USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

?Hedefim Şampiyonluk?

?Hedefim Şampiyonluk?

?Hedefim Şampiyonluk?
14-11-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

21 puanla zirvede yer alan Demir Grup Sivasspor´da teknik direktör Rıza Çalımbay, iddialı açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, takımın durumu, Mert Hakan ve Emre Kılınç ile ilgili düşüncesini, hakem hataları ve hedefine ilişkin konuştu.

?FORMAYI HAK EDEN ALIR?

Atom karınca lakaplı çalıştırıcı, Sivasspor´un mütevazi bir takım olduğunu vurgulayarak; ?Mütevazi bir takımız. Bundan dolayı da takımımızda birçok genç isme şans verdik. Mert Hakan ve Erdoğan elimizde olan oyunculardı biz de bu oyuncuları değerlendirdik. İki isim de takımımızın yeni transferi oldu. Konyaspor maçında Erdoğan´ı bilerek 2. yarıda kullandık. Öyle olması gerekiyordu. Benim takımımda asla yabancı-yerli ayrımı olmaz. Formayı kim hak ediyorsa o alır? dedi.

?EMRE VE MERT HAKAN GİDEBİLİR?

Sezon sonu Mert Hakan ve Emre Kılınç´ın takımdan ayrılabileceğini söyleyen Çalımbay; ?Sezon öncesinde yönetimden ısrara Yatabare´yi istedim. Yatabere bir joker gibi hücumda her pozisyonda oynayabiliyor. Böyle oyunculara bence her takımın ihtiyacı var. İyi oynayan oyuncuları her zaman büyük takımlar isterler. Bunlar da gayet normal. Emre Kılınç ve Mert Hakan´la yönetimimiz sözleşme uzatmak için konuşuyor. İki oyuncu sezon sonunda ayrılabilirler de. Emre ve Mert Hakan´a da bundan dolayı kızmamak lazım. Biz iki oyuncuyu da iyi motive etmeye çalışıyoruz. Şu anda lideriz fakat rakiplerimizin çok iyi kadroları var. Türkiye´nin en iyi kadrosu bence Başakşehir´de? ifadesini kullandı.

?AVRUPA VE ŞAMPİYONLUK??

Çalımbay, bir Anadolu takımını Avrupa´ya götürmek ve şampiyon yapmak istediğini vurgulayarak şunları söyledi; ?Herkesin bir hayali vardır? Antrenörlük hayatımda bir Anadolu takımını Avrupa´ya götürmek ve şampiyon yapmak da benim en büyük hayallerimden biri. Bunu Denizli´de yaptım. Avrupa´da mücadele ettik. Şu an ligde puanlar birbirine çok yakın. Ben sadece ligde değil Türkiye Kupası´nda da gitmek istiyorum. Olmaz değil ama çok da kolay değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon´a bakınca çok iyi kadroları var. Ama en iyi kadronun şu anda Medipol Başakşehir´de olduğunu düşünüyorum.?

?VAR NİMET AMA DEĞERLENDİREMİYORLAR?

Çalımbay VAR uygulamasının büyük bir nimet olduğunu söyleyerek; ?VAR, hakemler için nimet ama değerlendiremiyorlar. Düdük çalan hakemin VAR´ın başına geçmemesi gerekiyor. Biz Rize´de maç oynadık. Hakem Fırat Aydınus´tu, iki penaltımızı vermedi. Hüseyin Göçek VAR´ın başındaydı. Diğer hafta Hüseyin Göçek bizim maça geldi. Sonra taraftardan tepki geliyor. Ben maçta diyorum ki hakeme ?Geçen hafta da aynısını yaptın.´ Diyor ki ?Geçen haftayı karıştırma.? VAR´ın başındaki adamların ayrı bir grup olması gerekiyor. VAR iyi kullanılsa Anadolu takımları için avantaj olur. Hakemler dört büyüğün maçlarında kesin olarak etkileniyorlar? ifadesini kullandı.

?HAK EDEN OYNAR?

Zor durumunda olan birçok takımı çalıştırdığını dile getiren Rıza Çalımbay, şöyle devam etti; ?Zor durumda olan çok takımı çalıştırdım. Giderken kriz yönetmeye gittiğini biliyorsun. Beşiktaş´ta ben geldiğimde iyi durumda değildi. Pancu´yu kaleye geçirdiğimiz bir Fenerbahçe maçı var. Kolay değil. Futbolun içinden geldiğimiz için mağlubiyeti, galibiyeti, sıkıntıları biliyoruz. Futbolu bıraktıktan sonra iyi eğitimler aldığımız için işi götürüyoruz. Takım yenikse devre arasında futbolcunun ne duymak istediğini ben çok iyi biliyorum. Komple bir teknik adam olmanız şart. Takımı iyi çalıştırmamız gerek sezon başı, maçlara çok iyi hazırlamamız gerekiyor ve lider olmamız gerekiyor. Bende yabancı yerli ayrımı yok. Hak eden oynar. Kim hak ederse önünü açıyoruz.?

?ERDAL SARILAR PARANIN SİHİRBAZI?

Çalımbay son olarak Sivasspor´un ekonomik açıdan hiçbir sıkıntısının olmadığını ifade ederek; ?3 yıl önce de Sivas´ta çalıştım. Aynı başkan, aynı yöneticiler duruyor. Yönetimde de istikrar var. Bizde ekonomik olarak sıkıntı olmaz. Yönetim kurulumuzda Erdal Sarılar var. Paranın sihirbazı, ödemeleri günü gününe yapıyor. Her kulüpte onun gibi bir yönetici olması lazım. Çalışma ortamı mükemmel. Diğer takımlar gibi uçuk transferler yapamıyoruz. Dengeleri koruyoruz. 10 liran varsa 15 liralık transfer yaparsan, aksaklıklar birbirini takip etmeye başlar. Galatasaray 13 milyon Euro verdi, Diagne´yi aldı. Ozan Kabak gibi genç oyuncudan 11 milyon gibi bir para geldi ve Diagne´ye gitti. Diagne´nin katkısı da olmadı. O zaman ne oldu, boşa gitti. Transferde bazen böyle şeyler de olabiliyor. Bazı oyuncu 3 yıllık imza atıyor, 6 ay sonra gidiyor? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!