USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR?

?KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR?

?KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR?
28-01-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Memur-Sen Konfederasyonu işbirliğiyle toplanan 6 tırlık yardım Halep´teki Türkmenlere gönderildi. Kent meydanında yapılan uğurlama törenine Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İHH İl Temsilcisi Sabri Şanlı, Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz ve sendika üyeleri katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül, ?Tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. İnşallah bu acılar bir an önce sona erer. Bir daha böyle bir şeye ihtiyaç olmaz. Ama ihtiyaç olduğunda da Sivaslı hayırseverler yardımlaşmayı bilen insanlar. Mutlaka yardım elini uzatacaklardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin? dedi.

Hayrullah AĞKAŞ

Sivas´taki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından toplamda 300´ün üzerinde yardım tırının gönderildiğini belirten Vali Gül, şunları kaydetti:

??Komşusu açken, tok yatan bizden değildir´ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz ve inanıyoruz ki Müslümanlar kardeştir. Memur-Sen ve İHH bu bilinçle, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, bir mağdur varsa, kendi üyeleriyle hem bunlara yardım etmeye çalışıyor, hem de olabildiğince kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Biz hiç kimse söylemese de İHH´nın bu coğrafyada neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Sivas´ın bu meydanı bunlara şahittir, Sivaslılar bunlara şahittir. Nerede bir mazlum varsa, oraya koştu. Din, dil ırk, mezhep ve meşrep demeyerek, mutlaka mazlum ve mağdurların yanında oldu. Bu vesileyle ben de teşekkür etmek istiyorum. İlimizde de gerek İHH, gerek Memur-Sen, gerekse diğer Sivil Toplum Kuruluşlarımızın toplamda gönderdiği yardım 300 tırın üzerinde? Sivaslıların yardımseverliği için de ben ayrıca teşekkür etmek istiyorum.?

?HALEP´E YOL AÇIN?

Törende konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz ise, ?Geçtiğimiz 6 yılda Suriye´de sistematik bir şekilde gerçekleştirilen katliamı dünya, televizyon ekranlarından izlemekle yetindi. BM ve Batı dünyası Esed ve işbirlikçilerinin Halep´te gerçekleştirdiği bu katliam karşısında üç maymunu oynadı? dedi.

Temiz şöyle devam etti:

?Halep´te kadın çocuk-bebek-yaşlı-hasta-engelli demeden ağır silahlar ile uçaklardan attıkları varil bombaları ile kimyasallar ile Halep´i ve Halep´te yaşayanları katlettiler, yaktılar, yıktılar. Suriye´de katledilen 500 bin kişi ve göç eden 7 milyon insan, yakılan, yıkılan Suriye, Ümran bebek, Aylin bebek, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar! İnsanlık vicdanını harekete geçirmeye yetmedi. Biz Memur-Sen ailesi olarak Milletimizin ve Ümmetin bize ne zaman ihtiyacı olduysa yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturuyla hareket ettik. Yanı başımızda kardeşlerimiz açlık mücadelesi verirken savaşın en masumu olan çocuklar açlıktan ölürken sessiz kalamazdık. Yerel ve uluslararası dinamikleri harekete geçirmeye çalıştık. 5 (Beş) aşamalı eylem planımızı harekete geçirdik. Bu adımlardan birisi İHH ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ?Halep´e yol açın? konvoyu ile İstanbul´dan başlayan yolculuğumuzu Hatay Reyhanlı da sonlandırdık. Yapılan basın açıklamaları ve görüşmeler neticesinde on binlerce Halepli kardeşimizin tahliyesini sağladık.

Bir diğer adım ise yardım konvoyları oldu 81 ilden 81 konvoy diyerek yola çıktık ancak geldiğimiz noktada sayı yüzleri aştı. Bu gün Sivas´ımız dan da üyelerimizin desteği ile 6 tır un yüklü konvoyu yola çıkarıyoruz. Bundan sonrada Memur - Sen olarak mağdur ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Coğrafyamızda barış ve huzur sağlanıncaya kadar üzerimize düşeni yapacağız.?

?YARDIMLARINIZA

VESİLE OLUYORUZ?

İHH İl Temsilcisi Sabri Şanlı ise uğurlama programında yaptığı konuşmada, ?İHH ve Memur-Sen olarak Türkiye´nin tüm illerinde başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına Sivas Memur-Sen olarak 6 tır yardım malzemesi hazırlayan Memur-Sen İl Temsilcimiz Halil İbrahim Temiz Beye teşekkür ediyoruz? dedi.

Şanlı, ?Biz İHH olarak dün Bosna´da, Çeçenistan´da, Doğu Türkistan´da, Somali´de olmaya devam ettik. Bugün de yardımlarımız devam ediyoruz. Tüm mazlum bölgelere sizlerin verdiği yardımları götürmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizde bize yardımcı olan kardeşlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Tüm Sivas halkının bundan sonraki yardımlarını da bekliyoruz. Yurt dışının haricinde ilimizdeki yardıma muhtaç ailelerimize de yardımlar iletiyoruz. Bizler vasıta olacağız. Yardıma muhtaç kardeşlerimizden yardımlarınızı esirgemeyiniz. Yaptıkları yardımlardan ötürü Sivas halkına da teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua eşliğinde yardım tırları Halep´e doğru yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!