USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitim Ailede Başlar

Eğitim Ailede Başlar

Eğitim Ailede Başlar
03-01-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Valilik, Belediye, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Dr. Ahmet Kemal Köksal Vakfı ile Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü arasında ?Aile Eğitim Merkezi? protokolü imzalandı.

Protokol hakkında bilgi veren Vali Salih Ayhan, ?Güçlü ve sağlıklı aile demek, varlığı ile gurur duyduğumuz çocuk nüfusun ve genç nesillerin huzur ve güven ortamında yetişmesi demektir. ?Eğitim ailede başlar´ ilkesinden hareketle açılışını yapacağımız Aile Eğitim Merkezi, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Sağlıklı birey, mutlu aile ve huzurlu toplum bir bütündür. Biri mutlu olmadan diğerleri olmaz. Birey mutlu olursa ailesine yansır, ailesi mutlu olur. Aile mutlu olursa topluma yansır, toplum mutlu olur. Toplumun mutlu olması demek kendimizi güvende hissetmemiz demektir. Hayatta karşılaştığınız tüm güçlükleri yenmek için mutlu aile ortamı her yaştan insan için önemli. Biz de bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz? dedi.

?AİLELER ARTIK DANIŞMANLARA İHTİYAÇ DUYUYOR?

Merkezin kuruluş amacının, aile bireylerine destek vermek ve ailenin yaşadığı sorunların çözümü, bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamaları olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, ?Ailedeki tüm problemlerin aşılması amacıyla gelişen ve değişen toplum hayatında aileler artık danışmanlara ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde değişen toplumsal ve bireysel değerler, teknolojik gelişmeler, köyden kente göç, çalışma yaşantısı ile özel hayat arasındaki dengesizlikler, evlilik tipleri ve küreselleşen dünya gibi birçok faktör aile içinde iletişim şekillerini değiştirmektedir. İlişkilerde aksayan yönler artmakta ve aile bütünlüğünü korumak giderek güçleşmektedir. Bu durum bir uzman gereksinimini doğurmaktadır. Bozulan dengelerin tekrar kurulması sürecinde aileye verilen danışmanlık, ailedeki bireylerin kendilerini anlamaları, duygudaşlık yapabilmeleri, ilişkilerini güçlendirmeleri ve problem çözme becerilerini geliştirerek ailenin daha sağlıklı ve işlevsel olmasına katkı vermelerini sağlamaktadır? şeklinde konuştu.

BİRÇOK KONUDA HİZMET VERECEK

Merkezin planladığı faaliyetler hakkında da bilgi veren Vali Ayhan, ?Nikâh iş ve işlemlerinden önce evlenecek çiftler merkezde eğitimler alacak. Bireylere, çiftlere veya ailelere sorunlarının çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik hizmetler sunulacak. Aile kurma niyetinde olan bireylere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Gerektiğinde aile üyelerinin, ihtiyaçlarına yönelik olarak ruh sağlığı ve hastalıkları hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yönlendirilecek. Boşanma öncesi, sırası ve sonrasında ailelere gerekli psikososyal destek sağlanacak? ifadelerini kullandı.

?MERKEZİMİZİN AMACINA ULAŞMASINI UMUYORUM?

Sağlıklı toplumun sağlıklı aile hayatından geçtiğini anlatan Vali Ayhan, ?Gelecek nesillerin de ilk sosyalleşme ortamı olan ve bir nevi gelecek nesillerin oluşturacağı toplumu şekillendiren ailelerin sağlıklı bir şekilde devamlarının sağlanması, daha sağlıklı ve huzurlu bir toplum yaşamı için de elzemdir. Planlanan tüm faaliyetler ile merkezimiz, haftanın 7 günü ihtiyaçlar ve ailelerden gelen talepler doğrultusunda hizmet verecektir. Kederlerimizi, sorunlarımızı aşmamızda en önemli yapı taşı olan ailelerimizin değerini anlamak ve toplumda huzuru sağlamak adına açacağımız merkezimizin amacına ulaşmasını umuyor, protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız´ın konuşmalarının ardından, ?Aile Eğitim Merkezi Protokolü? imzalanarak, hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Yapılan protokol ile işlevselliğe kavuşacak olan merkez, Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!