USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HIZLI TREN SEFERLERİ 2019 YILINDA BAŞLAYACAK

HIZLI TREN SEFERLERİ 2019 YILINDA BAŞLAYACAK

HIZLI TREN SEFERLERİ  2019 YILINDA BAŞLAYACAK
28-05-2018 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Vali Davut Gül, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Birlik Meclisi Mayıs dönemi olağan toplantısına katıldı. Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Gül, ilimize yapılan yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Hızlı trenin ilimize gelişi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize geldiğinde ?2019 yılında hızlı tren Sivas´a gelsin´ dedi. Cumhurbaşkanımızın bu sözünü müteahhidinden kontrolüne kadar bütün kamu kurum ve kuruluşları bir talimat olarak aldı ve inşallah 2019 yılı içerisinde hızlı tren seferleri başlayacak. İlimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımız ve TCDD Genel Müdürümüz de takvimle ilgili bir sıkıntı olmadığını, gelecek yıl Ramazan ayı içerisinde seferlerin başlayacağını söylediler" diye konuştu.

Hızlı trenin ilimize katkılarından da bahseden Gül, "Hızlı tren sadece Sivas´a gelmiyor. İlk etapta Yıldızeli ilçemiz, daha sonra ise Hafik, Zara, İmranlı´da hızlı trenden faydalanacak. Malatya-Sivas proje ihalesi yapıldı. Bu bölgeye de hızlı tren geldiğinde Ulaş, Kangal hızlı trene kavuşmuş, Divriği, Altınyayla ilimize daha da yaklaşmış olacak. Bu Sivas açısından önemli bir yatırım. Çünkü ilimize daha çok ziyaretçi gelecek, üniversitelerimize daha çok akademisyen başvuracak, Sivas daha yaşanabilir bir şehir olacak´´ dedi.

İkinci Üniversite Sivas´ın Miladı Olacak Bir Yatırım

İkinci üniversitenin Sivas´ın miladı olacak önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Gül, ülke genelinde açılan pek çok üniversitenin mevcut üniversitelerin bölünerek kurulduğunu, ilimizde ise tamamen bağımsız bir yerleşkede yeni bir Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacağına dikkati çekti.

Demirağ OSB´de Doğrudan Veya Dolaylı 40 Bin Kişi İstihdam Edilecek

İkinci Organize Sanayi Bölgesi´nin 1997 yılında kurulma kararı alındığını hatırlatan Gül, şimdiye kadar kurulamamasının mülkiyetle ilgili ciddi sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi. Arazideki birçok mülkiyet sahibinin hayatta olmadığını ifade eden Gül, ´´Burada başka illerde uygulanmayan yöntemler uygulandı. Bakanlar Kurulumuz acele kamulaştırma kararı çıkararak mülkiyet meseleleri çözülmeden mahkeme kararına göre fiilen altyapıya başlayacak duruma geldik. Projede bölgenin her parseline demiryolu hattı uygulandı. Bu Türkiye´de ilk oldu. Bizim yatırımcıyı daha çok çekebilmemiz için başkasında olmayan bir özelliğimizin olması lazımdı. Demiryolu hattı da bu açıdan çok önemli. Diğer yandan bölgenin alt yapı ihalesi Ankara´da yapılmayarak ilimizde gerçekleştirilmesine karar kılındı. Böylece ihale sürecini de kısaltmış olduk. 7 Haziranda ihalemizi gerçekleştireceğiz. İhaleye firmaların çok büyük ilgisi var. Yaklaşık 150 milyon liralık bir ihale ile altyapımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bu bölge yatırımcılara tahsis edildiğinde doğrudan ya da dolaylı 40 bin kişi istihdam edilecek´´ dedi.

Et ve Süt Kurumu İlk Etapta 500 Hayvanın Kesimini Gerçekleştirdi

Türkiye´nin en modern et ve süt kurumlarından birinin ilimize kazandırıldığını vurgulayan Gül, tesisin faal şekilde çalıştığına dikkat çekerek, ´´İl Özel İdaresi´nin ilimize kazandırdığı, Et ve Süt Kurumu´na tahsis ettiği bir tesisimiz var. Kesimlere de başlandı. İlk etapta 500 hayvanın kesimi gerçekleştirildi. Et ve Süt Kurumu ilimizde sözleşmeli besicilik yaptıracak. Köyde besicilik yapan adama hayvanı ve ihtiyaçlarını gidermesi için yemini verecek ve besili hayvanı satın alacak. Dolayısıyla köyde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde kendi geçimlerini temin edebilecekleri bir sistem olacak.´´ diye konuştu.

Sivas´ta Sağlık Hizmetleri Daha Kaliteli, Daha Hızlı ve Daha Etkin Verilecek

İlimizdeki sağlık hizmetleri hakkında da bilgi veren Gül, ´´Mevcut Numune Hastanemiz 700 yataklı. Eski hastane standartları ile değerlendirdiğimizde aslında bu 700 değil, 1500 yataklı bir hastane. Eski hastanelere gittiğinizde her odada 4-6-8 kişi kaldığını görüyorsunuz. Yeni hastanede odalar bir ya da iki kişilik. Buradaki sıkıntımız ulaşım ile ilgili. Bunu da 2 şekilde çözüyoruz. Birincisi Ankara-Erzincan yolunun geçtiği o kavşağa karayolları alt geçit yapacak. İkincisi ise ÇEDAŞ´ı başka bir alana taşıyacağız. Böylece otopark sorununu da çözmüş olacağız. Üçüncüsü de yanına ilave 250 yataklı bir üçüncü blok, 195 yataklı bir geriatri servisi dediğimiz yaşlılara özel hizmet verecek bir hastane yapılacak. Böylece 445 ilave yatağımız olacak. Diğer yandan 900 yataklı üniversite hastanemiz yeniden yapılacak. Böylece Sivas´ta sağlık hizmetleri daha kaliteli, daha hızlı ve daha etkin verilecek´´ ifadelerini kullandı.

Havaalanı-Sıcak Çermik-Yıldız Dağı Yolunun Yapımına Başlanacak

Havaalanı-Sıcak Çermik, havaalanı-Yıldız Dağı yollarının proje ihalesinin yapıldığını hatırlatan Gül, bu yıl içerisinde çalışmalara başlanacağını ve ilk kazmanın vurulacağını söyledi. Diğer yandan kuzey çevre yolunun projesinin de bitmek üzere olduğunu ifade eden Gül, proje çalışmalarının ardından yolun ihalesinin gerçekleştirilerek yapımına başlanacağını ifade etti.

Eğitimde Bütçemiz 16 Kat Arttı

Eğitimde 520 milyon liralık yatırım bütçesinin olduğunu dile getiren Gül, ´´İki sene önce bizim yatırım bütçemiz 33 milyon lira idi. Bu rakamın 16-17 kat daha fazlası yatırım yapıyoruz. Bu bir tesadüf değil. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz´ın destekleri ile bu aşamaya gelindi. 10 tane kapalı spor salonu, 70 tane halı saha yapıyoruz. Doğal kaynaklar ve güneş enerjisi ile ilgili Türkiye´de 10 tane okul yapılıyor. Enerji Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız protokol imzaladı bu okullardan bir tanesi de Sivas´ta yapılıyor. Bu okulun değeri 35 milyon lira. Eğitimle ilgili öğrenci varsa, fiziki ihtiyaç varsa mutlaka okul yapabilecek, onarım gerçekleştirebilecek durumdayız. İki yıl önceki eğitim bütçesini bu sene onarıma harcıyoruz.´´ İfadelerini kullandı.

Millet Bahçeleri Projesi İlimizde Hayata Geçecek

Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı projelerini basın yayın organlarında paylaştığını ifade eden Gül, açıkladığı projelerden birinin de ilimizde yapımına başlanan Şehir Parkı Projesi ile benzerlik gösteren Millet Bahçeleri Projesi olduğunu ifade etti. Eski Numune Hastanesi alanına 170 bin metrekarelik bir şehir parkı projesi ile eski stadyum alanına yeşil alan kazandıracaklarını ifade eden Gül, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile şehirde soluk alacak mekânların oluşturulacağını söyledi.

Diğer yandan Tarihi Aygır Depoları ile ilgili ödeneğin geldiğini hatırlatan Gül, bölgede yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak bir restorasyon çalışması gerçekleştirileceğini vurguladı. Tarihi tescilli binaların gün yüzüne çıkarılarak vatandaşların kullanımına sunulacağını belirten Gül, bölgede her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği sosyal ve sportif alanların oluşturulacağını dile getirdi.

Kırsal Altyapı da Her Yıl Bir Önceki Yıldan Daha Fazla İş Yapılıyor

Kırsal alt yapı hakkında da bilgi aktaran Gül, geçen yıl 1 milyon 700 bin metrekare parke taşı verildiğini söyledi. Bu yıl 2 milyon metre kare parke taşı verileceğini belirten Gül, her sene bir önceki seneden daha fazla parke taşı verildiğine dikkati çekti. Alt temeli yapılan köylerin üstünün asfaltını yapacaklarını dile getiren Gül, asfaltı bozulan yolların da onarımının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Su ihtiyacı olan köylerde sayaç takılı ise alternatif su kaynaklarını köye getireceklerini belirten Gül, bazı köylerde GSM Operatörlerinin hizmet veremediğini ancak bu köylere verici yapılacağını, bunun da ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Sivas´ın her köşesinde telefonların çekeceğini dile getiren Gül, ÇEDAŞ´ın da 3 yıl içerisinde köylerde tüm alt yapıyı yenileyeceğini vurguladı. KÖY-DES´de ödeneğin geçen yıl 40 milyon iken bu yıl 66 milyona yükseldiğini hatırlatan Gül, her geçen sene bütçenin daha da arttığına dikkati çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!