USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremzedeler İçin Kenetlendik--Video

Depremzedeler İçin Kenetlendik--Video

Depremzedeler  İçin Kenetlendik--Video
28-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Geçtiğimiz hafta Cuma günü meydana gelen ve merkez üssü Elazığ´ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de birçok kurum ve kuruluş depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Sivas´ta başlatılan yardım kampanyasının tek elden koordinasyonlu bir şekilde deprem bölgesine ulaştırılması amacıyla Vali Salih Ayhan başkanlığında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile Türk Kızılayı Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar´ın katılımıyla  valilik binasında basın toplantısı düzenledi.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan´ın yanı sıra çeşitli derneklerin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Ayhan, ?Millet olmanın temel özelliklerinden birisi acımızda, sevincimizde, hüznümüzde, tasamızda kenetlenmemizdir. Bir ve beraber olmaktır. Tek vücut olmaktır. Tarihin her döneminde bu coğrafyanın hangi noktasında olursa olsun meydana gelen bir afette yüreklerimiz bir atıyor, yardımsever duygularımız heyecanımız artıyor. Üzgün olsak da dirayetimiz, basiretimizle güzel bir süreç yönetiyor. Son Elazığ ve Malatya´da olan hadise de Türkiye´nin dört bir tarafından bu acıyı hep birlikte yaşadık? dedi.

Depremin meydana geldiği gün ilimizde hemen saha taraması yapıldığını kaydeden Vali Ayhan, ?İlimizde bir sorun olmayınca bakanlıklarımızın talimatı ve koordinesinde ilimizden bölgeye ekipler sevk edilmeye başlandı. Alanda uzmanlaşmış birimlerin bu tür afetlerde afet öncesinde hazır ve teyakkuzda olması çok önemli. Doğal afetler kaçınılmaz. Coğrafyamızın kaderi iki fay hattının üzerinde. Riskli bir bölgede yaşamaktayız. İlimizde, Suşehri Kuzey Anadolu Fay Hattı´nın üzerindedir. Dolayısıyla biz tedbir alacağız. Kısa zaman içerisinde ilimizden 93 kişilik bir ekip, 25 araçla Malatya ve Elazığ´a sevk edildi. AFAD İl Müdürlüğümüzden arama-kurtarma ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğümüzden UMKE ekipleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik ekipleri, Kızılay´ın ekipleri, İHH ve İlbank ekipleri sahaya gitti. Afet öncesi ve sonrası güzel bir koordinasyon oldu? ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Oradaki bölge halkının, vatandaşlarımızın kış döneminde sağlıklı bir şekilde yaşamını idare edebilmesi için hazırlıklı olmak lazım. Bizim milletimizde bu hususlara duyarlı. Bir anda hemen yardım kampanyaları söylenmeye başlandı. Biz belediyemiz ve ilgili kurumlarla beraber Kızılay´ımızla birlikte değerlendirme yaptık. Tamamen Ankara´daki AFAD Koordinasyon Merkezi ile süreci yönetiyoruz.  İlimizde bir dağınıklılığın olmaması, düzensizliğin olmaması düzgün yöntemlerle, düzgün kurumlarla doğru yerlere ulaştırılması için bir toplantıya ihtiyaç oldu. Vatandaşlarımızın duyarlığına, hassasiyetini teşekkür ediyoruz. Kızılay ve AFAD İl Müdürlüğümüz ile bu süreci yöneteceğiz. Özellikle nakdi yardım yapılması noktasında taleplerimizi iletiyoruz. AFAD ve Kızılay´ın hesapları belli. Kamuoyuyla paylaşıldı. Şu anda Kızılay, Sivas´ta 250 bin lira civarında bir para topladı. Paşa Cami Vakfı ciddi bir para topladı. Bunları AFAD ve Kızılay kanalıyla ulaştıracağız.?

Deprem bölgesinde şu anda gıda anlamında bir ihtiyacın bulunmadığını dile getiren Ayhan, ?Giysi anlamında bir ihtiyacın olmadığını Elazığ ve Malatya ile görüşüyoruz. Bundan sonraki süreçte battaniye, ısıtıcı ve hijyen paketlerine ihtiyaçları var. Bu işi suiistimal edenler olmaya başladı. Maalesef böyle sıkıntılı bir taraf var. İsmimizle para toplayanlar, yardım toplayanlar var. Bizim bu minvalde telefon açıp da para istemek gibi bir şeyimiz yok. Lütfen itibar etmesinler. Valiliğimizin himayesinde yardımları tek çatı altında doğru bir şekilde, doğru yöntemlerle, doğru kişilerin elleriyle, doğru yerlere ulaştıracağız. Dağınıklık ve düzensizlik olmasın güzel bir birliktelik olsun? dedi.

Vali Ayhan´ın ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ?Cuma  akşamı Elazığ merkezli bir deprem felaketini yaşadık ama Allah´a şükürler olsun ki o felaket bir kez daha gösterdi ki devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarımızla dimdik ayakta. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum, yaralılara acil başsağlığı diliyorum. Rabbim inşallah milletimize bir daha böyle felaketler göstermez. Şu da bir gerçek ki doğal felaketlerin ne zaman geleceğini biz bilemiyoruz ama bize düşen deprem, sel yangın gibi doğal felaketlere karşı hazırlıklı olmamız. Bu olayda da bir kez daha gördük ki devletimiz gerçekten büyük. Olayın üzerinden 2 saat geçmeden tüm sivil toplum örgütlerimiz dahil olmak üzere devletin yetkili kurum ve kuruluşları olaya müdahale ederek en kısa zamanda kurtarma faaliyetlerine başladılar. Milletimizin bu tip olaylarda çok büyük hassasiyeti var. En kısa zamanda en etkili şekilde yardım yapmak istiyor. AFAD ve Kızılay şu anda yardım faaliyetlerini devam ettiriyor. Yine İHH gibi çok önemli bir STK´mız var. Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı doğrultusunda süreci yürüttük. Yani iş yapmış olmak için değil neleri yaparsak nasıl etkili oluruz diye düşünerek hareket ettik. Valiliğimizin koordinesinde harekete geçtik. O gece Sivas Belediyesi olarak bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımız o günden bugüne kadar nakdi ve ayni yardım bağışladı. Nakdi yardımları Kızılay´ın hesabına aktaracağız. Ayni yardımları da bir program tertip ederek AFAD aracılığıyla göndereceğiz. Bizden battaniye ve katalitik istediler acil olarak. O konu ile ilgili de şehir merkezimizdeki esnafımızla koordinasyon halindeyiz. Şehir merkezinde bulunan katalitik, battaniye ve ısıtıcılarla ilgili çalışma yaptık. İnşallah temin ettiğimiz malzemeleri olay yerine sevk edeceğiz. Bu konuda en etkili yardımın nakdi yardım olarak Kızılay ve AFAD´ın hesabına yatırılması olarak görüyorum.                Bunun daha doğru olduğu kanaatindeyim. Hassasiyetlerinden dolayı hemşehrilerimize çok çok teşekkür ediyorum.Her zaman bu tip olaylara hazırlıklı olmak zorundayız. Bu olay da gösterdi ki şehrimiz de milletimiz de hazır? dedi.

?Kızılay sadece bir Türkiye değil dünya markası? diyerek sözlerine başlayan Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar da  ?Bu tip durumlarda hemen refleksini göstererek önlemleri alan bir kurum. Bazen hiç aklınıza gelmeyen ihtiyaçlar doğuyor. Bunlar için nakit paraları bu alanlarda kullanmak istiyoruz. Bize gönderilen listede özellikle battaniye, hijyen kolisi, çocuk maması, çocuk bezi, hasta bezi  isteniyor. Bunlar çok önemli. Odun ve kömür sobası hatta kömür bile gönderebilirsiniz denildi. O da bizim listemizde var. Böyle bir ihtiyaç listemiz var. İnşallah biz bunları halkımızın desteğiyle hazırlayacağız. Duyarsız değiliz. Sivas´ımız bu işlerde çok duyarlı. Ben minnet duygularımız belirtmek isterim. Rabbim bu tarz afetlerden milletimizi korusun. Ölenlere rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum.

Deprem neticesinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken  de ?Ülkemizin başı sağ olsun. Çok geçmiş olsun. Olay olduğunda tüm birimler Valiliğimiz koordinesinde harekete geçti. Bizler de üyelerimize TOBB´dan gelen talimat doğrultusunda mesaj gönderdik ve yardım kampanyası başlattık. Nakdi yardım yapmak isteyenleri de AFAD ve Kızılay´a yönlendirdik. Yardım yapan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu afetler her zaman hepimizin başına gelebilir. Biz de bugün onlara geldi yarın bizlere gelebilir doğrultusunda yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin gücü bir daha ortaya çıktı ki her ilde herkes taşın altına elini koydu. Biz de tüccarlar olarak işin başından beri içindeyiz. Sonuna kadar maddi manevi üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz? açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!