USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İşsizlik Sorunu Turizmle Aşılacak--Video

İşsizlik Sorunu Turizmle Aşılacak--Video

İşsizlik Sorunu Turizmle Aşılacak--Video
23-02-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başkanlık koltuğuna oturması halinde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

İlimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde bir araya gelen Başkan Adayı Ürgüp´ün ?Ilık Çermik´, ?Altın Kale´, Şehir Müzesi´, ?Sıla Turizmini Artırma Projesi´,  ?Emirhan Kayalıkları Projesi´, ?Orhun Abideleri Anıt Projesi´ gibi  turizmin geliştirilmesine yönelik projeleri dikkat çekti.

?BU HALİYLE BİR FAYDASI YOK?

31 Mart´ta gerçekleştirilecek seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan BBP´li Ürgüp, ?Bu projeleri uygulayabilmek için seçimden netice almak gerekiyor. Takdir Rabbimin, tercih yüce Türk milletinindir.  Turkuaz Projesi vardı geçmiş dönemde. Şu anda bu proje yarım. Bu projeyi devam ettireceğiz. Mülkiyet sahipleriyle mutabakata vararak onların istekleri dışında bir şey yapma eğiliminde değilim. Diyelim ki proje uygulanamıyor. Arsa sahiplerinin görüşleri doğrultusunda hareket eder yeni bir çözüm buluruz. Buranın böyle kalmaması gerekiyor. Hiç kimseye bu haliyle bir faydası yok? dedi.

?SUYLA ŞEHRİN BULUŞTURULMASI GEREKİYOR?

Kızılırmak Projesi´nin kamuoyunda sıkça konuşulduğunu ifade eden Ürgüp, ?Devlet aracılığıyla yapılabilir gibi görüşler ortaya atıldı. Devlet aracılığıyla yapılsa elbette iyi olur ama böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söylemiştik. Bu belediye faaliyetidir. Belediye bütün Kızılırmak´ı 14 kilometre sağlı ve sollu bir dönemde bitirecek değil, çalışılması gereken bir projedir. Burada bir takım çalışmalarla, muhtelif uygulamalarla projenin yapılması gerekiyor. Kızılırmak´ı yapınca Eskişehir gibi modern bir şehir olmak lazım. Porsuk Çayı Eskişehir´i ihya etmiştir. Bizim şehrimizden de geçen küçük ırmaklar var. Bu derelerin üzerlerinin açılmasının mümkün olduğu yerlerde açılarak suyla şehrin buluşturulması gerekiyor. Bunu da yeni dönem projemiz olarak takdim ediyoruz? diye konuştu.

?KOMPLEKS BİR YAPININ ŞEHRE KAZANDIRILMASI GEREKİYOR?

Yeni bir belediye hizmet binasına ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Adayı Ürgüp,  ?Binamız eskidi. Kullanılmaz hale gelmedi ama yetmiyor. Birimlerimiz parça parça çalışmaya devam ediyorlar. 3 katlı bir projedir bu. Alanı biraz geniş. Dokusu bize yabancı gelmeyen bir şekilde bunu değerlendirmek gerekiyor. Yeni kadınlar kültür merkezleri projemiz var. Dört Bir Yana Kadınlar Kültür Merkezi başlığı adı altında takdim ediyoruz bu projeleri. Hedefimiz asgari 4 tanedir. Bunun üzerine de geçmek lazım. Çok büyük mahalle merkezlerine bir tane veya 4-5 mahallenin ortasına yapılabilir.  Engelliler Kültür ve Yaşam Merkezi Projemiz var. Bu projemiz şöyle olacak: Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi kadar büyük proje olmayacak. O 22 bin metrekare kapalı alana sahip bir proje. Bunu 8-10 bin metrekare alanda sınırlı tutacağız. Engellilerimizin faaliyetlerini rahatça gösterebileceği muhtelif alanlar, muhtelif faaliyet sahaları bulunacak. Böylesi kompleks bir yapının şehre kazandırılması gerekiyor.  Bütün hizmetler engellilere göre ayarlanmış olacak? şeklinde konuştu.

?EN ÖNEMLİ PROBLEM İŞSİZLİK?

 BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Ürgüp, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: Gençlik Merkezi Projemiz var. Bu konuda çok detaylı bir bilgi sunmayacağım. Gençlerimizin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği bir proje olacak.  Ilık Çermik Projemiz var. Kente yeni bir çermik kazandırmak için Ilık Çermik Projesini hayata geçireceğiz. Balahur yöresinde belediyemiz bir kuyu satın almıştı, o kuyu şu anda ÇETAP´a devredildi. 37 santigrat derece bir su. Günübirlik hayat merkezleri oluşturacak şekilde bir projeyi yapacağız. Burada havuzlar, hamamlar, banyolar bulunacak.  Güçlü Bir Özbelsan Projesi. Özbelsan´ın sadece Sivas´a değil bölgeye hizmet veren bir şirket haline gelmesi lazım. Buradaki Özbelsan´ı güçlendirmekten ana maksadımız istihdamı artırmaktır. Sivas´ta en önemli problem işsizlik. Anketlerde de böyle çıkıyor.  Eski Sebze Hali´nin Modernize Projesi. Eski Sebze Hali´nin yıkılarak yeniden yapılmasını düşünmüyoruz. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü hal esnaflarıyla birlikteydim. Orada 80 mülkiyet sahibi var. İçinin üst kısmını kapatarak  ve sorunları gidererek değişim ve dönüşümü yapacağız. Yeni Meydan ve Ulaşım Aksları Projesi. Şehrin muhtelif alanlarına yeni meydanlar ilave etmek gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmaları daha detaylı olarak takdim edeceğiz.  Her Eve Sağlıklı ve İndirimli Su Projesi, suyun kalitesini daha yükseltici bir proje. Bir de suda yüzde 25 indirim yapacağız.?

?FİYATLARI UCUZ TUTACAĞIZ?

Otopark projelerine değinen Ürgüp, ?Açık otoparklar aynen devam edecek. 2 lira olan ücret 1 liraya düşürülecek. İhalesi bittiğinde özel işletmeciden alıp belediye eliyle yapacağız. Peki kapalı otoparkları nasıl yapacağız? Basın Sitesi´nin altına bir kapalı otopark planlıyoruz. Üzerine Basın Sitesi´ni aynen yapacağız. Gazeteciler, matbaacılar ve televizyon kanallarının da faaliyet göstereceği bir site yapacağız. Altını da otopark haline dönüştüreceğiz. Adını da İsmail Güneş Basın Sitesi koymayı planlıyoruz. Orası 10 bin metrekare bir alandır. Kapalı otoparkların işletmeciliğini de şu şekilde yapacağız: Açık otoparkın girişi diyelim ki 1 lira. Kapalı otoparkın ise girişinden itibaren 2 saati 1 lira olacak. Yüzde 50 daha indirimli yapacağız. Günlük tam süreli bırakmak isteyen de 3-4 lira gibi bir miktar ödeyecek. Amacı şu: Sadece otoparklardan para kazanmak değil araçları otoparklara indirebilmek için fiyatları ucuz tutacağız.  Numune Hastanesi Alt Geçit Projesi. Yeni Numune Hastanesine bir alt geçit lazım. Bunu da inşallah en kısa zamanda yapıp faaliyete geçirmek mecburiyetindeyiz. Halk otobüsleri gidemiyor. Trafik daralıyor. Orada ciddi bir park problemi var. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı yetişmeyecek, seçimlerden sonraya kalacak. Allah nasip eder başkan seçilirsek  bu projeyi tamamlayacağız.  Hızlı Trafik Akışı Projemiz var. Bu proje biraz detaydır. Bu otoparklar, kavşakların yeniden düzenlenmesi, tek yol gidiş-gelişlerin gözden geçirilmesi gibi teknik bir çalışmayla ele alınabilecek bir faaliyet.  Estetik Şehir Görüntüsü Projesi. Ankara yolundan girenler Gültepe ve Yeni Sanayi civarına baktıklarında bu eleştiriyi yapıyorlar. Çevre yolu girişleri  ve şehir girişleri başta olmak üzere bu olumsuz görüntüyü ortadan kaldırıcı çevre düzenlemesine yönelik bir proje. Bu şehrimizin intibası açısından önemlidir. Akıllı Otobüs Durakları Projemiz var. Bu çok zor bir mesele değil.  Bunun örnekleri var, getirip uygulayabiliriz? açıklamasında bulundu.

?ŞEHRİN TURİZM MERKEZİ OLMASI GEREKİYOR?

Spor alanında hayata geçirecekleri projelere değinen Ürgüp, ?Kapalı spor salonu projemiz var Muhsin Yazıcıoğlu tesislerine. Muhsin Yazıcıoğlu Uluslararası Bisiklet Turnuvasını tekrar yapmaya başlayacağız. Bunun şehrimize de ciddi katkısı var. Turizm hedefleri arasında bunu da ön plana çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Mahallelerde halı ve çim saha projelerimiz var. Bunların sayısını artıracağız. Amatör kulüpleri destekleme projemiz var. Amatör spora ciddi manada destek vereceğiz. Belediye bütçesinden bu mümkündür. Amatör kulüpler için binde 7 oranında bütçe ayırma imkanı var. Yeni mahalle parkları ve mevcut parkların revize projesi var. Hem yeni hem de eski parkların revize edilmesi gerekiyor. Bunları ihya etmeye gayret göstereceğiz. Kültür, sanat, tarih ve inanç turizmine dayalı projelerimiz var. Tarihi eser, cami, konakların önlerinin açılması gerekiyor. Aydoğan ve Halfelik Mezarlığını Yukarı Tekke Mezarlığı ile birlikte onarmaya devam edeceğiz.  Altın Kale Projemiz var. Bu geçen dönemden itibaren ortaya konmuş bir projeydi. Sıcak Çermik´ten suyun travertenleşme özelliğinden hareketle Pamukkale benzeri bir projeydi. O bölgeye bir proje daha öneriyoruz. Tepe Çermik´in arkasını çıktığınızda orada göl gibi bir alan var. O alanı su ile doldurduğunuzda suyun travertenleşme özelliğini kullandığınız takdirde o bölgeye bir açık hava kaplıcası oluşturmayı planlıyoruz. Dünyanın muhtelif yerlerinde buna benzer faaliyetler var. Kaplıca turizmi çok önemli. Yani kapalı alan kaplıcalarımız terden, buhardan geçilmiyor. Bu projeyi inşallah gerçekleştirdiğimizde Sivas çok önemli bir değer kazanmış olacak. Şehir Müzesi Projemiz var. Şehir müzesine ihtiyaç var. Sıla Turizmini Artırma Projesi var. Emirhan Kayalıkları Projemiz var. Emirhan Kayalıkları dediğimiz bölge Celalli tarafında. Burada muhtelif faaliyetlerin bir arada organize edilmesi mümkündür. Şehrin bir turizm merkezi olması gerekiyor. Kent meydanında 7 eser var. Çevre düzenlemesini yaptık. Sivas müthiş bir açık hava müzesidir. Bunların çevre düzenlemesi yapılıp etrafıyla birlikte Sivas´a tam olarak kazandırıldığında bu turizme katkı sunacak. Böyle bir şehir turizm gelirlerini artırır. Peki Sivas´taki işsizliği nasıl engelleyeceğiz. Birinci maddemiz turizmdir. Turizmi sınıflandırabilirsiniz. Kültür turizmi, tarihi eserler turizmi, manevi turizm, kaplıca turizmi ile muhteşem bir şehir Türkiye´nin ortasında yurt içi ve yurt dışı misafirlerini ağırlayacak. Sivas turizm şehri olacak.  Orhun Abideleri uygulamamız olacak. Göktürk Yazıtları, Türklerin tarihte ulaşabildiğimiz en eski yazılı kaynakları. Orhun Abideleri´ni inşallah nasip olursa şehrin merkezinde bir yere dikeceğiz. Bir festival alanı yapıp onun içerisine de yapabiliriz bunu. Nereye olacağını daha sonra tespit edeceğiz? şeklinde konuştu.

?YEŞİL ALANLARI EN AZ 2 KAT ARTIRACAĞIZ?

2009-2014 yılları arasında Sivas Belediye Başkanı olarak görev yaptığını anımsatan Ürgüp, ?Yeni dönemde istişareye daha fazla önem vereceğiz. Önceki yönetimimizle yapmış olduğumuz çok güzel hizmetler olmakla birlikte insanız yapmış olduğumuz hatalar varsa bunları peşinen kabul ediyorum. Esas olan az hata ile işleri sürdürmektir. Yeşil alanları en az 2 kat artıracağız. Engelsiz oyun parkları projemiz var. Engellilerin engelsiz aletleri kullanabileceği parklar yapacağız. Bir de halk ekmeği fabrikasını biraz geliştirip halk ekmek fabrikasında halkımızın sağlığına uygun ekmekler üreteceğiz. Bu sağlık projesidir? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-2/22/1558237226626.jpg

/resimler/2019-2/22/1558379414454.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!