USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Korona Salgınını Birlikte Yeneceğiz

Korona Salgınını Birlikte Yeneceğiz

Korona Salgınını  Birlikte Yeneceğiz
13-04-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, video konferans sistemi üzerinden 16 ilçe kaymakamı ile toplantı gerçekleştirdi.

Valilik ek bina toplantı salonunda Vali Yardımcıları Mehmet Nebi Kaya ve Yeliz Yıldızhan´ın da hazır bulunduğu toplantıda 16 ilçenin kaymakamı ile koronavirüs tedbirleri masaya yatırıldı.

Vali Ayhan, toplantıda ilçe kaymakamlarından bu süreci en etkin şekilde yönetmelerini istedi. Kaymakamlardan ilçeleri hakkında brifing alan Vali Ayhan, şehirlerarası trafiğin azalmasıyla birlikte 15 gün içerisinde mevcut vakalarda iyileşme durumu öngördüklerini kaydederek bu kapsamda Sivas´ta olumlu bir süreç yönettiklerini söyledi.  

VATANDAŞLAR HANELERİNDE ZİYARET EDİLİYOR

Ekonomik tedbirlerle ilgili çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Vali Ayhan, ?Sosyal destek, maaş ve gıda yardımları ile ilgili vatandaşlarımız hanelerinde ziyaret edilerek, ihtiyaçları teslim edildi. Yoğun bir tempo içerisinde hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeden gerekli iş ve işlemler yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor? dedi. 

?İŞİN TAKİPÇİSİ OLUN? UYARISINDA BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun valiler ile yaptığı video konferans görüşmesinde öne çıkan başlıklar hakkında kaymakamları bilgilendiren Vali Ayhan, ?Bakanımız 4 hususun özellikle altını çizdi. Biz de ilimizde bu talimatların takipçisi olacağız. Bunlardan birisi, marketlerde mutlak suretle alışveriş yapan ve çalışan vatandaşlarımız maskeli olacak. İkincisi pazar yerleri. Bununla ilgili tedbirlerimizi tekrar gözden geçiriyoruz. Sıkı takibe devam ediyoruz. Pazar yerlerinde hem satıcı hem de müşterinin mutlak suretle maske kullanmasını sağlıyoruz. Buna ilişkin bir çalışmamız olacak. Belediyelerimizle birlikte pazar yerlerinin girişinde maske dağıtımı noktasında desteğimiz olacak. Toplu taşımaları takip etmeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz kapasitelerinin yüzde 50´sini kullanmaya devam ediyorlar. İlimizde bu minvalde çok iyi bir noktadayız. İl merkezinde günlük 96 bin olan sayı 7 bine kadar düştü. Çok çok iyi bir sayı. Bunun takibine devam edeceğiz. Birde 10 kişi ve üzerinde işçi çalıştırılan yerlerde bundan sonra maske kullanımı zorunlu. Bunun için bir mekanizma kuruluyor, çalışma yapılıyor. Kısa zamanda neticelenecek ama her ilçe kaymakamımız bu işin takipçisi olması gerekmektedir? dedi.

?RUTİN İŞLERİ AKSATMAYIN?

İlçede rutin yapılan çalışmaların aksatılmaması talimatında bulunan Vali Ayhan ?Vefa Sosyal Destek ekiplerinin çalışmaları son sürat devam ediyor. İyi bir tecrübe kazanıldı. Hakikaten refleksleri, reaksiyonları çok iyi. Bu konuda adeta yüz aklarımız oldular. Tarımsal faaliyetlerle ilgili kolaylaştırıcı bir yaklaşımımız var. Çünkü üretimin devam etmesi, üretilen ürünlerin sevk ve idaresi devam etmesi gerekmektedir. Sağlık teşkilatlarımıza ve çalışanlarımıza desteklerimiz sonsuz bir şekilde devam ediyor ve devam edecektir. Çünkü bu savaşta en ön cephede savaşan kardeşlerimiz bunlar. Sağlık çalışanlarına desteğimiz devam edecek. Fahiş fiyat uygulayanlarla ilgili takibimiz, denetimimiz devam ediyor. Bu konuda hiçbir irade zafiyeti yoktur. Bu dönemi fırsat bilen, ganimete çevirmeye çalışan anlayışı biz yok sayıyoruz. Gerekli idari ve adli mekanizmalarımızı çalıştıracağız. Anonslara devam edelim. Bu konuda mental olarak asla bir kopma olmasın. Tabi 4 hususu bu süreçte önemsiyoruz. Kamu düzeninin sağlanması, sağlık teşkilatı ve sağlığa destek, tarımsal faaliyetler, sosyal izolasyon. Bununla beraber eğitim çalışmalarımızı sıkı bir şekilde devam ettirelim. Sınıf ve rehber öğretmenlerimiz çocuklarla bağlarını güçlü tutsun. Velilerimizle sürekli irtibatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Bu çok çok önemli. Çünkü eğitimle ilgili çok özel çalışmalar yaptık. Bu süreç bu işi zafiyete uğratmasın inşallah? ifadelerini kullandı.

?BİRLİKTE KAZANACAĞIZ?

Küresel bir salgınla mücadele edildiğini belirten Vali Ayhan ?Bu süreçte kaostan nemalanan, bu süreci sabote eden, devletimizin politikalarını sekteye uğratmaya çalışan, Fetövari taktiklerle sosyal medya üzerinden süreci sabote eden vatandaşlar, insanlar var maalesef. Toplumu infiale sevk eden, vatandaşlarımızı kaygılandıran paylaşımları mutlak suretle takip ediyoruz ve idari - adli mekanizmalar hızlı bir şekilde devreye giriyor. Aldığımız hıfzıssıhha kurulu kararları konusunda diri olalım, canlı olalım. Bu kapsamda sahada görev yapan emniyet, jandarma, sağlık teşkilatımız, Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz, 112 ve kaymakamlık, valilik karargahı var. Fedakar arkadaşlarımızın yanında olalım, onların moral ve motivasyonunu diri tutalım. Vatandaşlarımıza kolay ulaşılabilir olmalıyız. Küresel salgın ile ulusal bir mücadelemiz var. Bu mücadeleyi birlikte başaracağız. Saha hakimiyetimiz ve kurumsal kapasitemiz çok yüksek. Tecrübemiz ve kazanımlarımız oldu. Bütün hizmetlerimiz etkin ve aktif bir şekilde devam edecek. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca tüm emniyet güçlerimize selamlarımı ve muhabbetlerimi ulaştırın. Bugün emniyet teşkilatının 175. yılı. Hepsini tebrik ediyor, verdikleri gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!