USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İftardan Sonra Kan Bağışı Yapın

İftardan Sonra Kan Bağışı Yapın

İftardan Sonra  Kan Bağışı Yapın
11-05-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını, hayatın her alanında olumsuz etkisini sürdürüyor. Salgın nedeniyle kan bağışı yapanların sayısı büyük oranda azalınca, Türk Kızılayı´nın kan stokları hızla erimeye başladı.

Türk Kızılayı Sivas Şube Başkanlığını ziyaret eden Vali Salih Ayhan, vatandaşlara iftardan sonra kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

Kızılay ekiplerinin Vefa Sosyal Destek Gruplarına olağanüstü destek sağladığını belirten Vali Ayhan, "Kızılay´ımıza fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca yurtdışından gelen vatandaşlarımızı karantina sürecinde KYK yurtlarında misafir ediyoruz. Onların da ihtiyaçlarını karşılamada büyük özveride bulundular. Kızılay´ımızın bu çalışmaları bizim yüz akımız. Bu tür sosyal konularda en büyük paydaşımız" dedi.

KAN STOKLARI AZALDI

?Türk Kızılayı´nın misyonu, dünyanın dört bir yanında insanlığın yaralarını sarmaktır. En önemli görevlerinden biri de kan toplamaktır? diyen Vali Ayhan, "Koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışında çok büyük bir düşüş oldu. Şu anda çok yoğun şekilde kana ihtiyaç var. Stoklarda azalma oldu. Günlük gelen sayısı 3´te 1 düştü. Bu durumla ilgili bir çalışma yapmamız lazım. Vatandaşlarımız, iftardan sonra Kızılay´ın kan alma noktalarına gelerek kan bağışında bulunabilir. Vatandaşlarımızın buna duyarlılık göstermesini istiyoruz. Allah korusun daha büyük sorunlarda çok ciddi mağduriyet olabileceğini belirtmek istiyorum. Herkesi kan vermeye ve hayat kurtarmaya davet ediyorum. Bizler de Valilik ve tüm kurum çalışanlarımızla seferber olarak kan bağışına destek olacağız. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Sivas´ımız bağış konusunda hep önde ve gözde olmuştur? diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağı bulunan gençlerin kan bağışında bulunmak istemesi durumunda gerekli kolaylığı sağlayacaklarını belirten Vali Ayhan, "İstemeleri durumunda Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, Kızılay ekiplerimiz, 18 - 20 yaş aralığındaki gencimizi evinden alarak buraya getirebilir. Kan bağışında bulunmak isteyen herkese gerekli kolaylıklar sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Mustafa Sarılar da Vali Ayhan´a desteğinden dolayı teşekkür ederek, tüm Sivaslıların kan bağışında bulunmasını istedi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!