USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çaylı Simitli Kutlama--Video

Çaylı Simitli Kutlama--Video

Çaylı Simitli Kutlama--Video
14-06-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Sivas Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu´nun yasal statüye kavuşmasının 30. yıl dönümü nedeniyle oda binasında bir araya geldi. Çay ve simit eşliğinde 30. yılı kutlayan üyeler hasret giderdi.

Kutlama programında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan SMMMO Başkanı Özcan Binay, ?13.06.1989 tarih ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Yasası, 2019 yılı itibariyle 30. yılını tamamlamaktadır. Ülkemizde muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğini yasal çerçeveye oturtma çabalarının uzun bir geçmişi vardır. Bu çabaların neticesinde 3568 sayılı meslek yasası yürürlüğe girmiştir. Bu süre içerisinde yasa 2008 yılı itibariyle değişikliğe uğrayarak uygulamada karşılaşılan sorunlara yönelik çeşitli çözümler üretilmeye çalışılmıştır. Bu kanunun amacı; işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir şekilde işleyişini sağlamak, faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlemeye, değerlendirmeye tabi tutarak gerçek durumu ilgililerin ve resmi kuruluşların bilgisine sunmaktır. 1989´da kabul edilen bu yasa ile serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlik mesleğine kamu niteliğini kazandıran, mesleki anlamda kariyeri hedefleyen bu yasanın meydana getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim? dedi.

?ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK?

Kayıt dışı ekonominin önlenmesinde muhasebe mesleğinin etkili olduğunu belirten Başkan Binay, ?Mensubu olduğumuz mesleğimizin ekonomideki bir diğer önemi de yatırımcıların karar verirken ihtiyaç duyduğu mali tablolara ulaşmasını kolaylaştırmasından gelmektedir. Hayatın her alanında yer alan ve her alanını ilgilendiren mesleğimizin gelişimi için gösterdiğimiz çaba ve çalışmalarımızın devam edeceğini belirtir, 3568 sayılı meslek yasamızın kabul gününü kutlar, mesleki ve ülke refahı açısından olumlu etkilerinin devamını dilerim? açıklamasında bulundu.

Kutlama programı toplu fotoğraf çekinilmesiyle sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!