USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esnaf Zorda!

Esnaf Zorda!

Esnaf  Zorda!
04-10-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Eken, katıldığı bir programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldikleri günden bu yana üyelerle bir araya gelerek Sivas´ın lehine olabilecek her girişime destek verdiklerini belirten Başkan Eken, ?Biz her zaman şunu söylüyoruz: Biz şehrin menfaatleri doğrultusunda kimlerle bir araya gelmemiz gerekirse geliriz. Kimseye düşmanlığımız yok bizim? dedi.

Koydukları hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Eken,  ?Göreve başlarken ?Üyelerimizin yanında olacağız, yatırımcıların yanında olacağız, yatırımcı getirtmek için mücadele vereceğiz. Elimizdeki yatırımcıya da sahip çıkacağız´ demiştik. Bu doğrultuda ilerliyoruz? diye konuştu.

Yapılan yatırımlarda istişare etmenin önemine dikkat çeken Başkan Eken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine yapılan ve Türkiye´nin tek seferde inşa edilen en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunu hatırlattı.

Başkan Eken, ?Bakın bugün olmuş halen 10 bin kişilik yurt konuşuluyor.  Açık ve net söylüyorum. Yurt yapımına karşı değiliz ama 2 yılda yapıldı, bitti o yurtlar. 10 bin kişi kapasiteli yurtlar bir anda yapıldı. Bunun planlaması yapıldığı an başkan değildim. En azından o konuda vicdanen rahatım. ?Neden dile getirmedin?´ diyemezler bana. İlk etapta 5 bin kişilik yurt yapılabilirdi. Yine oraya yapılsın önemli değil, sonra yurtçularla toplantı gerçekleştirilir; ihtiyaç varsa diğer kısmı yapılırdı. Biz niye özel sektördeki arkadaşlarımızın işini engelledik. Adamlar mülk aldılar, büyük para harcadılar. Geçtiğimiz günler üniversiteden araba ile geçtim. Üniversite gayet canlı. Çok güzel. Kafeler, yurtlar, restoranlar her şey var. Tekrar Sivas merkeze geçtim. Merkezde sakinlik var. Bizim anlatmak istediğimiz buydu.Yurt sorunu bizim için çok önemli ama şehir içindeki esnafımızın kalkınması üniversiteye bağlı. Bir şey yapılmadan önce yanlışının ve doğrusunun istişare edilmesi lazım.  Bizimle o zamanla istişare edilebilseydi biz de bilgi verebilirdik. Biz yurdun yapılmasına karşı değiliz ama tek bir yere yapıldığı için herkes oraya odaklanmış oldu? ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-10/3/1451275035169.jpg

?EN BÜYÜK SIKINTISI ŞU ANDA EKONOMİ?

Sivas´ta bulunan esnaf ve sanayicilerin zor günlerden geçtiğini kaydeden Başkan Eken, ?Üyelerimizin en büyük sıkıntısı şu anda ekonomi. Sivas´ta faaliyet gösteren esnafımızın yüzde 80´i sıkıntıda. Bunu söylemekten hiç gocunmuyorum. Tüccar bizim yanımıza geldiğinde inanır mısınız yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, meclis üyesi arkadaşlarım yeri geldiğinde kendi aramızda para toplayarak o arkadaşımızın o anlık ihtiyacını gidermek için derdine derman oluyoruz, yardımcı oluyoruz. Her ne kadar büyük paralar olmasa da bunu yapmaya çalışıyoruz.Yardım talepleri odamıza çok geliyor ama bütçemizin durumuna göre hareket ediyoruz? açıklamasında bulundu.

?SİVAS´IN HAKKINI HER PLATFORMDA ARAYACAĞIZ?

Başkan Eken, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?TSO makam koltuğu çok önemli ama ben o koltuktan bir şey almak için talip olmadığımı bu işe girerken de söylemiştim, bugün de söylüyorum. Ben bugün bu görevi bıraksam çok şükür işim, ticaretim devam ediyor fakat  Sivas´a söz verdim,  üyelerime söz verdim. Sivas´ın hakkını her platformda arayacağımızı söyledim ve bugün yine buradan bunu söylüyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!