USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hizmet Etmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz?

?Hizmet Etmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz?

?Hizmet Etmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz?
03-08-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, ?Sosyal Çalışma Programı´ kapsamında yaz tatili süresince İl Özel İdaresi çatısı altında çalışacak olan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Yükseköğretim öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve öğrencilere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla gerçekleşen program kapsamında, İl Özel İdaresi´nde farklı branşlarda öğrenim görmekte olan 48 öğrenci, düzenlenen programda Genel Sekreter Kaya ile buluştu.

Öğrencilere hitaben konuşan Genel Sekreter Kaya, ?İdaremizde hepiniz bizlerin mesai arkadaşısınız. Farklı alanlarda lisans eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz bu faydalı program kapsamında bir arada yer alıyor. Müdürlerimiz ve mesai arkadaşlarımız, sizlerin en iyi şekilde eğitimi almanız için özen gösteriyor. Programdan dolu dolu faydalanmanız için herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Sizlerin bizlerden beklentisini karşılamak, bizim asli vazifemiz? dedi.

?SİZLERE GÖZLEM YAPMA FIRSATI SUNUYORUZ?

İl Özel İdaresi´nin Sivas´ın geniş coğrafyasında her köşeye hizmet götüren bir yerel yönetim birimi olduğunu söyleyen Genel Sekreter Kaya, ?Bu yerel yönetim biriminin nasıl işlediğini, merkezde karar almanın nasıl cereyan ettiğini ve sahada nasıl uygulandığını görmek, anlamak sizlerin elindedir. Burada sizlere gözlem yapma fırsatı sunuyoruz. Mesai saatlerinizi gözlem yaparak geçirin. Yakın gelecekte sizler de ister kamu olsun, ister özel sektör olsun iş hayatına atılacaksınız. Sizler burada yapacağınız gözlemlerle, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir ve doğru olanı tercih edebilirsiniz. Hem hizmeti alan hem de hizmeti üreten konumdasınız. İnsanların birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu ve nasıl hizmet almayı arzu ettiklerini görebileceksiniz. Çünkü sizler de görevlerinize başladığınızda, karşınıza sizlerden hizmet bekleyenler gelecek. İnanıyorum ki, bu programı gözlem yaparak, öğrenmeye çalışarak ve hakkını vererek geçirirseniz, ileride size yardımcı olacaktır? ifadelerini kullandı.

?KURUM KÜLTÜRÜNE HAKİM OLACAKSINIZ?

?Sosyal Çalışma Programı´nın donanımlı ve nitelikli gençler yetiştirmek için uygulandığının altını çizen Genel Sekreter Kaya,  ?Kurum kültürüne hakim olacaksınız. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sivas İl Özel İdaresi olarak çalışma yürütürken çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz çok şanslıyız. Topluma hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim çarkımız dönmezse köye giden yol çıkmaz, musluktan su akmaz. Bizlere hayır dua eden ve teveccüh duyanlara teşekkür ediyor ve durmadan çalışıyoruz. Topluma hizmet etmenin mutluluğuyla meslek yaşantısını geçirmek büyük bir şanstır? dedi.

?SEVEREK YAPILAN İŞ, İNSANI YORMAZ?

İl Özel İdaresi´nde büyük tecrübeler kazandığını ifade eden Genel Sekreter Kaya, ?Teorikle pratik çok farklı. Fakülteyi bitirmeniz hemen o işi yapacağınız manasına gelmez. O yüzden burada çok iyi gözlem yapmanız gerekiyor. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekiyor. Hayat bir okul ve sizde bu okulun içerisindesiniz. Severek yapılan iş, insanı yormaz. İşimizi severek yapacağız. Karşılıklı iletişim, söze sadakat, vakte riayet, aldığını hak etme, hakkı üstüne tutma bunlar kalkınmanın en önemli taşlarıdır. Birbirimizle yardımlaşma, düşenin elinden tutma bizlerin en önemli şiarı olması gerekir. Sizlere mesailerinizde başarılar diliyorum. Bu programı hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Bu programı hakkınca geçirenlerinde en şanslı kişiler olduğunu düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Kaya´nın konuşmalarının ardından program öğrencilerin sorularıyla devam etti. Program günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!