USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çalımbay: ?Takımıma Güveniyorum?

Çalımbay: ?Takımıma Güveniyorum?

Çalımbay: ?Takımıma Güveniyorum?
17-10-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Süper Lig´in 8. haftasında deplasmanda üç büyüklerden Galatasaray ile karşılaşacak olan Demir Grup Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını tamamladı.

Maç öncesi açıklamada bulunan tecrübeli çalıştırıcı Rıza Çalımbay, 18 Ekim Cuma günü oynanacak olan Galatasaray maçı, takımın 7 haftalık performansını ve Avrupa kupaları hedefine ilişkin konuştu.

?KENDİMİZE GÜVENMELİYİZ?

Çalımbay, ligin 8. haftasında deplasmanda Galatasaray ile oynayacakları maça mutlak puan yada puanlar aramak için çıkacaklarını söyledi. Çalımbay; ?Galatasaray takımı, son yılların en başarılı takımı. Şampiyonluğa oynuyor ve çok çok iyi bir kadroya sahip. Anadolu takımı ile onların arasında bir dengesizlik var zaten. Onların aldığı 1 tane oyuncuyla biz belki bir tane takım yapıyoruz. Çıkacağımız takım, Şampiyonlar Liginde Türkiye´yi temsil eden bir takım. Hem Şampiyonlar Ligi oynuyor, hem lig oynuyor. İyi bir kadroları var. En önemli şeylerden bir tanesi, deplasmanda oynuyor olmamız. Biz her şeyin farkındayız. Biz maçta galip gelmek istiyorsak, en önemli şey kendine güvenmek ve inanmak gerekiyor. Biz o doğrultuda maça çıkacağız. Bizim amacımız oradan puan yada puanlar almak ama işimizin çok zor olduğunu biliyoruz? dedi.

?GALATASARAY´I İYİ BİLİYORUZ?

Tecrübeli çalıştırıcı Çalımbay, oyuncularına Galatasaray maçı için güvendiğini vurgulayarak; ?Çok mücadele etmemiz gerekiyor. Oyundan hiç kopmamamız gerekiyor, maçı çok iyi şekilde yaşamamız gerekiyor. Ne kadar baskı olursa olsun, taraftar baskı vs. Ne olursa olsun onlarla da mücadele etmemiz gerekiyor. Kafa olarak, mükemmel bir şekilde maça çıkmamız gerekiyor. Çünkü oradan puan yada puanlarla ayrılalım. Her türlü oyuncuya sahipler. Biz hepsini biliyoruz onların. Bir tek Galatasaray değil, Fenerbahçe olsun, Beşiktaş olsun, Trabzonspor olsun bunlar her türlü alternatifli oyunculara sahipler. Bana göre en iyi kadro Başakşehir´de. Onlarında o yönde fazla güçleri var. Ben Galatasaray maçı için takımıma güveniyorum, inanıyorum. Biz oradan puan yada puanlarla döneceğiz? şeklinde konuştu.

?YEPYENİ BİR TAKIM GİBİ BAŞLADIK?

Çalımbay, göreve geldiğinde takımdaki birçok futbolcunun gittiğini ifade ederek; ?Biz Sivasspor´a başlarken, takımın yüzde 60´ı gitmişti. Takım dağılmıştı. Sözleşmesi bitenler var, ayrılmak isteyenler var. Biz 9-10 kişiyle bir hazırlık dönemi geçirdik. Sonra genç arkadaşlarımızı aldık takımımıza ve sonrada yavaş yavaş transferlere başladık. Yepyeni bir takım gibi başladık. Transferlerimizde biraz sıkıntı yaşadık, geç kaldığımız için. Sonra transferlerimizi de yavaş yavaş yaptık. Yayıncı kuruluşla, kulüplerin arasındaki sıkıntıdan dolayı, bazı transferler yapılamadı. Sadece biz değil, bütün takımlar sıkıntı yaşadı. Sonra yavaş yavaş transferlerimizi de yaptık. İyi bir kadro kurduk, mütevazi bir kadro kurduk. İlk maçımızda Türkiye´nin en iyi takımlarından bir tanesiyle oynadık. Beşiktaş ile oynadık. Birde ligin ilk maçı taraftarımızın da desteğiyle iyi oynayarak güzel bir maç kazandık? dedi.

?GÜZEL BİR KONUMUMUZ VAR?

Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Biz aslında düşüş yaşamadık. Uyum açısından yani. Bazı arkadaşlarımız lig başladığında geldi. Onun için o sıkıntılar yaşanacaktı. Onu yaşadık ama ondan sonrada toparlandık. Şuanda da güzel bir konumumuz var. Durumumuz gayet iyi. Önemli olan tabii ki bu istikrarı korumak. Bizim bütün amacımız da bu. Bugüne kadar gayet iyi geldik. Şimdi önümüzde oynayacağımız çok çok önemli bir Galatarasay maçımız var.?

?AVRUPA HEDEFİMİZ?

Avrupa´ya gitmek istediklerini ifade eden Çalımbay; ?Biz daha ligin başındayız. Onun için bunu konuşmak daha çok erken. Tabii ki bütün hedeflerden bir tanesi çok iyi yere gelmek. Avrupa´ya gitmek, ilk 5´in içinde olmak? Zaten ben buraya gelirken söyledim. Eğer yukarıya oynayacaksak geleyim dedim. Ben artık hedefli bir takım istiyorum. Bizim kadromuz iyi bir kadro, genç bir kadro. Bizim en iyi transferlerimiz Mert Hakan, Erdoğan Yeşilyurt, Armin. Bunlar bizim yeni transferlerimiz. Özellikle geçen sezon doğru dürüst oynayamamış Erdoğan ve Mert Hakan. Bunlar şuanda bizim en iyi oyuncularımızın başında geliyorlar? dedi.

?HER PUAN ÇOK ÖNEMLİ?

Atom Karınca lakaplı teknik direktör Rıza Çalımbay, son olarak ligin ilk devresini çok iyi bitirmeleri gerektiğini söyledi. Çalımbay; ?Çok iyi bir yönetimimiz var. Taraftarımız da çok çok iyi. Çok iyi bir uyum var, takımda arkadaşlık dört dörtlük. Bunu da sahaya yansıttığınız zaman iyi şeyler geliyor ama işimiz çok zor. Lig göründüğü gibi değil. Geçen sezon bana göre tempo, her şey düşük. Bu sene Fenerbahçe´nin yukarıya oynamasından dolayı daha çekişmeli maçlar olacak. Hem yukarısı, hem de aşağısı. Onun için her puan çok önemli. Biz kaybettiğimiz puanlara çok üzülüyoruz. Örneğin, Alanya maçı olsun en son. Bizim mutlaka ilk yarıyı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!