USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kaybedecek Vaktimiz Yok

Kaybedecek Vaktimiz Yok

Kaybedecek  Vaktimiz Yok
13-01-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

Memur- Sen Konfederasyonu´na bağlı BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, sendikalarının 27.kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Pakoğlu açıklamasında; ?Sendikamız; Bem-Bir-Sen; Göz nurumuz, el emeğimiz, alın terimiz. Sendikamız; dünümüz, günümüz ve önümüz. Yiğitlerden, öncülerden ve önde gidenlerden devraldığımız emanetimiz. Yarınımızın habercisi, ülkemizin aydınlık geleceğinin muştucusu.

Selam olsun aralarında selamı, kardeşliği, birliği, dirliği yayanlara, tebessümü yüzünden eksik etmeyenlere, karşılık beklemeden sırf Allah rızası için sevenlere, sevilebilenlere. Selam olsun bir olanlara, diri olanlara, iri olanlara. Selam olsun gücü yeterse kötülüğü eliyle, gücü yetmezse diliyle düzeltenlere, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz edenlere. Selam olsun mahlûkata, insana, insan kalana, eşyanın hakikatini anlayana, eşref-i mahlûkat olana, menzili görenlere, menzile insan olarak erenlere. Selam olsun dünyamıza, ülkemize, şehrimize, beldemize, evimize, sendikamıza, gönlümüze. Selam olsun bu sendikayı kuranlara, kurulmasına vesile olanlara, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere, bu kuruluşa üye olanlara,  emeğini, yüreğini ortaya koyanlara, bu kuruluşun devamını sağlayacak olanlara. Selam olsun iman edip birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenlere. Sendikal haklar ve demokrasi mücadelemizde, 27. kuruluş yılımızı kutluyoruz? dedi.

?Problemlerimizi çözmek, haklarımızı alabilmek amacıyla, belediyelerde çalışan bir kısım kamu çalışanı ?Birlikte olursak, başarabiliriz´ düşüncesiyle 1994 yılında, BEM-BİR-SEN´i kurdu. Coşkuyla kurulan sendikamız, büyük bir özveri ve yoğun emekle yoğrularak bugün 27. yılına ulaştı. Bu günlere öyle kolay gelinmedi. Sendikamız birçok engel aşılarak, onurlu bir mücadele verilerek kuruldu. Kuruluşumuzdan bugüne kimi dönemler belediye idarelerinin, kimi dönemler ideolojik ve sahte sendikaların saldırı ve karalamalarına maruz kaldık. Ancak, hiçbir zorluk bizi haklı mücadelemizden alıkoyamadı. Ancak yerel yönetim çalışanlarının güçlü yapılanması bütün bu zorlukları aşıyor ve aşacak dirayete ve birikime sahiptir.

Sendikamız, bu güne kadar ekonomik, sosyal ve özlük haklarımız konusunda birçok girişimde bulundu ve bir kısmının çözülmesini sağladı. BEM-BİR-SEN belediyeler ve il özel idarelerinde görevli bütün kamu çalışanlarını temsilen işkolunda yetkili sendika olmuştur.

Sendikamız 27 yıllık mücadelesinde edindiği bilgi ve deneyimle yerel yönetimlerde çalışanların hak ve çıkarlarını koruma mücadelesini yükselterek sürdürüyor, sürdürecek.

Sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizi her türlü şart ve koşul altında ısrarla ve inatla sürdüreceğiz? ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Pakoğlu, ?Bizler, uzun bir yola çıktığımızın, maraton koşucusu olduğumuzun bilincindeyiz. Husumetle kaybedecek vaktimiz de yoktur. Kimseye küsmemiz ve kırılmamız da mümkün değildir. Bizi anlamakta güçlük çekenlerin er yâda geç vicdanlarıyla baş başa kalacağını biliyoruz. Biz tüm çalışanların hizmetine talip olduk, sadece bunu talep ettik. Bütün fiillerimizde umudu besleyerek, güven duygusunu sağlamlaştırmaya çalıştık. Çalışan insanların duygularını, iyi niyetlerini istismar edenler, o insanların emeğini küçültenler, onlarla göz göze gelme, onların gözlerinin içine bakma cesaretini dahi gösteremezler. Şunu öncelikle belirtmek isteriz ki; siz yoksanız bizlerde yokuz. Bizler soruna değil çözüme odaklanan, sivil toplum adına sivil özürlü olmayan, ideolojik kamplaşmalara karşı kamu çalışanlarının tümünü kucaklayan bir sendikayız. Birey hakkının en temel insan hakkı olduğuna inanan, güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğunu öne çıkaran, toplumsal değişim ve dönüşüme öncülük yapabilen, sivil toplum adına baskı unsuru olma rolünü üstlenen, yükselen değerleri değil, değerlerini yükseltmeyi hedefleyen, uluslararası sözleşmelerin tüm çalışanlara tanıdığı temel hak ve özgürlükleri sendikal mücadelenin ana ekseni olarak kabul eden, çalışanların açlık sınırından kurtarılarak yoksulluk sınırı üzerinde maaş alabilmeleri için bilimsel esaslara göre düzenlenmiş bir ücret dağılımını savunmaya devam edeceğiz. Bizler, geçmişte üyelerimizi horlayan, dışlayan ve yaptığımız yanımıza kar kaldı diyenlerin rahat bir şekilde oturmalarına müsaade etmedik, bunda sonra da müsaade etmeyeceğiz. Bizler; tüm kamu çalışanlarını özlemlerine kavuşturacak sendikal mücadelede; gerektiğinde bedel ödemesini de ödetmesini de biliriz. Hepinizin bu durumu göz önünde bulundurarak azami gayreti göstereceğinize inancımızı vurgularken, ben de dâhil tüm yönetim kurulumuz olarak, hiçbir şey üyelerimize ilkelerimiz doğrultusunda hizmet etmekten daha önemli değildir. Sendikamız BEM BİR-SEN 27. yılına daha güçlü ve daha örgütlü giriyor. Sendikamızın kuruluşundan bu güne gelişinde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı hassaten yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyor, her türlü engel ve zorluğa rağmen yılmadan ve yorulmadan mücadeleyi yürüten üye, temsilci, il-şube yönetim kurulu üyesi, il-şube başkanı, denetleme ve disiplin kurulu üye ve başkanlarını yürekten kutluyorum. Gelecek güzel günleri ve gün dönümlerini birliğimiz, dayanışmamız ve mücadelemizle kuracağımıza olan inancım tamdır. Tüm yerel yönetim ve Özel İdare çalışanlarına haklı ve onurlu mücadelelerinde başarılar dilerken 2021 yılının bizler, sendikamız, ülkemiz açısından sağlık ve mutluluk getirmesi temennisiyle en kalbi selam ve hürmetlerimi bildiririm. 27. yılımız kutlu olsun? açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!