USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Devletimizin Yanındayız

Devletimizin Yanındayız

Devletimizin Yanındayız
16-10-2019 07:00
Google News


Çetin POLAT

Cumhuriyet Üniversitesi, ülkemizin bütünlüğü ve bölgemizde barışın ve huzurun tesis edilmesi amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı´na destek verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya Rektör Prof. Alim Yıldız, rektör yardımcıları, rektör danışmanları, genel sekreter, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Suriye´nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekâtı´nı başlattığını anımsattı.

Rektör Yıldız, ?Bu operasyon herkesin bildiği gibi sadece bölgede bulunan PKK, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yapılmamaktadır. Mehmetçiğin başlattığı bu harekât; hilalin haça, hakkın batıla, Habil´in Kabil´e, Hz. Hüseyin´in zulme karşı kıyamıdır. Bu harekât, Üstat Mehmed Akif Ersoy´un ?Bedr´in aslanları ancak bu kadar şanlı idi? mısraındaki iman ve cesaretin bir araya gelerek, yedi düvele karşı, başta Amerika olmak üzere Batı kaynaklı emperyalist güçlere karşı yapılmaktadır. Vatanına gönülden bağlı, yerli ve milli olan ülkemizin akademisyenleri olarak Mehmetçiğimizin her koşulda ve her zaman yanında olduğumuzu beyan ederiz. Bizler devletimizin istikbalimiz için attığı her adımın yanındayız ve Barış Pınarı Harekâtı´nın da sonuna kadar destekçisiyiz. Bu zor koşullar altında canıyla, kanıyla bayrak düşmesin, ezan susmasın diye mücadele eden Mehmetçiğimizin gözü arkada kalmasın? dedi.

Türkiye´nin ?eski Türkiye? olmadığını vurgulayan Rektör Yıldız, ABD olmak üzere Batılı ülkelerin Türkiye´yi hedef alan yaptırım tehditlerinin hiçbir karşılığı ve uygulanabilirliğinin olmadığının altını çizdi.

60 bine yakın öğrencisi, 4 bin personeli ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak ülkemiz ve milletimize yönelik oynanan oyunların bozulması, bölgeye barış, huzur ve güvenin getirilmesini hedefleyen harekatın başarıyla sonuçlanacağına yürekten inandıklarını kaydeden Rektör Yıldız, ?Bu operasyonun hem Türkiye´mizin bölgede lider bir ülke olduğunu hem de bu coğrafyada şanlı tarihinden gelen sorumluluğunu ortaya koyması bakımından önemli olduğuna inanıyoruz. Harekâta katılan askerlerimizin kısa bir süre içerisinde bölgede yuvalanan terör odaklarını temizlemesi Türkiye´nin bölünmez bütünlüğü ve bölge barışı için büyük önem taşıdığı kadar Suriye´ye barış ve huzurun gelmesine, bölge ve dünya barışına da önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceği, sınır güvenliğimiz ve milletimizin, gelecek nesillerimizin özgürlüğü için yapılan her hareketi, her düşünceyi sonuna kadar destekliyor, Mehmetçiklerimizin Barış Pınarı Harekatı´ndan muzaffer çıkmasını diliyoruz? diye konuştu.

Rektör Yıldız, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Yüce devletimizin ve şanlı ordumuzun bütün imkânlara muktedir olduğunu biliyoruz.  Bundan yüz yıl önce Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı bu şehirden, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyen, idari personel ve öğrencilerimizle birlikte ?Barış Pınarı Harekâtı´ süresince başta sağlık alanında olmak üzere sahip olduğumuz bütün imkânlarımızla yüce devletimizin emrinde olduğumuzu ilan ediyor, kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyoruz. Rabbim, Resûlunün adını taşıyan Mehmetçiğimizi muzaffer kılsın.?

 İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Arslan, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız´ın basın açıklamasının ardından Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua yaptı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!