USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esnaflardan Destek İstedi

Esnaflardan Destek İstedi

Esnaflardan Destek İstedi
04-03-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 01 Mart tarihinde açıkladığı ‘Yerinde Karar’ döneminin ardından ilk İl Pandemi Kurulu Olağan Değerlendirme Toplantısı, Vali Salih Ayhan başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, salgın ile mücadelede yeni bir döneme girildiğini söyledi.

Yerinde karar dönemine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan son kabine toplantısında risk grupları belirlenerek iller bazında alınacak tedbirlere ilişkin yeni yol haritasının paylaşıldığını ifade eden Vali Ayhan, Sivas'ın sarı alanda yer aldığını söyledi.  

Tedbirlere uyan Sivas halkına teşekkür eden Vali Ayhan, "Geçen hafta yapılan değerlendirmelerde ilimiz turuncu alanda yer alırken, alınan tedbirler, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve yapılan denetimlerle bu hafta sarı bölgede yani orta risk grubunda yer almaktayız. Öncelikle tedbirlere uyarak bize güç veren Sivas halkı başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımıza ve kolluk kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. Orta risk grubunda yer alan illerle ilgili belirlenen kriterlere yönelik bugün il ve ilçe hıfzıssıhha kurul kararlarımızı alacağız" ifadelerini kullandı.

SİVAS'TA HAFTA SONU YASAĞI SONA ERDİ

Önümüzdeki süreçle ilgili bilgi veren Vali Ayhan, "Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ilimizde hafta içi olduğu gibi akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasında devam edecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştır. İlimizdeki restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında, yüzde 50 kapasite ile ve HES Kodu uygulaması yapılarak faaliyetlerini sürdürecekler." dedi.

GEREKLİ TEDBİRLERE UYARAK AÇILABİLECEK

Halı saha, yüzme havuzu, hamam vb. tesislerin sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterebileceklerini belirten Vali Ayhan, "Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler vb. kuruluşların genel kurulları 300 kişiyi geçmeyecek şekilde ve en az üç gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara dilekçe ile bilgi vermek kaydıyla yapılabilecek. İlimizde kamunun çalışma saatleri 08.00 - 12.00 / 13.00 - 17.00 olarak uygulanacaktır. Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler 100 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydı ile yapılabilecektir." diye konuştu.

EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULANACAK KRİTERLER

Yerinde karar sürecinde eğitim kurumlarının açılma ve uygulama kriterlerini de paylaşan Vali Ayhan şöyle konuştu:  "Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim vereceklerdir. Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullarımız tam zamanlı yüz yüze eğitim vereceklerdir. İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün yüz yüze, üç gün uzaktan eğitim verilecektir. Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün yüz yüze, üç gün uzaktan eğitim verilecektir. Ortaokul 8. sınıflar seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat olacak şekilde yüz yüze eğitim alacaklardır. Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflar seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün yüz yüze eğitim alacaklardır. Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır. Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda yüz yüze eğitim devam edecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir."

BU TABLOYU DAHA DA İYİYE ÇEVİREBİLİRİZ

Alınan kararların Sivas'a hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan; "Bu elbette dinamik bir süreç. İlimiz olarak bu tabloyu korumak hatta daha iyiye çevirmek birey olarak her birimizin sorumluluğunda. Yerinde karar dönemiyle nerede olacağımıza il olarak bizler karar vereceğiz. Aslında oldukça net bir dönem var önümüzde. Eğitimden iş hayatına her alanda normalleşebilmenin anahtarı şu andan sonra bizlerin elinde. Tüm vatandaşlarımız bu süreçte sorumlu davrandığı sürece çok daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Yaklaşık bir yıldır toplumumuzun her kesimi büyük bir fedakârlık gösteriyor. Esnafımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, güvenlik güçlerimiz, yaşlılarımız, ailelerimiz topyekûn bir seferberlik örneği gösterdiler. Riskten korunma tedbirlerinin tedaviden kat kat üstün bir değerde olduğunu yaşayarak öğrendik." şeklinde konuştu.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aşılama çalışmalarının da devam ettiğini ve Sivas'ın kurallara uyma konusunda en iyi şehirlerden biri olduğunun altını çizen Vali Ayhan, "Buradan halkımıza bize verdikleri destek için tekrar teşekkür ediyorum. Sizler konunun ciddiyetinin farkındasınız ve bu sayede şu anda olduğumuz ‘sarı’ konumdayız. Bir yandan büyük bir hızla aşılama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aşı bu süreçte elbette en önemli silahımız. Fakat aşının bir rehavet oluşturmaması gerektiğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte önemli olan vaka sayılarımız, vaka test oranımız ve yoğun bakım doluluk oranlarımız. Bu yüzden özellikle denetimlerimize çok yoğun bir şekilde devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Çünkü mücadelemize tedbirler, tedbirlere de denetimlerimiz güç veriyor. Geldiğimiz noktada kapalı olan iş yerlerimizi açıyor, çocuklarımızı okulları ile buluşturuyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Bu mutluluğun sürdürülebilir olması için toplumun her kesimi ile birlikte özellikle uzun süredir kapalı durumda olan esnafımızın belirlenen tedbirlere daha sıkı sarılması gerekiyor. Bu anlamda esnaflarımızdan mücadelemize güç vermelerini bekliyoruz. Bakanlığımız tarafından illerimizin durumları iki haftada bir kontrol edilerek, iki haftanın sonunda hangi grupta yer alacağımız tekrar belirlenecektir. Artık her bir vatandaşımızın bir ödevi bir sorumluğu var. Herkes sorumluluğunu yerine getirirse öğrencilerimizin de esnafımızın da sağlık çalışanlarımızın da kısacası hepimizin yüzü güler. Tüm vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesiyle iki hafta sonraki değerlendirmede düşük riskli iller arasında olmayı hedefliyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak mücadelemize destek veren tüm kadirşinas Sivas halkına siz değerli basın mensuplarına ve tüm kamu çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantıda, vali yardımcıları, İl Pandemi Kurulu üyeleri, esnaf temsilcileri ile Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden ilçe kaymakamları hazır bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!