USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çalımbay, Hakemlere Ateş Püskürdü!

Çalımbay, Hakemlere Ateş Püskürdü!

Çalımbay, Hakemlere Ateş Püskürdü!
03-10-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün yapılan antrenman öncesinde spor medyasıyla bir araya gelen tecrübeli çalıştırıcı, 1-1 berabere kaldıkları Alanyaspor maçı, hakem hataları, VAR sistemi ve MKE Ankaragücü ile oynayacakları maça ilişkin konuştu.

?ALANYA MAÇINA İYİ BAŞLAMIŞTIK?

Ligde geçtiğimiz hafta oynanan Alanyaspor maçının kendileri için çok önemli bir maç olduğunu söyleyen Çalımbay, ?Alanya maçına iyi başlamıştık. Çok da güzel bir gol attık. İkinci yarıda büyük bir baskı bekliyorduk ama her şeye rağmen oyundan hiçbir zaman kopmadık. İkinci yarıda 1-0 öndeyken oyuna forvet oyuncusu aldık. Topu önde tutarak ikinci golü bulmak istedik. Maçın sonlarına doğru iyi pozisyonlarda yakaladık? dedi.

?SIKINTI YAŞIYORUZ?

Maçlarda hakemlerin büyük hatalar yaptığını söyleyen Çalımbay, hakem hatalarına ateş püskürerek, ?Haftalardır hakemlerin hatasından sıkıntı yaşıyoruz. Çaykur Rizespor maçında 2 penaltımız verilmedi. Ardından Trabzonspor maçında bize yapılan faule hakem hiç bakmadı bile o faulün dönüşünde bizim lehimize penaltı oldu. Ardından Aytemiz Alanyaspor maçında hem penaltımız, hem de golümüz verilmedi? ifadesini kullandı.

?VAR´I KULLANAMIYORLARSA

O ZAMAN KALDIRSINLAR?

VAR sisteminde hakemlerin hata yapmaması gerektiğini kaydeden Çalımbay, şunları söyledi: ?Ligde çok yanlış penaltı kararları veriliyor. VAR sistemi diye bir şey var. Örneğin bizim maçta pozisyon bir bitsin ondan sonra VAR´dan kontrol et ve sonra güzelce karar ver. Bütün hakem arkadaşlarımıza çok büyük kolaylıklar sağlamışlar. Hakemler, VAR´a rağmen hata yapıyorlar, inanılmaz şekilde hata yapıyorlar. Herkesin kaderi ile oynuyorlar. Rakip takımlardan hiç çekinmiyoruz. Her türlü önlemlerimizi alıyoruz ama hakemlere önlem alamıyoruz. VAR sistemi hakemler açısından mükemmel bir şey istediğin zaman gidebiliyorsun ama VAR´ı kullanamıyorlar. Hakemlerimiz VAR´ı kullanamıyor. VAR´ı kullanamıyorlarsa o zaman kaldırsınlar. Cidden kaldırsınlar. VAR hakemler için bir minnet. Böyle güzel bir şey VAR sen bunu kullanamıyorsun. Bu hataları üç büyüklerden birine yapsaydı o zaman görürdük o hakem arkadaşları hemen kaile almadan soyunma odasına gitmeyi. Bir tanesine yapsın. VAR´a bakmadan bir tane karar veremez mümkün değil, ama Anadolu takımlarını es geçiyorlar. Bunlar üzücü şeyler bizim de canımız yanıyor.?

?BİR DE KENDİLERİNE KART GÖSTERSİNLER?

Hakemlerin yavaş yavaş saygılarını yitirdiğini ifade eden Çalımbay, ?Bana göre saygılarını yavaş yavaş bitiriyorlar. Hakemlerin futbolculara, yöneticilere, başkanlara bir saygısı olması lazım. Daha ciddi daha iyi şekilde bakması lazım. Kaybettiğimiz bu puanları belki çok ihtiyacımız olacak. Bence VAR´ı kaldırsınlar yapamıyorlar. Önce çizgi hakemliği vardı. Onda da bir sürü yanlışlar, çok sıkıntılar yaşamıştık. Hakemlik camiasına zarar veriyorlar. Oyuncuları agresif yapıyorlar. Oyuncular itiraz ediyorlar onlara kart gösteriyorlar. Bir de kendilerine kart göstersinler. Bir kırmızı kart onlar görsün. 3-4 hafta hatta 10 hafta görev yapmasınlar ya da bir anda üstümü çizsinler. Yazık günah birazcık dikkat edecekler. VAR sistemi dünyanın en güzel şeyi. Gidiyorsun seyrediyorsun ve karar veriyorsun. Yazık değil mi bizim giden puanlarımıza? Hakemler bir de haklıymış gibi eline geçen kartı oyuncuları gösteriyor. Hepsini atıyor oyundan bu kadar kolay olmaması gerekiyor. Biraz da psikolojik olarak bakmak gerekiyor bazen oyuncuları idare etmek gerekiyor. Her zaman oyuncu öyle sakin duramaz ki o haksızlığı gördüğü zaman? dedi.

?KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ?

Çalımbay son olarak Ankaragücü maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkacaklarını ifade ederek, ?Biz içerideki bütün maçlarımızda inanılmaz derecede mücadele edip, kazanmaya çalışıyoruz. İç sahadaki maçlarımızda önemli şey taraftar. Bu maçta bizleri yalnız bırakmamaları gerekiyor Pazar günü saat 2´de güzel de bir saat. Herkes maça gelirse en büyük gücümüz taraftarımız olacak. Bütün amacımız bu maçı kazanmak. Ankaragücü maçından sonra milli maç arasını çok iyi şekilde değerlendirip eksiği olan futbolcularımızın eksikliklerini gidererek onları kazanmak istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası maçları da başlayacak. Bütün arkadaşlarımıza ihtiyacımız olacak. Ankaragücü maçı kolay geçmeyecek diğer maçlarda nasıl mücadele ettiysek aynı şekilde Ankaragücü maçında da bu mücadeleyi göstermeliyiz? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!