USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İdam Cezası Geri Gelsin

İdam Cezası Geri Gelsin

İdam Cezası  Geri Gelsin
26-09-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Özkan Turan Navruz, ülke ve il gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda önemli bir kesim tarafından dillendirilen ?İdam cezası geri gelsin? çağrısına ilişkin konuşan MHP İl Başkanı Navruz, "Çocukların cinsel istismarı", "Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" ile ?Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak" suçlarına idam cezası uygulanması gerektiğini ifade etti.

?KAMUOYUNUN VİCDANINI KANATMAKTADIR?

Partilerinin Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli´nin zaman zaman konuyu gündeme getirdiğini anımsatan İl Başkanı Navruz, Meclis açıldıktan sonra bu konuda gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi.  İl Başkanı Navruz, ?Bu noktada vereceğim örnek vatandaşlarımızı çok rahatsız edebilir ama bir annenin gözünden sakındığı evladını hunharca istismar edip vahşice öldüren bir insanı devletin ekmeğiyle beslemek ne kadar mantıklı? Bu mahlukatı devletin ekmeğiyle devletin hapishanesinde 20-30-40 yıl veya ölene kadar orada yaşatmanın orada onu verdiğimiz vergilerle beslemenin bir mantığı yok. Sayın Genel Başkanımız bunu söylüyor. Bu sapıklar, sapkınlar, devletin polisini şehit edenler bunların beslenmesine gerek yok. Bunların hapishanelerde tutulması devletin ve kamuoyunun vicdanını kanatmaktadır. İnsanlar adaletin yerine gelmediğini düşünmektedir. Geleceğin teminatı olan çocukları istismar ettikten sonra hunharca öldüren kişilerin yaşama hakkının olduğunu düşünmüyorum. O yüzden Sayın Genel Başkanımızın çizdiği çerçevede idam cezasının gelmesi taraftarıyız. Meclis 1 Ekim´de açıldıktan sonra büyük ihtimal partimiz Genel Merkezinde milletvekillerimizin hazırlayacağı bir taslak Meclis´e sunulabilir. Çünkü Sayın Genel Başkanımız yapmış olduğu basın açıklamalarında bunlara net bir şekilde vurgu yapmaya çalıştı ve bizim parti programımızda da var bu. Bu noktada Meclis´in vereceği kararın etkili olacağını ve Meclis´in vereceği kararın tüm kamuoyunun vicdanına yansıyacağını düşünüyorum? açıklamasında bulundu.

?EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK?

Sivaslıların en önemli sorununun işsizlik olduğunu kaydeden İl Başkanı Navruz, bu problemin çözülmesi noktasında atılması gereken adımları sıraladı.

?Sivas´ta şu anda insanların bunaldığı, çare bulamadığı ve çare bulmak için kapı kapı dolaştığı en büyük sorun işsizlik? diyen İl Başkanı Navruz, ?Sivas´ta; okuyan, belli bir meslek edinen gençlerimizin işsiz olarak evde oturması anne ve babalarının yüreğini burkuyor. Onları her gün üzüntüye gark ediyor. Çünkü onlar da çocuklarının iş bularak hayata atılmalarını istiyor. Bir de bizim toplumumuz halen geleneksel bir toplum. Anne ve babalar çocuğunun okulu bittikten sonra işinin olmasını, kendilerinin de torun sevmesini istiyor. O noktada en büyük sorun işsizlik. Sivas´ın altyapısı bence çoğu Anadolu şehrinden güzel. Şehrimizdeki yaşam kalitesi, yaşam standartlarımız çoğu şehrimizden üst noktada. Bunu aşağı çeken tek sorunumuz işsizlik. Aslında bu işsizliğin de el ele verirsek çözülebilecek bir noktası var. O da katma değeri yüksek olan savunma sanayi yatırımları. Çünkü Türkiye savunma sanayinde çok büyük bir atılım yaptı. Sivas da en emin şehir. 108 gün Mustafa Kemal Atatürk´ün Sivas´ta misafir edilmesinin nedeni Sivaslıların çok misafirperver olmasından değil. Tabi Sivas misafirperver ama Sivas en güvenilir şehir. İşgale karşı en korunaklı şehir Sivas. Savunma sanayi de bize savaşta lazım. O yüzden savunma sanayini bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Savunma Bakanımızdan istememiz gerekiyor. Şehrimize savunma sanayini getirmemiz gerekiyor. Çünkü katma değeri çok yüksek bir ürün. Savunma sanayinin alt dalları aynı saçak gibi uzayıp gidiyor. Yani bir fabrika 20 atölye, 30 tedarikçi oluşturuyor. Böyle akıl almaz bir sektör. Bu sektörden bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. 

?ÇİFTÇİLERİMİZE ÖN AYAK OLMAMIZ GEREKİYOR?

İlimizin yüzölçümünün Avrupa´da çok sayıda ülkenin yüzölçümünden fazla olduğunu kaydeden İl Başkanı Navruz, ?29 bin kilometrekare yüzölçümümüz ve verimli topraklarımız var. Bizim ikinci olarak yapmamız gereken şey tarımsal üretimi Sivas´ta fabrikalaştırmamız gerekiyor. Buna da eğilmemiz gerekiyor. Tarım ve hayvancılığın verimli ve ölçek ekonomi olarak yapılması gerekiyor. Ölçek ekonomi dediğim verimliliğin zirve olacağı büyüklüklere tarım işletmelerimizi ulaştırmamız gerekiyor. Çiftçimizin 100 dönüm tarlası var. Ekip biçtiğinden cirosu 100 bin lira ama o araziyi işleyebilmek için alması gereken altyapı araçları 500 bin liraları buluyor. Yani makineciye çalıştırıyoruz köylümüzü çünkü ölçek ekonomi yok. Ölçek ekonomiyi bir şekilde şehrimizde oluşturmamız gerekiyor ve çiftçilerimize ön ayak olmamız gerekiyor. Kurulan SİVTAŞ şirketimizin Sivas tarım ve hayvancılığına ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama benim hayalimdeki Sivas´ın  savunma sanayi şehri olması. İnşallah da olur? değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!