USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Destek Vermeye Devam Edeceğiz

Destek Vermeye Devam Edeceğiz

Destek Vermeye Devam Edeceğiz
13-11-2020 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresinin katkıları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile hayata geçen projede toplam 50 adet süt tankı dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşen programa; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, il protokolü ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Salih Ayhan, son dönemde yaşanan salgının, sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına aldığını belirterek, "Salgın, bizlere pek çok şeyle birlikte üretimin, istihdamın ve her şeyden önce kendi kendine yeten bir ülke olabilmenin önemini bir kere daha hatırlatmıştır. Bizler mümbit bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu bereketli topraklarda sanayinin yanında tarım ve hayvancılığı birlikte yürütebilir; ülkemizin yarınlarını inşa etme noktasında fırsatları pekala değerlendirebiliriz. İşte bu niyetle sizlerin de bildiği gibi ´Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas´ sloganı ile pek çok çalışmaya imza attık. Tarım ve hayvancılık üzerine birçok araştırma ve fizibilite çalışması yaptık. Burada temelde gördüğümüz bazı sorunlar oldu. Üreticinin ürünü güvenle üretememesi, ürettiği ürünü satma problemleri, tohum ve yem gibi ana girdilerde yaşanan sorunlar gibi. Bu sorunları minimuma indirme amacıyla Sivas Belediyemiz ve İl Özel İdaremiz ortaklığında SİVTAŞ´ı kurduk." dedi.

KIRSALDA YAŞAMAK DAHA

AVANTAJLI HALE GELECEK

SİVTAŞ´ın inşaatında sona yaklaştıklarını kaydeden Vali Ayhan, "SİVTAŞ, yakın zamanda ilk üretimini gerçekleştirecek; tarım ve hayvancılıkta Sivas´ın lokomotifi olacak, ?Sözleşmeli Çiftçilik´ ile çiftçilerimiz için güvenli bir liman görevi üstlenecek; piyasayı regüle ederek üreticinin her zaman kazanç kapısı haline gelecektir. Kırsaldan şehre göçün en önemli nedeni, geçim endişesi ve il merkezlerinin kendine has cazibesinin olmasıdır. Bizler yaptığımız çalışmalarla kırsalda yaşamayı daha avantajlı hale getirmekte kararlıyız. Hayvancılık yapma becerisine sahip hevesli üreticilerimize gerek ekipman temin ederek gerek eğitimler vererek desteklersek, istihdamı katkı sunabilir ve göçü durdurmanın ötesinde tersine çevirebiliriz. Bugün işte bu niyetle Sivas İl Özel İdaresi tarafından finanse edilmiş proje kapsamında 30 farklı işletmeye 300 litre, 20 farklı işletmeye 500 litre süt soğutma tankı dağıtımı gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

SİVAS İÇİN HEDEFLERİMİZ VAR

"Süt Sığırcılığında Süt Üretimini Geliştirme ve Kalitesini İyileştirme Projesi? kapsamında dağıtımını yapılan süt soğutma tankları sayesinde, küçük aile işletmelerindeki süt kalitesinde iyileştirmenin sağlanmış olacağını kaydeden Vali Ayhan, "Sağılan süt en kısa zamanda süt soğutma tankına ulaştırılacak, kaliteli sütten, kaliteli ürün elde edilecektir. Bu ekipmanlar sayesinde süt ürünlerinin kalitesinin artırılmasını, teknolojik gelişmelerin üretime yansıtılmasını hedefliyoruz. Sivas için hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşma konusunda çiftçimize ve üreticilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Kaliteli sütün alıcısı her zaman hazırdır. İlin çok önemli bir gelir kaynağı olan süt üretiminin kalitesinin artması ile sütün litre fiyatı istikrar kazanacaktır. Hijyenik şartlarda süt ürettirilmesi, işletme içinde soğutulması, değer fiyattan sanayiye satılması, üretilen sütün kayıt altına alınarak sektörün gelişmesine olumlu katkı sağlayacak, üreticinin kârı arttırılmış ve daha yüksek gelir elde etmesi sağlanmış olacaktır. Süt soğutma tankları ile elde edilecek kaliteli süt, ilimizin rekabet gücünü arttıracaktır. Süt üretimini geliştirmek ve sütün kalitesini iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; klasik yöneticilik anlayışının dışına çıkarak şehrin ortak duygusunu göz önüne alarak istihdama yönelik çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, "Sivas, tarım ve hayvancılık şehri olma noktasına geldi. Sayın valimizin himayelerinde çiftçimize etki edecek projeler hayata geçiyor. Bugün ki projede bunlardan birisi. SİVTAŞ Yem Fabrikası ve Süt İşleme Tesisi tamamlandıktan sonra bu çalışmalar daha büyük anlam kazanacak." şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Hakan Akkaş da süt soğutma tanklarının çiftçiler için hayırlı olmasını dileyerek, "Bu anlamlı ve güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sivas İl Özel İdaresi, ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda kararlar alıp faaliyetlerini yerine getiriyor." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ise, "İl Özel İdaremizin finanse ettiği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün desteklediği proje ile 30 farklı işletmeye 300 litre, 20 farklı işletmeye 500 litre süt soğutma tankı dağıtımını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra üreticilere tankların dağıtımı il protokolünce yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!