USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Demirağ İle Göç Alacağız

Demirağ İle Göç Alacağız

Demirağ İle  Göç Alacağız
13-02-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, seçim dönemi söz verdiği yönetim anlayışını bire bir uyguladıklarını söyledi.

Sivaslıların kendilerini mutlu hissettiği bir hizmet anlayışını ortaya koyduklarını dile getiren  Bilgin, ?Bizim ağzımızdan çıkan her söz vakti geldiğinde yerine getirilecektir? dedi.

Seçim döneminde ortak akıl ve istişare ile şehri yöneteceklerini söylediğini anımsatan Başkan Bilgin, ?Biz tüm belediye çalışanları ile birlikte bir amaç birliği, bir hedef birliği belirledik. Şunu kararlaştırdık. Hemşerilerimizin bizden taleplerine asla yok demeyeceğiz. Olabilirliğini tartışacağız. Eğer talep yapılabilecek bir iş ise çözülecek. Bu anlayışı zamanla daha iyi hale getireceğiz? dedi.

?Belediyeyi asla makam olarak görmüyoruz? diyen Başkan Bilgin, ?Sadece bir hizmet aracı olarak görüyoruz. Altyapı noktasında, şehrin temizliği noktasında, park bahçe noktasında kurumsallaşmış bir yapımız var. Bunu daha ileriye taşıyacağız. Zaman içerisinde taş üstüne taş koyarak en güzelini yapacağız. Klasik belediyecilik yapmayacağız. Şehrin her sorunuyla ilgilenen bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız. Şehri ekonomik alanda nasıl büyüteceğimizi oturduk, tartıştık ve şu ortaya çıktı. Tarım ve hayvancılığın önünü açabiliriz. Mevcut organize sanayimiz var ve ikinci olarak Demirağ Organize Sanayimiz yapım aşamasında. Ayrıca kültür ve turizm. Bu noktada hızlı trenin Sivas´a geliyor olması çok büyük bir avantaj. Belediye ile doğrudan alakalı olmayan alanlarda da elimizi taşın altına koyduk. SİVTAŞ AŞ´yi kurduk. Derdimiz, davamız Sivas´ın tarım ve hayvancılığına katkı sağlamak? ifadelerini kullandı.

?YÜKSEK HIZLI TRENİN GELMESİ

ŞEHİR İÇİN BÜYÜK AVANTAJ?

Yüksek hızlı trenin Sivas için büyük bir avantaj olacağının altını çizen Başkan Bilgin, ?Doğu ekspresinin gelip 6 saat durması bile esnafımızın yüzünü güldürmüş durumda. Gelen misafirlerin Sivas´a ekonomik yönden katkı sağlaması için şehir meydanında düzenlemeler yaptık. Meydandaki binalarımızın cephelerini tarihi dokuya uygun şekilde restore ettik. İnşallah önümüzdeki dönemde orduevi, jandarma binası, numune hastanesi yeri ve 27 Haziran Parkı´ndan oluşan ikinci Millet Bahçesi, sanayi mektebi, eski meslek lisesine yapacağımız proje ile meydanı mevcut meydanın 4 katı büyüklüğünde ortaya çıkaracağız. İnsanlar sadece Sivas´ın tarihi meydanını görmek için bile yüksek hızlı trenle gelecek? şeklinde konuştu.

?SİVAS GÖÇ ALAN BİR

İL KONUMUNA GELECEK?

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nin altyapı çalışmalarının sürdüğünün altını çizen Başkan Bilgin, ?Teşvik noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu istedik, inşallah önümüzdeki süreçte bir heyetle gidip görüşeceğiz. İnşallah 20-30 bin kişinin istihdam edileceği bir organize sanayi bölgesiyle birlikte Sivas göç veren değil, göç alan bir il konumuna gelecek? dedi.           

?Asıl olan bu milletin ortak kararıdır, ortak menfaatidir? ifadesini kullanan Başkan Bilgin, ?Benden sonrada onlarca Belediye Başkanı gelip geçecek. Biz eser üreteceğiz. Sürekli gündemde olmak gibi bir derdimiz olmadı. Biz projelerimizi belli bir noktaya getirmeden ortaya atmayacağız. Projelerimizi de yine istişare ile hayata geçireceğiz. Eski sanayide yüzde 100 memnuniyeti sağlamak imkânsız zaten. İnşallah bu yılın ilk çeyreğinde bu sorunu nasıl çözeceğimizi  kamuoyuyla paylaşacağız? şeklinde konuştu.

HAL KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Perakende Sebze Hali´yle ilgili merak edilen konulara da açıklık getiren Başkan Bilgin, ?Sivas´ın uzun yıllar konuştuğu bir proje vardı. Alan özel proje alanı olarak belirlenmişti. Yapılabilir bir proje değil; orada çok sayıda esnaf var, mülkiyet problemleri var, esnafın taşınması süreci var. Bu nedenle alanda çalışmalara başladık, halin etrafında kamulaştırma çalışmaları yapıyoruz. Yıkık dökük olan yerleri kamulaştırarak, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp halin üzerini kapatacağız. Cephe düzenlemesi ile Sivas´ta hal kültürünü yaşatacağız? şeklinde konuştu.

Güdük Minare´nin etrafında da kamulaştırma yapıldığını belirten Başkan Bilgin, ?Taşhan´ın etrafını kamulaştırarak bu alanlarda meydanlar oluşturacağız.   Diğer yandan Kale Projesi hayata geçtiği zaman sadece bu yıllara değil, Sivas´ımızın 50 yılına, 100 yılına katkı sağlayacak bir alan olacak. Emek verenlerden, katkı sağlayanlardan, bu hale getirenlerden Allah razı olsun. 2020 sonu gibi ortaya çıkmaya başlayacak? dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´nın ilk kısmının tamamlandığını belirten Başkan Bilgin, ?Alanda bulunan mülkiyet sahipleri ile de görüştük. Muvafakat alarak alanın 2. kısmını da yapmayı hedefliyoruz. Kamulaştırma ile yola devam edersek alanda 30-40 milyon lira kamulaştırma maliyeti karşımıza çıkacak. Biz o alanda 18 uygulaması yapmadan, mülkiyet sahiplerinin de faydasına olan bir çalışma gerçekleştirmeyi hedefliyoruz? ifadelerini kullandı.

KIZILIRMAK PROJESİ

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

Kızılırmak projesine de değinen Başkan Bilgin, ?Sivas´ın yeni vizyon projesi. Tek dönemde bitirmek mümkün değil. Biz bütün olarak projelendirip etap etap yapacağız. Bölgeye değer katabilecek bir proje olarak ortaya koyacağız? dedi.

ETÜT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gültepe ve Yumurtatepe bölge parklarının da ihale edileceğini belirten Başkan Bilgin, ?Yumurtatepe´nin kurulacağı alana ikinci üniversite de gelecek. Bu bölgede de etüt çalışmaları devam ediyor? dedi.

58 PROJE 5 YILLIK SÜREÇTE HAYATA GEÇECEK

Başkan Bilgin, ?Seçim döneminde açıkladığımız 58 proje vardı. Bunları 5 yıllık süreçte hayata geçireceğiz. Geçirdiğimiz 9 aylık süreçte hangi projeyi nereye hangi kaynakla yapacağız, bunu planladık. Biz belediye yönetimi olarak önümüzü görüyoruz. 2020´de neler yapacağız, 2021´de neler yapacağız, 2022´de ve 2023´te neler yapacağız planladık ve bu doğrultuda gidiyoruz. Kamu kaynağı kullanıyoruz. Devletimizin; milletimiz adına bize emanet ettiği parayı milletimize sunuyoruz. Hassasiyetimiz çalışmalarımızın rantabl olması. Yapacağımız proje yaptığımız yere katkı sağlamayacaksa veya oradaki insanları huzursuz edecekse biz bunu doğru bulmuyoruz. Bu noktada çok düşünüyoruz, çok analiz ediyoruz, çok görüşüyoruz. Doğru bir proje ortaya çıktığı zaman da   artık onun yapılması noktasında gerekli kararı veriyoruz? şeklinde konuştu.

YENİ ÜST GEÇİTLER YAPILACAK

?Seçim döneminde Ankara´nın gücünü Sivas´a getireceğimizi belirttik? diyen Başkan Bilgin, ?Birçok projeyi böyle hayata geçiriyoruz. TCDD ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Üniversite Lojmanlarından Esenyurt´a giriş için üstgeçit çalışması yapılıyor yaklaşık maliyeti 40 milyon lira TCDD yapıyor. Yine Yenişehir´i Gültepe´ye bağlayacak bir yol açacağız. Orayı da   Recep Tayyip Erdoğan Bulvarına bağlayacağız. Yani Kümbet´ten gelen birisi meydana girmeden RTE Bulvarına girebilecek, terminalin oradaki üst geçidi de TCDD´ye yaptırıyoruz, protokolünü imzaladık. Üçüncü olarak eski Hilton otelinin yanındaki üst geçidi protokol imzalayarak TCDD´ye yaptırıyoruz. Stadyum yanından Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına bir yol açıyoruz. Oraya bir üst geçit yapılacak. Bunu da TCDD´ye yaptırıyoruz aynı zamanda yolu Buhara Caddesine bağlayacağız. Böylelikle üç yolu birbirine bağlayarak stadyumun girişinde yaşanan sıkıntının önüne geçeceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!