türkiye´mizi gururla temsil edecek. Biliyorum ki 82 milyonun tamamı lansmanın yapıldığı dakikalarda ekranlara kilitlendi. O programı izledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gururla izledik. Duygulandık. Birçok vatandaşımız program sonrasında arayıp  ağladıklarını, duygulandıklarını ifade ettiler.  Bu gurur hepimizin. Bu gurur 82 milyon Türk milletinin. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 18 yıldır girmiş olduğumuz seçimlerde bize destek veren Yiğidolarımızın payı büyük? şeklinde konuştu.

/resimler/2019-12/29/1056258894734.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!