USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İş İnsanlarına Yatırım Daveti

İş İnsanlarına Yatırım Daveti

İş İnsanlarına  Yatırım Daveti
20-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan başkanlığındaki Sivas heyeti, Kocaeli - Gebze Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) faaliyet gösteren, ülke ekonomisine katkılar sunan ve önemli marka değerleri üreten Sivaslı sanayici ve iş insanlarıyla buluştu. Kocaeli Gebze Güzeller OSB´de Sivaslı sanayici iş insanları ve Sivas il protokolünden oluşan heyetin katılımlarıyla Cumhuriyetin 100. Yılına Doğru ?100 Üretim ve İstihdam Kapısı? projesi kapsamında Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ile Sivas Organize Sanayi Bölgesi arasında Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokol İmza Töreni düzenlendi.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen törene; Sivas Valisi Salih Ayhan, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Emre Torun, Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Beştepe, Gebze Güzeller Organize Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Bölge Müdürü Edip Saatçioğlu ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

?SİVAS´I ÜRETEN BİR ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUZ?

Sıcak ve samimi havada gerçekleşen protokol töreninde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindekilere teşekkür etti.  

YATIRIMA DAVET ETTİ

?Kendimizi burada Sivas´ta gibi hissettik? diyen Vali Ayhan, ?Sivaslıların çok büyük bir beşeri sermayesi, gücü ve potansiyeli var.  Ayrıca doğduğu topraklara karşıda çok büyük bir muhabbetleri var. Hem kamu görevinde hem de iş dünyasında büyük bir saygınlıkları var. Sivas´a yatırım ve hayırseverlik yapan, Sivas´a muhabbeti devam eden hemşerilerimize 3 gün boyunca bir ziyaret düzenliyoruz. Çok güzel ve anlamlı bir iş yaptığımızı buradan ifade etmek istiyorum. İlk durağımız burası oldu ve burada gördük ki güzel bir iş yapmışız. Kardeş Organize Sanayi Bölgesi protokolü yaparak eğitim, teknik destek, birliktelik konularında dayanışma yapmış olduk. Sivas´ı Cumhuriyet´in 100. yılında üreten bir şehir yapmak istiyoruz. Sanayi bölgesi Gebze´deki iş insanlarımızı da Sivas´a bekliyor, özellikle yeni oluşturduğumuz Demirağ Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Buranın hem potansiyelinden, hem işverenlerinden, hem teknik ve eğitim alanlarından faydalanmış olacağız. Protokolümüz, her iki ilimize ve organize sanayi bölgelerimize hayırlı olsun.? dedi.

AKSOY, SİVAS´TAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Sivas heyetini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise ?Kocaeli Türkiye´de sanayinin öne çıktığı illerden birisidir. Burada önemli bir tecrübe oluştu. Organize sanayi bölgeleri arasındaki kardeş organize sanayi bölgesi protokolü de bu tecrübenin paylaşılması konusunda oldukça önemli bir katkı sağlayacaktır. Kocaeli; Türkiye´nin her bölgesinden insanların huzur içerisinde yaşadığı ülke ekonomisine katkı sağladığı bir kenttir. Sivas da Türkiye´nin her bölgesinden insanların bulunduğu ve çalışkanlıklarıyla ülke ekonomisine katkı sunan illerimizden biridir. Bu anlamda bu ikili ilişki bu kardeş protokolle daha iyi bir noktaya taşınmış olacaktır? ifadelerini kullandı.

?SİVAS´IN POTANSİYELİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİREBİLİRİZ?

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Sivas için ortak akıl ile hareket ettiklerini dile getirerek ?Ortak akıl ile güç birliği yaparak her anlamda bütüncül bir yönetim refleksi geliştirdik. Sizlerin de sılaya vereceği güç ile Sivas´ın potansiyelini çok iyi değerlendirebiliriz. OSB´lerimizin ortaklaşa gerçekleştireceği hamlelerle önemli bir ivme kazanacağımızı düşünüyorum? dedi. 

/resimler/2020-1/19/1714117280865.jpg

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sivas Valisi Salih Ayhan ve protokol üyeleri ?Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokolü´nü imzaladılar.

GENÇ, 16 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRACAK

Kardeş Organize Sanayi Bölgesi Protokolü Töreninin ardından Sivaslı hayırsever iş insanı Kemal Genç de ilimize okul yaptırma kararı aldı. Bu kapsamda, Sivas merkeze 16 derslikli okul yaptırmak isteyen iş insanı Kemal Genç ile Vali Salih Ayhan arasında protokol imzalandı. Vali Ayhan, eğitime olan desteği nedeniyle Genç´e teşekkür ederek iş hayatında başarılar diledi.

AYHAN´DAN YATIRIM ÇAĞRISI

Vali Salih Ayhan ve beraberindeki Sivas heyeti imzalanan protokollerin ardından Kocaeli-Gebze Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren, Sivaslı iş insanlarına ait Üntel Kabloları, Atlas Dış Ticaret, Uzay Mutfak ve Kimpaş AŞ fabrikalarını da ziyaret ederek üretimle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette; Sivas´taki organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi veren Vali Salih Ayhan, yatırımcıları memleketleri Sivas´a davet ederek; Sivas Belediyesi, STSO ve paydaş kurumların katkıları ile Cumhuriyet´in 100. yılında 100 Üretim ve İstihdam Kapısı projelerinin bulunduğunu belirtip, doğup büyüdükleri topraklara yatırım yapma çağrısında bulundu.

/resimler/2020-1/19/1714489937809.jpg

7 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORLAR

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve beraberindekiler, Gebze OSB´de faaliyet gösteren Sivaslı iş insanlarının 7 bin 500 kişiye istihdam sağladığı ve dünyanın birçok ülkesine lojistik taşımacılık yapan Ekol Lojistik ve Kümsan Vinç Sistemlerini ziyaret etti. Firma sahiplerine hayırlı ve bol kazanç dileyen Vali Ayhan, Sivas´ın da bu pastadan pay alması gerektiğine işaret ederek, Demirağ OSB´nin raylı sistemlerle olan bağlantısına vurgu yapıp, firma sahiplerinin tecrübelerini Sivas´a da aktarmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!