USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hedef 2 Yıla Temel Atmak --Video

Hedef 2 Yıla Temel Atmak --Video

Hedef 2 Yıla  Temel Atmak --Video
08-04-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Savunma sanayisi alanında ihtisaslaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rektör Kul; şu an için 141 personel ile hizmet verdiklerini belirtti.

Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Kul; önemli savunma sanayi kuruluşlarıyla iş birliği protokolleri imzaladıklarını hatırlattı.

Rektör Kul; “Vizyonumuz; Türk yükseköğretim alanında ve üniversite-sanayi iş birliğinde yenilikçi yaklaşımlarla, akademik birikimi sektöre aktararak bilgiyi ürüne dönüştüren, uluslararası saygınlığa sahip araştırma üniversitesi olmaktır. Misyonumuz; uygulamalı özgün programlarla donanımlı bireyler yetiştiren, yerel ve küresel düzeyde topluma katkı sağlayan, savunma teknolojileri ve tarım bilimleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında ileri teknoloji üreten ve geliştiren; temel değerlere ve bilimin evrensel ilkelerine bağlı, girişimci yeni nesil bir üniversitedir” dedi.

Kısa süre içerisinde birçok çalışmaya imza attıklarının altını çizen Rektör Kul; Gültepe Mahallesi Farabi Caddesi üzerinde bulunan ve “Derslik ve Merkezi Birimler Binası” olarak hizmet verecek olan binada inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek “Bu bina 2019 yazının sonunda bize devredilmişti.  Bununla ilgili Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile ilgili görüşmelerimizi gerçekleştirdik.  Gerekli bütçelerin çıkmasını sağlayarak inşallah bu yıl Eylül ayında birinci etabın açılışını yaparak taşınmayı düşünüyoruz. Böylece buradaki geçici yerleri boşaltarak kendi mekanımızda, kendi laboratuvarımızda, ofislerimizde çalışmalarımıza başlayacağız. İnşaat güzel bir şekilde devam ediyor. Dış cephesi hakikaten değişik bir yapının oluştuğu bir mimari tasarım revize edilerek inşaat çalışmalarına başlandı. İnşallah buraya Eylül ayında çalışmayı düşünüyoruz” dedi.

2 YIL İÇİNDE TEMELİ ATACAĞIZ

Kurt Deresi mevkiinde yapılacak olan üniversite kampüsüyle ilgili de konuşan Kul; “Ana yerleşkemiz Kurt Deresi mevkiindeki 840 dönümlük arazinin çalışmaları devam etmektedir. Yüzde 100’ü üniversite alanı olmak üzere 4 parsel TOKİ tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredildi.  Kısmen üniversite alanı olan civardaki TOKİ’ye ve kamuya ait parsellerin birleştirilerek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.  Bu arazi içerisinde bazı şahıs arazileri de var. Bunların kamu arazileriyle takas çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takip ediliyor. En geç 2 yıl içerisinde burada temel atmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Lisansüstü ve doktora öğrencilerinin eğitimlerinin devam ettiğini ve üniversitenin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü aktaran Rektör Kul, “Bizim misyonumuz uygulamalı, sahada yetişmiş, sektörle birlikte eğitim alan öğrenciler yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

HIZLI TREN KATKI SAĞLAYACAK

Test sürüşleri devam eden Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Trenin seferlere başlamasının üniversiteye büyük katkı sağlayacağının altını çizen Rektör Kul, “Hızlı tren ilimize gelirse çok güzel olacak. Mesela uçak mühendisliğinden 3 arkadaşımıza Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) haftada 3 gün gelsinler beraber çalışalım diyor. Hızlı tren olursa bunlar günübirlik dahi gidip gelebilirler. TAİ’den buraya gelebilirler. Hızlı tren bu noktada müthiş bir kolaylık sağlayacak. Çok büyük bir katkı sağlayacak. Hem öğrenci açısından hem akademisyen hem de oradan buraya gelişler açısından. O yüzden çok önemsiyoruz. Bir önce hızlı trenin girmesini bekliyoruz. Yozgat’tan, Kırıkkale’den öğrenciler gidip gelebilecek” dedi.

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Bilim ve Teknoloji Topluluğu, Fikir ve Sanat Topluluğu, Havacılık ve Uzay Topluluğu, Tarım ve İnovasyon Topluluğu  ile Doğa Sporları Topluluğu olmak üzere 5 öğrenci topluluğunun bulunduğunu kaydeden Rektör Kul; öğrenci topluluklarının; kan bağışı, masa tenisi turnuvası, temiz çevre etkinliği, fide dikim günü etkinliği, Sivas gezisi gibi faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Toplantıda  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Genel Sekreter Kadir Ali Seçer, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy de hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!