USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kesinlikle Birleşmemeli

Kesinlikle Birleşmemeli

Kesinlikle Birleşmemeli
30-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Nurullah Albayrak, TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ´ın tek çatı altında toplanacağını iddialarını gündeme taşıyarak önemli uyarılarda bulundu.

27.10.2018 tarih ve 30578 sayılı Resmi Gazete´de, 256 Sayılı 2019 yılı Yıllık Programını içeren Cumhurbaşkanlığı Kararının yayınlandığını söyleyen Genel Başkan Albayrak,  yayınlanan kararda, ?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün bağlı ortaklıkları olan TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ; demiryolu sektöründe yapılan yasal düzenlemeler sonucu oluşan piyasa beklentilerini de karşılayacak şekilde yeniden yapılandırılacaktır? denildiğini anımsattı.  

Üç  bağlı ortaklığın ülke için önemli değer olduğunu kaydeden Genel Başkan Albayrak, ?TÜVASAŞ, Sakarya´da bugün milli tren üretiyor. Aynı zamanda hem konvansiyonel hem de yolculuk setlerimizin üretimlerini yapıyor. TÜLOMSAŞ Eskişehir´de. Lokomotif bakım, tamirat, montaj işi ile uğraşıyor. Aynı zamanda yük vagonu üretiyor. Diğer taraftan da TÜDEMSAŞ Sivas´ta açık, kapalı her türlü yük vagonu üretiyor. Şunun altını çizerek söylüyorum ki dünyanın en kaliteli yük vagonunu üretiyor. Gerçekten TÜDEMSAŞ bizim gurur kaynağımız. Hem TÜVASAŞ, hem TÜLOMSAŞ hem de TÜDEMSAŞ üçü bir kardeş, sacayağı. Üçü de birbirini tamamlıyor.  Geçen yıl ki 100 günlük programda bu üç kuruluşun tek çatı altında toplanılması ile ilgili bir başlık vardı. Tabii bununla ilgili en önemli hassasiyeti gösterenler de Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Sivas Milletvekili Sayın Ahmet Özyürek oldu. Bu konuda Meclis´te yaptığı basın açıklamasıyla endişelerini dile getirmişti. Sizlerin aracılığıyla vekilimize teşekkürlerimi iletiyorum. Bu konuya açıklık getirilmesi noktasında basın açıklaması yaptı. Üç müdürlük tek çatı altında toplanıp tek genel müdürlük mü olacak, yoksa genel müdürlükleri devam mı edecek? Kapasitesi nasıl olacak? Bu konuya bir açıklık getirilmesi noktasında çalışması vardı. Kendilerine hassasiyetlerinden ötürü tekrar teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

?KALİTELİ VAGONLAR ÜRETİYORUZ?

Genel Başkan Yardımcısı Albayrak, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Biz üç bağlı ortaklığımızın da aynı şekilde dinamikliğinin, iş hacminin, istihdamının artırılarak Türkiye ekonomisine katkı sunmasını istiyoruz.  Bugün milli setlerimizin, aynı zamanda lokomotif üretimlerinin, diğer taraftan yük vagonlarımızın tamamının yüzde yüz yerli, milli olması önemli. Bizim kendi öz malımızla yapılması Türk işçisinin, Türk teknisyeninin ,Türk mühendisinin önderliğinde yapılması önemli. Biz bunları yurt dışına ihraç edelim. Şunu samimiyetle söylüyorum: Bugün dünyanın en kaliteli vagonlarını üretiyoruz. Ondan dolayı da ben gurur duyuyorum. Bu Türk insanının büyük başarısıdır. Türk insanı zekidir. Gerçekten çok kaliteli vagonlar üretiyoruz.  Üç kurum da bizim için çok önemli.?

KONFORLU SEYAHATA AZ KALDI

 Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesine de değinen Genel Başkan Albayrak, ?Hızlı tren konfor, ekonomi, zaman açısından dünyada en çok tercih edilen ve en güvenli ulaşım araçlarından birisi Bu önemli bir gerçek.  Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hızlı tren çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sivas´taki konuşmasında ramazan bayramına biteceği sözünü almıştık. Bu noktada ciddi emek harcayan Demiryolu yetkililerine ve Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan´a teşekkür ediyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uyarak hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Ramazan bayramına yetişeceğine inanıyorum. İnsanlarımız konforlu bir seyahat ulaşacaklar? değerlendirmesinde bulundu.

MİLLETVEKİLİ ÖZYÜREK GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Meclis´te basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programını içeren  kararda TÜDEMSAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ´ın tek çatı altında toplanmasının planlandığını hatırlatarak ?Yayınlanan kararda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü´nün bağlı ortakları olan TÜLOMSAŞ Eskişehir, TÜVASAŞ Sakarya ve TÜDEMSAŞ Sivas´ın tek bir çatı altında toplanması öngörülmektedir. Ülkemizin demiryolu sektörünün piyasa beklentilerini karşılaması ve yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesi önemlidir. Ancak bu birleşme şehirlerin kendi kalkınma faaliyetlerini sekteye uğratacaktır. Zira Sivas ilimizde bulunan TÜDEMSAŞ, 1400´ü aşkın çalışanı istihdam etmekte ve 3 fabrika 1 genel müdürlük ve 10 daire başkanlığından oluşmaktadır. TÜDEMSAŞ görevi ve önemi itibariyle dünya standartlarında, gelişen teknolojiyi takip ederek kaliteli ve ekonomik vagon üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu anlamda TÜDEMSAŞ´ın diğer bağlı ortaklarla tek çatı altında toplanıp yapısının değiştirilmesi, hâlihazırda genel müdürlük vasfına sahip olan kurumun bu vasıftan yoksun bırakılmasının önü açılmış olacaktır.  Üstelik geçimini buradan sağlayan yöre halkımız zor durumda kalacak ve işsizlik sorunu her geçen zamanda büyüyerek karşımıza çıkacaktır. TÜDEMSAŞ´ın tek başına var olabileceği, hem ülke hem de Sivas´ımızın ekonomisine katkı sağlayabileceği bir gerçektir. Bu sebeple TÜDEMSAŞ´a sahip çıkılmalı, gerekli yatırımların yapılması, iş hacminin yükseltilerek yerli üretim kapasitesinin geliştirilmesi ve kendi pazarında söz sahibi olan bir kuruluş haline getirilmesi Sivas´ın geleceği için önemli bir unsur olacaktır? demişti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!