USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her Alanda Okuyun--Video

Her Alanda Okuyun--Video

Her Alanda Okuyun--Video
26-10-2019 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Abdüssamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa katılarak, öğrencilerle bir araya geldi.

Konferans salonunda düzenlenen programa; Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun, Abdüssamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet İslam, öğretmenler ve 11. sınıfta öğrenim görmekte olan öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ahmet İslam, Genel Sekreter Kaya´yı okullarında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirdiği konuşmasına üç evladının ikisinin kız olduğunu söyleyerek başlayan Genel Sekreter Kaya, ?İlk yavrum ve son beşiğim kız. Kız evladının olması bir insan için en büyük mutluluklardan birisi. Kız evlat babasının süsüdür. Sizlerle beraber olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor? dedi.

İl Özel İdaresi olarak eğitim camiasına emek verdiklerine vurgu yapan Genel Sekreter Kaya, ?Okullarımız, eğitim yuvalarımız fiziki manada nitelikli durumda. Tüm alt yapı çalışmaları tamamlandığında, diğer şehirlerin gıptayla baktığı eğitim kurumlarına sahip olacağız. İlimizde eğitimin fiziksel alt yapısını iyileştirmek hususunda görev alan büyükleriniz, bu hususta kendilerinden umulan vazifeyi hakkınca yerine getirmişlerdir. Bu eserlerin her birini eğitim adına bir zafer anıtı olarak ifade etmek mümkün. Bir gerçek var ki, hem milletimiz adına hem Sivas´ımız adına bu zafer timsali anıtların iyi bir eğitimle taçlandırılması lazım. Sizlerin buralardan fikri hür, vicdanı hür, ilim-irfan sahibi, vatan ve millet sevgisiyle dolu, fenne, sanata, ilme ilgi duyan ve bu hususlarda üstat olan, aynı zamanda hayâ ve ahlak hususunda önder olup, örnek olan öğrenciler olarak yetişmesi gerekiyor? dedi.

?KALBİMİZİ EĞİTMELİYİZ?

Öğrencilerin sahip olduğu imkânların kıymetini çok iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Genel Sekreter Kaya, ?Akademik manada başarıyı şüphesiz yakalayacaksınız. Benim nazarımda kimsenin kimseden farkı yok. Kimisi bir defa okur anlar, kimisi on defa okur anlar. Eğer kişiler arasında farklar mevcutsa, bu farkın çalışarak gideceğine inanıyorum. Bir kişi azim gösterirse bunu başarır. Ancak her şey akademik başarı değildir. Bizler sizlerin çevresine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesini arzularız. Nezaket sahibi kişiler olmanızı, attığı adımlarla örnek gösterilen ve parmakla gösterilip gıpta edilen kişiler olmanızı isteriz? ifadelerini kullandı.

İmam Gazali´nin ?Kalplerin Keşfi´ kitabından örnekler vererek konuşmasına devam eden Genel Sekreter, ?Kitapta, Allah korkusu taşıyan kalbin alametleri anlatılıyor. Birinci alamet dildir; dil yalan söylemez, dedikodu yapmaz, iftira atmaz, güzel konuşur. İkincisi kalptir, kalbinde kıskançlık beslemez. Diğeri eldir. Eliyle iyiliklere kapı açar. Karnında haram lokma taşımaz. Gözleriyle harama bakmaz. Başkasının malında veya güzelliğinde gözü olmaz. Nihayetinde ise yaptığı amelîde riya için yapmaz, diyor? ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Kaya, ?Annelerine, babalarınıza, öğretmenlerinize saygı ve sevgi duymadıktan sonra, topluma ve insanlığa bir faydanız olmadıktan sonra, bir derdiniz veya tasanız olmadıktan sonra, bütün hissiyatınız sadece kendinizi en iyi şekilde yaşatmak, zevk içerisinde yaşamak olduktan sonra, doktor olsanız ne olur; kaymakam olsanız ne olur?? dedi.

?HER ALANDA OKUYUN?

Okumanın önemine dikkat çeken Genel Sekreter Kaya, ?Okumazsanız ve değerlendirmek için bir hazineniz olmazsa, neyle neyi kıyas edeceksiniz. Sizlere tavsiyem her alanda okumanızdır. Bilginiz birikimiz olmazsa mücadele etmekten imtina eder, geri durursunuz? açıklamasında bulundu.

?DERT SAHİBİ OLUN, DERTLENİN?

Yusuf Has Hâcib´in ?Kutadgu Bilig? siyasetnamesindeki sözünü öğrenciler ile paylaşarak konuşmasına devam eden Genel Sekreter, ?İnsanın süsü, yüzdür; yüzün süsü göz; aklın süsü, dildir; dilin süsü, sözdür´ İnsanın güzelliği nasıl yüzüne ve gözüne yansıyorsa, konuşurken kullandığınız sözcükler de bir o kadar önemlidir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: Bir saat düşünmek, bir yıllık nafile ibadetten veya cahilane yapılan ibadetten daha hayırlıdır.´ Düşüneceğiz. Dünyamızı ve ahiretimizi güzelleştirecek hususların neler olduğunu, neler yapmamız gerektiğini düşüneceğiz. Sizler şanlısınız. Elindeki imkanların kadrini kıymetini bilin. Ülkemiz bu hür yaşam standartlarına kolay kavuşmadı. Dert sahibi olun, dertlenin. Gelecek nesilleri inşa edecek olan sizlersiniz.? diye konuştu.

Soru-cevap ile devam eden programda Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun günün anısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya´ya plaket takdim etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!