USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Erdal Sarılar´la Dobra Dobra?

Erdal Sarılar´la Dobra Dobra?

Erdal Sarılar´la Dobra Dobra?
02-08-2018 07:00
Google News


RÖPORTAJ/ İSMAİL AYHAN

Gazetemiz köşe yazarı İsmail Ayhan, Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkan Vekili Erdal Sarılar´la bir röportaj gerçekleştirdi.

Mali işlerden sorumlu Başkan Sarılar´la röportaj yapan köşe yazarımız Ayhan´ın sorularına cevap veren Sarılar, önemli de açıklamalarda bulundu.

Köşe yazarımız Ayhan sordu, Başkan Sarılar cevapladı. İşte önemli açıklamaların olduğu röportaj;

Kulüp yönetimleri bölünmez bir parçadır. Her birinin ayrı ayrı önemi büyüktür. Ancak bazıları vardır ki mütevazı kişiliği nedeniyle yaptığı önemli ve büyük işler olmasına rağmen isminin sıkça gündeme gelmesini sevmez. Sivasspor yıllardır ekonomik anlamda Süper ligin en iyi yönetilen takımlarından biridir. Bunda en büyük pay sahibi hiç şüphesiz parayı yöneten Erdal Sarılar´dır. 

Erdal Sarılar´la enine boyuna Sivasspor´u konuştum. Çok ilginç açıklamalar yaptı. Bazen yüzünde çok seyrek gördüğüm tebessümü, bazen birikmiş hatıraların getirdiği duygusal yaklaşımı. Çok samimi ve içten konuştu. Ben sordum Başkan içinden ne geliyorsa samimiyetle cevapladı.

İyi bir Sivasspor taraftarı olduğunu ve 1973´ten beri Sivasspor´un hiçbir karşılaşmasını kaçırmadığını belirtti.

Sivasspor´da ilk kez 1996-1997 yıllarında Osman Seçilmiş döneminde yönetime girdiğini anlatan Sarılar, ?Sivasspor bugünlere geldiyse Osman Seçilmiş döneminde atılan temeller sayesinde geldi. Osman Seçilmiş´in 2. yılında mali işlerde birtakım karışıklıklar oldu. Arkadaşlar mali işlerin başına benim geçmemi istedi. Bunun üzerine Sivasspor´da mali işleri yapmaya başladım? diye konuştu.

Erdal Sarılar, Mecnun Otyakmaz´ın başkanlık yaptığı dönemlerde de mali işlere baktığını, 22 yıldır yönetimde olduğunu ve sadece iki yıl mali işlere bakmadığını dile getirdi.

?BAŞKAN ?HER ŞEYİ SEN İDARE ET, 

BİZİ BORÇLANDIRMA´ DEDİ?

Sivasspor´un Osman Seçilmiş´ten bu yana denk bütçe anlayışıyla yönetildiğini vurgulayan Sarılar, ?Mecnun Otyakmaz gelince bu düzen bozulur´ diye düşündüm ama sağ olsun Mecnun başkan gelince bana Erdal, ´her şeyi sen idare et,  bizi borçlandırma´ dedi. Mecnun başkanın da çok büyük destekleri ile oluyor. Yani ben yaptım benim sayemde oluyor denilmesi, en sinir olduğum kelimedir. Mecnun başkanın icazetleri ile denk bütçe şeklinde götürüyoruz.? ifadelerini kullandı.

?GİDERLERİ KALEM

KALEM YAZIYORUM?

?Bütçeye riayet etmek önemli? kulübün borçlanmadan nasıl yönettikleri hakkında şu bilgileri verdi;

?Sezon başında ne yapacağımızı belirliyoruz. Bütçeye riayet etmek önemli. Transfer, hoca, normal giderler, personel giderleri, primler, futbolcu giderleri, bunları kalem kalem yazıp, şablona oturttuğun anda bunu aşmak bu kadar basit. Aslında herkesin bir bütçesi var. Bir memur 4 bin lira maaş alıyorsa onun da bir bütçesi var. Küçük bir bütçe yönetiyor. Bu kulübe uyarlanıyor. Şu ana kadar Allah´a bin şükür bankalarla 1 liralık kredi anlaşması yapmadık, krediye de girmedik. Kendi ticaretimden biliyorum, bir kişi gelip bizden mal talep ettiği zaman 3 kişiye sorarım, bankaya sorarım. ?Bu adam nasıl, ödemeleri nasıl´ diye sorarım. Oyuncumuz Arouna Kone de gelmeden önce bizi kuzeni Djakaridja Kone´ye sormuş. O da ?durma hemen git´ demiş.?

?UEFA´DA BİR TANE

DOSYAMIZ YOK?

İş adamlarının kendi işini yönettiği gibi kulüpleri yönetmesi durumunda kulüplerin batmayacağını savunan Sarılar, ?Kulüpler borçsuz olur. Hangi iş adamı kulübünü batırmaya uğraşır ki. Alıp satıp, başarılı olup sonra kenara para koyarsak kulübü iyi yönetiyoruz demektir. Her zaman Mecnun başkanın çok büyük destekleri olduğunu söylemeliyim. Mecnun başkan, bütçe aşımında her zaman çok titiz, bunun için çok teşekkür ediyorum. Başkan sayesinde bizim borcumuz yok.?

İDDİALARA YANITI

ÇOK SERTTİ?

Sivasspor´un ?İstanbul´dan yönetiliyor, transferler belli bir menajer şirketi üzerinden yapılıyor?  iddialarına yanıtı ise çok sertti.

?Bugüne kadar birçok haksız eleştiriye muhatap oldum ama bu kadar çirkinini hiç duymadım. Mecnun Başkan Sivasspor için her şeyini vermiş özel hayatını hiçe saymış ve gecesini gündüzüne katmış önemli bir kişidir. Alınan bütün kararları demokratik bir yapı içerisinde danışarak alır. Bizim yönetim olarak ?Whatsap? gurubumuz var. Yüz yüze görüşemediğimiz durumlarda çoğu fikirlerimizi bu sosyal ağdan paylaşırız. (Bana bu durumu delil olarak gösterdi. Bir konu üzerinde ki fikir tartışmasını.) Özellikle Futbolcu transferlerini üzerime atar. Mali olarak futbolcuya verilecek paraya kendisi hiç karışmaz. Futbolcu menajerlerine ?Git Erdal´la anlaş? şeklinde ifadelerine şahit olan bir sürü insan vardır.?  

?SİVASSPOR SİVAS

İÇİN BİR MARKADIR?

Süper lig için ?Başrol ve figüran takım tanımı ? için ne söylersiniz dedim;

?Ben 1973 ten bu tarafa fanatik bir Sivasspor´luyum. Hiçbir maçını kaçırmadım. 22 yıldır yöneticiliğini yapıyorum. Çocuklarımın da iyi bir Sivasspor´lu olmaları için elimden geleni yapıyorum. Sivas şehri ya da Anadolu´nun birçok kentinde yaşayan futbolseverlere sorsanız hangi takımı tutuyorsunuz diye ya Fenerbahçe diyorlar, ya Galatasaray veya Beşiktaş. Haliyle taraftar kitlesi çok olan takımların hem ekonomik gücü hem de lobi gücü yüksek oluyor. Sonra dönüp kendi yaşadığınız şehrin takımını eleştiriyorsunuz. Elbette ki Sivasspor Sivas için bir markadır. Sivas ilinin gelişmişlik düzeyine bakarsanız, Sivasspor´un önemini daha iyi anlarsınız. Eğer herkes kendi memleketinin takımının taraftarı olursa, işte o zaman Büyük küçük veya Başrol figüran takım olmaz. Her takım eşit şartlarda yarışır.

?1. LİGE DÜŞTÜĞÜMÜZDE

ÇOK ÜZERİMİZE GELİNDİ?

Yoruldunuz mu? Hiç yönetimden ayrılmayı düşündünüz mü? Soruma ise;

?22 yıldır şerefle, onurla ve severek taşıdım ben bu görevi. Değil 22 yıl Allah ömür verdiği sürece yine şerefle yaparım. Ancak; yapılan haksız eleştiriler, hiç hak etmediğimiz söylemler zamanla yıpratıyor tabii ki. O yüzden zaman zaman ayrılmayı düşündüğüm oldu. Ancak Mecnun Başkan hiçbir zaman buna izin vermedi. Özellikle 1. lige düştüğümüzde çok üzerimize gelindi. İşte o zaman çok ciddi düşünmüştüm ayrılmayı. Ama Mecnun başkan ?Erdal bize ne derler; bırakıp kaçtı demezler mi? Buraya biz getirdik biz çıkaracağız? bunun üzerine tekrar sil baştan devam ettik. Allah bizi utandırmadı.?

?TEK AMAÇ TAKIM OLMALIDIR?

Yönetim olarak taraftarlardan beklentileriniz nedir? Taraftar guruplarına destekleriniz olacak mı?

?Özellikle passolig uygulamasından sonra taraftar guruplarına herhangi bir destek olmamız yasal değildir. Ancak tavsiye niteliğinde Sayın Valimize, belediye başkanımıza ya da Sivas´ın önemli iş adamlarına yönlendiriyoruz. Bizzat yönetim olarak bunu karşılamamız yasal değildir. Kaldı ki taraftar dendiğinde, fedakâr, cefakâr iyi ve kötü günde tam destek sağlayan unsurdur. Yönetim ve taraftarın tek amacı takımı olmalıdır. Yani ne taraftarın yönetime ne de yönetimin taraftara sahipliği değil, iki unsurunda takıma sahip çıkması gerekir.?

?YAKINDA BÜYÜK BİR SIKINTI

YAŞANIRSA ŞAŞIRMAMAK GEREKİR?

Futbol Federasyonuyla aradaki ikili ilişkileri sordum;

Beşeri ilişkilerde hiçbir problem yaşanmadığını dile getirdi. Ancak özellikle tüm takımların bu yıl federasyondan alacakları paralarla alakalı ciddi sorun yaşadıklarını dile getirdi. ?Futbol Federasyonu yayıncı kuruluştan yaklaşık 600 milyon Lira para aldı. Sivasspor´un payına düşen 32 milyon lira 3 taksitte ödenmesi gerekiyordu. Haziran Temmuz ve Ağustos ayında biz bu parayı alıyorduk. Ancak bu güne kadar 6 milyon para alabildik. Haziran Temmuz taksitlerini 3 milyon olarak verdiler. Bu durumu Federasyona sorduk ?Para yok, bütün takımlara artık 3 taksit değil, 12 taksitte ödeyeceğiz? cevabını aldık. Şu an bütün takımlar bunun sıkıntısını yaşıyor. Yakında büyük bir sıkıntı yaşanırsa şaşırmamak gerekir. Bizi şu an için en fazla rahatsız eden durum bu. Ağustos başında toplantımız var. Umarım bu toplantıda bu konu bir şekilde aşılır. Aksi takdirde yeni sezona bütün takımlar büyük bir sıkıntıyla başlar.?

?HAMZA HOCA VE TAMER HOCA

ARASINDA BİR TERCİH YAPTIK?

Son Olarak Tamer Tuna tercihini sordum;

?Yönetim olarak demokratik kararlar alan bir gurubuz. Hepimizin ayrı görüşleri olabilir. Ama çoğunluğun fikri ne ise ona hepimiz uyarız. Tamer hoca Sivas´a alışık biri. Birkaç isim üzerinde olumlu anlamda tartışmalarımız oldu. Hamza hoca ve Tamer hoca arasında bir tercih yaptık. Sonuçta Tamer hoca üzerinde mutabık olduk. Tamer hoca kişilik olarak çok temiz biri. Mütevazı ve futbolcuların sevdiği biri. Başarılı olacağından eminim. Özellikle hocanın istediği bir iki isim daha var onları da takıma kattığımızda yepyeni bir Sivasspor olacaktır. Bu sezon taraftarların daha farklı heyecanlar yaşayacaklarını düşünüyorum.?

Evet, son derece keyifli bir sohbet ettik. Elbette ki farklı konularda konuşuldu. Ancak bunlar aramızda dediklerini buraya yansıtmadım. Şunu söyleyeyim; ?Uzun yıllardır Erdal Sarıları tanıdığımı düşünüyordum ama yanılmışım. Tanıdığımdan çok daha renkli bir kişilik.? Emeklerinize sağlık sayın başkan?

/resimler/2018-8/1/1455515762387.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!