USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Daha Sıkı Tedbirler Uygulayacağız

Daha Sıkı Tedbirler Uygulayacağız

Daha Sıkı Tedbirler Uygulayacağız
18-08-2020 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Pandemi Kurulu Olağan Değerlendirme Toplantısı, Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilimizdeki Covid-19 vakalarının seyri ve alınması gereken tedbirler masaya yatırılarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkışları 10.00 ? 17.00 saatleri arası ile sınırlandırıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, Pandemi sürecinde daha önce yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini söyledi. Yeni ve ilave tedbirler alınması hususunda bazı kararlar aldıklarını ifade eden Vali Ayhan, Sivas´ta Mart ve Haziran ayları arasında örnek bir çalışma ortaya koyduklarını ancak son dönemlerde vaka sayılarında artış gözlemlendiğini ifade etti.

SALGIN VE DENETİM

MERKEZİ KURULDU

Salgın ve Denetim Merkezini kurduklarını ifade eden Vali Ayhan, ?Özellikle Sivas´ımızın yurtdışı bağlantısı yoğun nüfus hareketliliğinden dolayı Temmuz ve Ağustos aylarında 2 milyon nüfusu geçmesinden dolayı bir tırmanışa geçti ama bu sağlık kapasitemizin aşamayacağı bir durum değil. Sağlık teşkilatımız dimdik ayakta, normalleşme takvimi içerisinde bu hareketliliği nasıl minimize edebiliriz, bazı alanlara nasıl odaklanabiliriz. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla yeni ve ilave tedbirler alınmasına kararlar verildi. Bu kapsamda ilk olarak İl Salgın ve Denetim Merkezi kurduk. Burada tüm denetim ve verileri tek merkezde toplayarak koordine edeceğiz. Bu merkeze bağlı olarak da mahalli denetim ekipleri; vatandaşımızı bilgilendirmek, rehberlik yapmak anlamında bu çok önemli. Ayrıca kurallara uymayanlara cezai müeyyideleri uygulamaktır. İl genelinde bu salgın denetim merkezinde 1011 personel ve 229 ekiple birlikte şu an sahada etkin bir şekilde çalışmaktadırlar? ifadelerini kullandı. 

MAHALLE DENETİM

EKİPLERİ KURULUYOR

İl Salgın Denetim Merkezine bağlı olarak Mahalle Denetim Ekiplerini kurduklarını belirten Vali Ayhan, ?Sivas merkezde bulunan 65 mahalle için 30 Mahalle Denetim Ekibi kurduk. Bu ekiplerde imamlarımız, öğretmenlerimizin yanı sıra site ve apartman yöneticilerine de görev verdik. Burada ki amacımız, evde izolasyon aşamasında olan vatandaşlarımızın izolasyon sürelerini evlerinde geçirmelerini sağlamak ve pozitif vakaların bulaş kaynağını azaltmaktır. Kolluk kuvvetlerimiz ve denetim ekiplerimizle birlikte evde izolasyon altında tutulan vatandaşlarımız ikametgahlarında kontrol edileceklerdir. İkametgahlarında bulunmayan vatandaşlarımıza hem cezai işlem uygulayacağız hem de adli işlem yapılması için savcılıklara bildireceğiz. Şehrin yoğun bölgelerinde Uyarı - Denetim Ekipleri sürekli görev yapacaklardır. Bu ekiplerde 43 kişi görev yapıyor? diye konuştu.

65 YAŞ VE ÜZERİ

İÇİN KISITLAMA

Pandemi döneminde en büyük risk grubu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarında kısıtlamaya gittiklerini ifade eden Vali Ayhan ?Özellikle risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri kıymetli büyüklerimizin sokağa çıkmaları noktasında sadece 10.00-17.00 saatleri arasında olmasını sağlayacak şekilde kararlar aldık. Bunu yapmaktaki amacımız, onların risk oluşturması değil tamamen onları korumak içindir. Çünkü yoğun bakımda tedavi görenlerin büyük bölümünü bu grup oluşturuyor. Kısıtlı oldukları zaman dilimi de dahil olmak üzere evlerinde biraz daha sabretmelerini istirham ediyoruz. Çünkü en önemli risk grubumuz 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturmaktadırlar? dedi.

DÜĞÜNLERE

SIKI DENETİM

Yayılımın en fazla olduğu yerlerin başında olan düğün salonlarını daha sıkı denetleyeceklerini söyleyen Vali Ayhan ?Yine bunlara ilaveten düğünleri sıkı denetime aldık. Düğün sahiplerinden ve düğün işletmecilerinden hassaten bize destek vermelerini istiyoruz. Yayılımın en fazla olduğu yerlerin başında düğün salonları gelmektedir. Bu konuda çok etkin denetimler yapacağız. Yine buna ilaveten başarılı bir süreç yönetilmektedir, cenaze ve taziye işleri. Cenazeler Ay Yıldız Camisinden kalkması hem de taziyelerin de sadece orada kabul edilmesi akabinde tekrar bir taziye ziyaretlerinin olmaması bu konuda taziye konusunda Sivas halkının bize verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyorum? dedi.

EVDE İZLENİMLERİN

KURALLARA UYMASI ESASTIR

Pozitif vakaların evde izolasyon sırasında mutlak suretle dışarı çıkmaması gerektiğine vurgu yapan Vali Ayhan, ?En önemli hususlardan bir tanesi evde izlenim. Yani sadece tetkik pozitif ama ağır semptomları olmayan vatandaşlarımızın evde izole edilmesi. Onların da yine sağlık ihtiyaçları gideriliyor. Doktorlarımız tarafından takipleri yapılıyor, ilaveten de evde olup olmadıkları da her gün düzenli olarak denetleniyor. Aslına bakarsan hiç takip etmemize gerek olmaması gerekir. Çünkü vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olması, vaka çıktıktan sonra etrafına yoğun bir yayılım olmakta. 14 gün boyunca evde kalmanız gerekiyorsa kalmanız gerekir. Ancak bu konuda bu hassasiyeti çok idrak edemeyen vatandaşlarımız var. Bunlara da gerekli cezai müeyyideyi uyguluyoruz. İşin en püf noktası budur. Bu bir vebaldir, kul hakkıdır, bu konuda evde izlenim kararı verilen vatandaşlarımızın mutlak suretle belirtilen kriterlere uymalarını istirham ediyoruz. Hanımlarımızın günler konusunda yoğun bir hareketliliğinin olduğunu, bunu azaltmalarını özellikle istirham ediyorum. Bu konuda site yöneticilerine, kapıcılarına ve bekçilerimize bu konuda görevler veriyoruz. Onların da bu süreci takip edeceğine inanıyorum? diye konuştu. 

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Salgınla mücadelede artık farklı bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını ifade eden Vali Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü:

?Daha çok denetim yapacağız, daha sıkı tedbirler uygulayacağız. Unutmayalım ki uygulayacağımız tedbirler ve alacağımız kararlar siz değerli hemşerilerimizin sağlığını korumak için attığımız adımlardır.  Vatandaşlarımızın ?temizlik, maske ve mesafe? kurallarına uyulmasını istiyorum. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Salgın dönemini geride bıraktığımızda inşallah yaptığımız fedakârlıkların karşılığını ziyadesiyle alacağımız güzel günler bizi bekliyor. Tedbirlerimizi alıyoruz, kontrollerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızda devletimizin aldığı kararlara hassasiyetle uysunlar. Birlik ve dayanışma içerisinde devlet millet el ele verip bu süreci birlikte aşacağız.?

İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından Vali Salih Ayhan, ilçe kaymakamları ile video konferans yöntemi yoluyla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Vali Ayhan, kaymakamlara yeni alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!