USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Hedef İlk 10´a Girmek

Hedef İlk 10´a Girmek

Hedef İlk 10´a Girmek
10-09-2019 07:00
Google News


Çetin POLAT

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu´nda tören düzenlendi. Törene Vali Salih Ayhan, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, MEB Ortaöğretim Müdürü Yusuf Büyük, diğer protokol üyeleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı´nın ile başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilimizdeki eğitim çalışmaları, tatil süresince yapılan hazırlıklar ve uygulanacak yeni projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ederek ?Eğitim toplumun her kesimini ilgilendiren çok önemli bir unsur bugün ülkemizde iyi şeyler ve eksik şeyler oluyorsa bunun temelinde eğitim vardır? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük de tekli eğitime geçen nadir illerden birinin Sivas olduğunu belirterek, ?Sadece çocuğunuzu okula getirmek, öğretmene teslim etmek görevinizin bittiği anlamına gelmez. Çocuklarınızın eğitimle geçirdiği süre sizinle geçirdiği sürenin 3´te 1´idir. Geri kalan süre anne, baba ve sosyal çevreyledir. Dolayısıyla velililerimiz okula sık sık gelecekler çocuklarını öğretmenlerle birlikte değerlendirecekler ki hep birlikte başarı yakalanacak? diye konuştu.

Sivas´ın son 5 yılda ciddi eğitim yatırımları aldığını kaydeden AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise ?Fiziki ortamı bizler yapıyoruz, güzelleştiriyoruz ama içinde okuyacak olan öğrencilerimizi şekillendirecek kıymetli öğretmenlerimizdir. Eğitim camiamız çocuklarımızı yetiştirmek adına üzerine düşeni yapacaktır? şeklinde konuştu.

Uzun bir tatilin ardından okulların açılması ile birlikte öğrencilerin heyecanına ortak olmak istediklerini vurgulayan Vali Salih Ayhan ise, ?Sizlerin o parıl parıl gözlerinizle buluşacağım için heyecanla kalktım bugün. İlkokul yıllarım aklıma geldi, tatil dönüşleri heyecanla uyanarak okula koştuğum anlar. Biliyorum sizler de bugün aynı duygulardasınız. Hepinizin yüzlerinde bunu görebiliyorum. Umuyorum bu şevk, bu istek hiç bitmez? dedi.

Öğrencilerin bilgi sahibi olmak için değil bilim, teknoloji, insani değerler ve sanat gibi alanlarda kendilerini geliştirmesi için de çalışmasını isteyen Vali Ayhan, ?Çok kitap okumalı, muhakeme yeteneğinizi olabildiğince geliştirmelisiniz. Sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, arkadaşlarıyla sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen bireyler olarak, kendinizi yetiştirme hedefiyle başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hayatında öğretmenlerin ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Vali Ayhan, ?Öğrencilerinizi çağın gelişmelerini takip edebilen, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, sağlıklı, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak; manevi değerlerimizle bezenmiş ve milli şuuru idrak etmiş olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Bu amaçla bugün tüm okullarımızda ilk zilimiz Sivas Kongresi için çalacak. Bu görevi heyecanla, başarıyla yerine getireceğinize inancım tamdır? diye konuştu.

Öğrenci velilerine de seslenen Vali Ayhan, ?Çocuklarımızın yetişmesinde önemli rolü olan değerli velilerimiz; eğitim sürecine olumlu ve yönlendirici katkılar sunacağınıza inanıyorum. Evlatlarımızın dönem sonu ve yılsonu karnelerin de hiç kuşkusuz sizlerin de katkıları bulunmaktadır. Sadece eğitim odaklı değil, okul-aile ve öğretmenler arasındaki iş birliğinin de artarak sürmesi için sizlere de önemli görevler düşmektedir? şeklinde konuştu.

Sivas´ın son yıllarda eğitimde ciddi yatırımlar aldığının altını çizen Vali Ayhan, ?İlimiz son yıllarda çocuklarımızın geleceği için çok büyük oranda yatırım almıştır. Yaklaşık olarak 700 milyonluk yatırım alan ilimizde; yeni derslikler, spor salonları, pansiyonlar, atölyeler hayata geçirilmiştir. Bilim Sanat Merkezi, Yeni Halk Eğitim Merkezi, Yetenek ve Beceri Merkezi, İsmet Yılmaz Eğitim Müzesi, Öğretmenevi, özel öğrencilerimize yönelik yatırımlarla adeta Sivas, eğitimde ilkler arasında yerini almıştır. Şimdi de eğitime, başarıya doğrudan etki edecek, nicelikten ziyade nitelik odaklı projelerimize başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İdarecimizle, öğretmenimizle, velilerimizle ve öğrencilerimizle topyekûn bir eğitim seferberliği başlatıyoruz. Hakikaten Türkiye´de fiziki imkanları en iyi olan il Sivas. Sivas´ta fiziki anlamda eğitimde çok iyiyiz. Biraz da içerik vereceğiz, ruh vereceğiz, gayret göstereceğiz. Eğitimde bu seneki seferberliğimizle ilk 20´ye bir sonraki yılda inşallah ilk 10´a hep beraber getireceğiz. Bu işin özünde öğretmenlerimiz var. Öğretmenin olmadığı her şeyi ikame kaybedebiliriz. Teknolojiyi ikame edebiliriz. Bina olmadığı zaman bir yere çadır kurup eğitim yapabiliriz ama öğretmenin olmadığı yerde eğitimin olması mümkün değil. Eğitime yatırım yaparsak sağlıkta, ulaştırmada tarımda iyileşiriz. Yani işin merkezi eğitim Eğitime odaklandığımız takdirde gecemizi gündüzümüze katarak öğretmenlerimizin yanında durarak inşallah onlarda fikri hür, irfanı hür gençler yetiştirecek? dedi.

Programda; öğrenciler tarafından karate, jimnastik, halk oyunları gösterimi ile şiir dinletisine de yer verildi.

İLK DERS SİVAS KONGRESİ

İlk ders zilinin çalması ile birlikte Vali Ayhan ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğrencilere ücretsiz gönderilen kitaplar ile çeşitli hediyeler dağıtıldı. İlk dersin konusu olarak, Sivas Kongresi´nin 100. yılı olmasından dolayı Sivas Kongresi işlendi ve çocuklara kongre sürecinin önemi anlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!