USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hedeflere Ulaşacağız

Hedeflere Ulaşacağız

Hedeflere  Ulaşacağız
30-11-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

İl Özel İdaresi´nin 2020 yılı yatırım bütçesinin görüşüldüğü Kasım ayı toplantılarının 20´nci oturumu dün gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Hakan Akkaş koordinesinde gerçekleştirilen oturuma Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, birim müdürleri ve meclis üyeleri katıldı.

Oturumda, meclis üyelerine hitap eden Vali Salih Ayhan, 2019 yılı bütçesi 160 milyon lira olan Özel İdare´nin 2020 yılı bütçesinin 185 milyon lira olarak yerel parlamentodan geçtiğini kaydederek bütçenin hazırlanmasında yoğun bir çalışma sergilendiğini söyledi.

İl Özel İdaresi´nin hayallerini 185 milyon liralık bütçenin içine hapsetmeyeceklerinin altını çizen Vali Ayhan, ?Bütçemizin her kuruşu, her kalemi bizim şerefimizdir, onurumuzdur ve her kuruşu son noktasına kadar korunacaktır. Allah, bütçemizi bereketli kılsın, hayırlı kılsın ve milletimize hizmet etme yolunda bizlere yardımcı olsun" dedi.

?2023 HEDEFLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ?

Hedefsiz bir şehri pusulasız bir gemiye benzeten Vali Ayhan, "Sivas çok net hedeflere sahip bir şehirdir. Biz 2023 vizyonumuzu 2018 Sivas Çalıştayı ile belirlediğimiz günden beri de aynı rotada yürümeyi sürdürüyoruz. Kısa ve orta vadede 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her proje, başlattığımız her program, inşa ettiğimiz her eser, bizi 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştırmaya yöneliktir. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Biz, 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Sivas´ta yaşayan insanların, çağın gerektirdiği medeni yaşam şartlarına kavuştuğu, hizmetlerin daha süratli, kaliteli ve ekonomik olarak yerine getirilebildiği, sürekli gelişen ve değişen bir yönetim anlayışı ile kültürel, bilimsel, sosyal ve ekonomik gelişmesini tamamlamış Sivas´ı dünyada tanınan, bölgesinde cazibe merkezi olan bir il yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

?SİVAS´I İYİ ANALİZ ETMELİYİZ?

İl Özel İdaresi´nin çalışma alanının sadece yol, köprü, içme suyundan ibaret görülemeyeceğinin altını çizen Vali Ayhan, ?Şehrin bugünkü ihtiyaçlarının yanı sıra, gelecekte görmek istediğimiz Sivas´ı da iyi analiz etmeliyiz. Vizyonumuzu ve misyonumuzu her yıl ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler ışığında yeniden değerlendirmeliyiz. Bu şekilde düşündüğümüz müddetçe şehrimize yeni ufuklar kazandırabiliriz. Bu doğrultuda özel projelerle ek kaynaklar bulmak adına yoğun çalışmalar yürütmekteyiz? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-11/29/1448169497351.jpg

?YILDIZ DAĞI, ŞEHRİMİZE KATKILAR

SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Olmazsa olmazımız olan eğitim ve şehrimizi geleceğe taşıyacak turizm, tarım ve sanayi sektörlerine özel bir yoğunluk vermekteyiz. En hassas davrandığımız alanlardan biri elbette eğitim. Eğitim alanında yaptığımız tüm hizmetleri şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yaptığımız hizmetler olarak görüyoruz. Çocuklarımızın akademik, kültürel ve sportif olarak çok yönlü gelişmelerine yönelik önemli destekler veriyoruz. Köprü Projesi, Spor Sivas gibi projeler bunlardan bazıları. Yine yakın zamanda Milli Eğitim Bakanımızın katılımlarıyla hayata geçirdiğimiz Yetenek ve Beceri Merkezi Projesi, geleceğin eğitim anlayışları açısından prestij projelerimizden biri. Ülkemizde Sivas deyince ilk akla gelen hususlardan biri kış. İl Özel İdaremizin koyduğu ufukla bugün ülkemizin en genç ve en ekonomik kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi´ni hayata geçirdik. Termal turizm entegrasyonu ve yeni yatırımlarla Sivas´ın parlayan yıldızı olan Yıldız Dağı, şehrimize büyük katkılar sağlamaya devam edecektir. Bu projenin, şehri doğru okumanın ve potansiyellerini fırsata dönüştürmenin en güzel örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum. Sivas´a turizm anlamında yeni cazibe merkezleri kazandırmak adına Özel İdaremiz büyük gayret gösteriyor. Hamidiye Eko Turizm Vadisi, Sıcak Çermik Altınkale Projesi, Gökpınar Gölü, Tödürge Gölü, Kalkım Balıklı Kaplıca projeleri bunlardan bazıları. Bununla beraber şehrimizi bir müze kenti yapmak yönünde de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şehir Sanayi Mektebi Müzesi bunun en güzel örneklerinden biri. Biliyoruz ki şehrin gelişmesinin yollarından biri de turizm. Yüksek hızlı trenin devreye girmesiyle insanların buraya gelmelerini sağlayacak turizm altyapısını bugünden hazırlamamız gerekiyor. Şehrimiz için önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan turizm yönetimi adına belediyemizle birlikte kurduğumuz Kültür A.Ş.´nin bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade etmek istiyorum. Yakında şehrimizin tüm turizm paydaşlarının dahil olduğu ?Dijital Turizm Yönetimi´ yazılımımızı hayata geçireceğiz. Özel İdaremiz turizmin yanı sıra kültürel değerlerimizin korunmasına yönelik de güzel çalışmalara imza atıyor. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun ve Âşık Ruhsati Evi´nin evinin müzeleştirilmesinin hepimiz için bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum.?

?ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ?

Şehrin gelişimi adına önemli sektörlerden birinin de tarım olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, ?Bu anlamda İl Özel İdare kaynaklarımızı etkili kullanırken DAP gibi yapılardan daha fazla yararlanmaya yönelik de önemli çabalarımız var. Tarım İl Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz çiftçi projelerinin yanında tarımsal sanayinin gelişmesine yönelik de önemli adımlar atıyoruz. Tarım alanında şehrin lokomotifi olacak SİVTAŞ ile yem fabrikamızın ve süt toplama işleme tesisimizin temellerini attık. Milli Mücadele´nin 100. Yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı hedefimizde Özel İdaremiz olarak taşın altına elimizi koyuyoruz. DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası projemizin tarım alanında önemli bir ihtiyacımızı karşılayacağını düşünüyorum. Sivas için bir marka değer olan Kangal Köpeği ile ilgili kalkınma ajansına sunduğumuz Kangal Köpeği Eğitim ve Satış Merkezi projesiyle ırkın ıslahının yanında bir turizm değeri oluşturmayı amaçlıyoruz. Sanayi alanında Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Sivas adına çok önemli. Bu projeyle ilgili çalışmalar devam ederken bir yandan da 1. OSB´mizin teknik altyapısını geliştirme adına çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. ORAN´a güdümlü proje olarak sunduğumuz İnovasyon Merkezi Projemiz ile Organize Sanayi Bölgemiz aynı zamanda bir Prototipleme ve Dış Ticaret İstihbarat Merkezine sahip olmuş olacak" şeklinde konuştu.

?İLİMİZİN GELECEĞİNE YÖN VEREN SİZLERSİNİZ?

İl Özel İdaresi´nin kurumsal kapasite ve teknik yapısıyla Türkiye´nin en başarılı kurumları arasında yerini aldığına söyleyen Vali Ayhan, "Ortak sorumluluklarımızdan birinin de Özel İdaremizin bu başarısını ve altyapısını korumak ve geliştirmek olduğunu düşünüyorum. İdaremizin gücüne güç katacak olan Makine İkmal Parkı ve Asfalt Plenti Tesislerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Altyapımızla, bilgi birikimimizle ve her birinizin ortaya koyduğu irade ile her yönüyle gelişen bir Sivas için hizmet etmeye devam edeceğiz. İl Genel Meclisiyle, çalışanlarıyla ve ortaya koyduğu vizyon projelerle, Türkiye´nin demokratik yapısına en uygun kurumlardan bir tanesidir. Sivas´ta yaşayan 647 bin vatandaşımızın her birinin Sivas İl Özel İdaresi´nde temsilcisi yer almaktadır. İl Genel Meclis üyelerimiz ilçeleri adına seçilerek buradalar. İlçelerinin sorun ve önerilerini burada paylaşıp, tartışan, sorun ve çözüm üreten ilimizin geleceğine yön veren sizlersiniz.  Bu da aidiyet duygusunu beraberinde getirmektedir. Kurum içi barış, huzur ve birliktelik çok önemli. Sivas İl Özel İdaresi geçmişten beri bu misyonu ve anlayışı benimseyen kurumlardan bir tanesidir ve öyle olacaktır. Sivas İl Özel İdaresi, Sivas´ın zorlu coğrafyasında gece-gündüz ayrım yapmadan, fedakarca çalışıp hizmet götüren bir kurumdur. Bu kurumda hizmet edenler, hizmetlisinden memuruna, teknikerinden teknisyenine, mimarından mühendisine, müdüründen genel sekreterine kadar böyle bir kurumun mensubu olmaktan gurur duyması gerekir? açıklamasında bulundu.

?İl Özel İdaresi´nin tüm çalışanlarıyla birlikte Sivas´taki her bir vatandaşımızın geleceği için hayal kurmaya ve bu hayalleri önce hedeflere sonra da gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz? diyen Vali Ayhan, ?Güç birliğiyle beraber Sivas´ı çok daha iyi noktalara getireceğiz. Bütçemizin her bir kalemini Sivaslılara hizmet etmek için harcayacağız. Hadis-i Şerif´te belirtildiği gibi en hayırlı sermayenin çalışmak olduğu idrakiyle yapacağınız çalışmalarınız için her birinize tek tek teşekkür ediyor, bütçemizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum? cümleleriyle sözlerini sona erdirdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!