USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Destek Zamanı

Destek Zamanı

Destek Zamanı
17-09-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve Sivas Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Uğur Akkuş´un katılımıyla  Sivas Hizmet Vakfı´nın bugün başlayacak olan  burs başvuruları konusunda basın toplantısı düzenlendi.

Valilik Hasan Canpolat Salonu´nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ayhan, ?Ülkemizin kalkınması, gelişmesi için ciddi anlamda yatırımlar yapılan bir dönemden geçmekteyiz. Muhakkak ki yapılan her yatırım ve hizmetler ülkemiz ve insanımız için bir değer ve anlam ifade etmektedir. Ancak, insana yapılan yatırım, eğitime yapılan hizmetin yeri ve önemi her şeyden daha önceliklidir ve değerlidir.  Bu vesile ile Sivas Hizmet Vakfı olarak önceki eğitim dönemlerinde yapmış olduğumuz gibi bu sene de üniversite öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak için burs desteği vermeye devam edeceğiz? dedi.

Geçen yıl sadece üniversite öğrencilerine verilen bursun kapsamını genişletmeyi düşündüklerini dile getiren Vali Ayhan, ?Meslek lisesi öğrencilerimize mesleki eğitimi teşvik amacıyla burs vermek için çalışmalarımız devam ediyor. ?Tut Elimden´ projesi kapsamında kırsaldan kente kadar şehrimizin herhangi bir yerinde imkânsızlık yaşayan başarılı öğrencilerimizin eğitimlerine destek vereceğiz? ifadelerini kullandı.

BURS MİKTARI 50 LİRA ARTTI

Geçen yıl 150 lira olan burs miktarının bu yıl 200 liraya yükseltildiğini kaydeden Vali Ayhan, bursun öğrencilere 8 ay   boyunca ödeneceğini kaydederek ?Ailesi Sivas´ta ikamet eden ve Sivaslı olan üniversite öğrencilerimizden gerekli şartları taşıyanlar burs için başvuruda bulunabileceklerdir. Bu şartlar geçmiş yıllardaki şartların aynısıdır.  Burs başvuruları Sivas Hizmet Vakfı internet sitesindeki ?Burs Başvuru Formu? doldurularak yapılacaktır. Son başvuru tarihi 30 Eylül´dür. İnternet sitesinden alınacak başvuru formu imzalandıktan ve istenilen belgeler eklendikten sonra Osmanağa Konağı´ndaki vakfımıza teslim edilecektir. Resmi verilere dayanılarak tamamen dijital ortamda yapılacak olan değerlendirme sonucu öğrencilerimiz, TC numaraları ile yine vakıf sitesinden burs almaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğreneceklerdir? şeklinde konuştu.

?SİVASLILAR EVLATLARINA SAHİP ÇIKIYOR?

Yardımseverleri öğrenciler için başlatılan burs kampanyasına destek olmayan çağıran Vali Ayhan, ?Sivaslıları, iş adamlarımızı burs için bağış yapmaya çağırıyoruz.  Bilindiği gibi öğrencilerimize verdiğimiz burslar bağış yapan hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşmaktadır. O nedenle ne kadar çok bağış toplanabilirse o kadar çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrencimize burs verilecektir.  Bu nedenle ?Sivaslılar evlatlarına sahip çıkıyor´ diyerek eğitime duyarlı tüm Sivaslıları, imkânları doğrultusunda hiç değilse bir öğrenciye burs verecek ölçüde gençlerimize katkı sağlamaya, hayalleri uğruna çıktıkları yolculukta onlara destek olmaya davet ediyoruz.  İmkanı olan Sivaslılar için hiç değilse bir öğrenci için bağışlayacakları aylık 200, yıllık 1600 lira çok büyük bir meblağ değil ama bir öğrencinin ihtiyacını karşılamada önemli bir katkıdır.  Sizler bu katkıyı ne kadar fazla sağlarsanız, vakfımız o kadar çok öğrencimize ulaşacak, onların daha rahat bir eğitim alabilmelerine imkan sağlayacaktır? ifadelerini kullandı.

?HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEĞİNİ İHTİYACIMIZ VAR?

?İki yıl önce yine Sivas Hizmet Vakfı önderliğinde başlayan bu proje ufak tefek zorluklar olsa da başarılı bir şekilde geldi? diyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de ?İnşallah bu sene de Sivas Hizmet Vakfı olarak Sivaslı olup Sivas´ta eğitim gören öğrencilerimize burs vereceğiz. Sınır koymadık. Hedefimiz çok büyük. Bu noktada hedefe ulaşma noktasında Sivaslı hemşerilerimizin ve hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bizler hem kurumsal olarak hem de bireysel olarak destek olacağız. Sivas Hizmet Vakfı olarak öğrencilerimize 8 ay boyunca 200 lira ile destek olacağız. Ama ondan önemlisi belki Sivaslılar olarak Sivas Hizmet Vakfı öncülüğünde Sivaslı öğrencilerimizin, Sivas´ta eğitim gören öğrencilerimizin yanında olduğumuzu göstermek belki de verdiğimiz burs miktarından çok çok daha önemli. Önemli olan bu aslında. Yoksa bizim verdiğimiz 200 liranın miktardan ziyade Sivaslılar, Sivas´taki hayır sahipleri öğrencilerine sahip çıkıyor anlayışını verebilirsek bu çok önemli? dedi. 

EKEN, DESTEK İSTEYECEKLERİNİ AÇIKLADI

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise oda olarak kampanyaya destek olacaklarını belirterek, İstanbul´da düzenlenecek olan Sivas Günleri´nde kampanyayı dile getirip iş adamlarından destek isteyeceklerini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!