USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her kavşak bir düğüm noktasıdır

Her kavşak bir düğüm noktasıdır

Her kavşak bir düğüm noktasıdır
11-08-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan Halfelik alt geçidinin açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Sivas Vali Vekili Zihni Yıldızhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk ve Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, ?Türkiye her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bunun doğrultusunda Sivas´ımız da büyüyüp gelişmeye devam ediyor. Bugün açılışını yapacağımız alt geçidimiz de bunların bir tezahürüdür. Ben projede emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sami Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyor yatırımın ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? dedi.

TRAFİK SORUNU

ÇÖZÜLECEK

Sivas Milletvekili Habip Soluk ise ?Seyyahların ifadesi ile şehirlerin anası, yücelikler şehri, Selçuklunun başkenti Osmanlının kültür şehri Sivas´ımızın güzel insanları hepinizi selamlıyorum. Sivas´ta iç âlemin ölçüsüz zenginliği var. Yok gösteriş onda, ruh zenginliği var. Sivas Türkiye´nin mihenk taşı. Sivas ya istiklal ya ölüm diye dünya ya haykıran mandayı def eden tarihler yazdıran Türkiye Cumhuriyetinin mihenk taşıdır. Bu şehrin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum? dedi.

Sivas il sınırları içerisinde 2011 yılına kadar 1 metre uzunluğunda tek bir tünel olmadığını belirten Soluk ?Şuanda Sivas´ın içinde 2018 yılının ilk çeyreğinde açılmak üzere Mevlana tüneli ile birlikte Sivas´ın il sınırları içerisinde 50 km civarında tünellerimiz olacak. Eğer bir yere ulaşamıyorsanız erişemiyorsanız o yerde aş, iş, üretim ve ticaret olmaz. Ulaşım, iletişim, altyapı, şehirlerin olmazsa olmazı. Şuanda açılışını yapacağımız ?dal-çık´ kavşağı burada yaşanan trafik karmaşasını çözecektir. Bir yerde trafik sıkıntısı varsa hareket yoksa o şehrin bitişinin bir ifadesidir. Alt geçitte kavşaklarda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

?KOŞAR ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ?

AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin ise ?2001 yılında insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmetin merkezine insanı koyarak, yola çıkan AK Parti kadroları 15 yıldır büyük Türk Milletine hizmet etmeye devam ediyor. Gerek merkezi hükümetler olarak, gerekse Belediyeler ve yerel hizmet birimleri olarak, her bir insanımızın yaşadığı bölgeyi güzelleştirmek, şehirlerimizi, ilçelerimizi ve köylerimizi yaşanabilir bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 1994 yılında bitmiş bir İstanbul´u 5 yıl içerisinde dünyanın başkenti haline getirdiğini kaydeden Bilgin, ?Bugün AK Parti Belediyeleri de Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın geçmişte İstanbul´da ortaya koyduğu Belediyecilik anlayışıyla birlikte belediyecilik hizmetlerine devam ediyorlar. Bizlerin AK Parti kadroları olarak olaya bakış açımız şudur; Adam odur ki dünyaya koyar eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Biz şehrimize eserler koymaya devam edeceğiz. Şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehirlerimizi her alanda büyütmeye ve geliştirmeye, insanlarımızın refahını ve huzurunu artırmaya devam edeceğiz. Milletimizin duası ve desteği devam ettikçe de bu ülkenin önüne koyduğumuz hedeflere 2023´e 2071´e milletimizle birlikte koşar adımlarla inşallah ulaşacağız. Her türlü engellemelere rağmen her türlü çelme takmalara rağmen, bu ülkeyi büyütmeye, ekonomimizi geliştirmeye, insanımızı mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatmaya söz verdik, bu sözleri de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ben bu hizmetlerin ilimize kazandıran başta Belediye Başkanımız Sami Aydın´a ve ekibine teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

?HANE BAŞINA 1 ARAÇ DÜŞÜYOR?

Hayata geçirilen proje hakkında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın da ?Şehirler geliştikçe, büyüdükçe nüfus arttıkça insanların refah düzeyi yükseldikçe araç sayısının her geçen gün arttığını ve bundan sonra da artacağını görüyoruz. Öyle ki büyüyen ve gelişen Türkiye´de bundan sonraki süreçte şehirlerimizin en önemli problemi trafik ve ulaşım olacaktır? dedi.

8-10 yıl öncesine kadar Anadolu şehirlerinde ve Sivas´ta trafikle ilgili ciddi sorunlar yaşanmadığını belirten Başkan Aydın, ?Bugün geldiğimiz noktada bu sorunların artmaya başladığını gördük. Eskiden apartmanlarda 3-5 araç ancak olurdu. Ama bugün hane başı bir araç değil bazen 2-3 aracın olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye´nin geliştiğini, büyüdüğünü ve refah seviyesinin arttığını gösteriyor. Sivas´ımızda da Allah´a çok şükür bu iyileşmeyi görüyoruz. Bu doğrultuda her geçen gün trafiğin arttığını da görüyoruz. Eğer biz bugünden gelecekle ilgili doğru kararları veremezsek bizden sonrakilerin bu sorunları çözmesi hem daha zor olacaktır hem de daha çok maliyetli olacaktır? ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

?Trafikte her kavşak, bir düğüm noktasıdır. Bugün Halfelik kavşağından Aksu´nun sağında ve solunda iki tane alt geçidin açılışını gerçekleştiriyoruz. Özellikle Sivas´ın güneyindeki üniversitemizin büyümesiyle, sürekli nüfusun artmasıyla, Kardeşler Mahallesi´ndeki yeni yapılaşmalarla, Eğriköprü diye yeni bir mahallenin ortaya çıkmasıyla, şehrin güneyine yapılan yatırımlarla beraber Atatürk Caddesi ve Halfelik kavşağında ciddi bir trafik sıkışıklığının olduğunu görüyorduk. Öyle ki şehrin batısı yani Yenişehir bölgesinden şehrin doğusu Kılavuz bölgesine, Organize Sanayi bölgesine karşılıklı bağlantıların Halfelik kavşağının altından yapılması trafiği ciddi şekilde rahatlatacaktı. Bu kavşağımızı rahatlatacaktı. Sivas için ilk alt geçit çalışmasıydı. Elbette Atatürk Caddesi´nin altından Mundar ırmağının geçmesi ve bu alandan birçok altyapının geçiyor olması çalışmalarımızın zorlaştığı süreçlerdi. Ancak arkadaşlarımızın gece gündüz çalışmasıyla trafiği de hiç kapatmadan bu zor projeyi tamamladık. İhaleli kısmı 5 milyon 330 bin lira. Ancak ihalenin dışındaki harcamalarla birlikte 7 milyon 500 bin lira değerinde yatırımı bu alanda gerçekleştirdik.?

Önümüzdeki süreçte de bu tür projelerin devam edeceğini kaydeden Aydın, ?İnşallah Sivas´ımızda trafikle ilgili yaşanan sorunları minimuma indirebilmek için kamu yatırımlarını şehrin geneline yaymamız lazım. Yani belli bölgelere yoğunlaşma değil muhtelif bölgelere dağıtmamız lazım. İkincisi şehir merkezindeki kamu yoğunluğunu büyük ölçüde azalttık. Bunu azaltmaya devam etmemiz lazım. Üçüncüsü şehri doğudan batıya, güneyden kuzeye bağlayan aksların meydandan dağılmasını değil, şehrin kenar bölgelerinden meydanı bypass ederek dağılmasını sağlamamız lazım. Bölge otoparklarına ağırlık vermemiz lazım ki bu konuda önemli bir adım attık. 2015 1 Ocak´tan itibaren yeni yapılan gerek kamu binası gerekse özel konutlarda otoparkı zorunlu hale getirdik. Şehrimizin gelişmesine katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kabinedeki bütün bakanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Buranın tekrar Sivas´ımıza bölgemize hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halfelik alt geçidinde protokol üyeleri ve vatandaşların da katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Açılışın ardından heyet, alt geçitte incelemelerde bulundu.

/resimler/2017-8/10/1801341092607.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!