USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Lezzetlerimizi Tanıtacağız

Lezzetlerimizi Tanıtacağız

Lezzetlerimizi Tanıtacağız
22-11-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Kongresi´nin 100´üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Valilik, Belediye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) tarafından ?Gastro Şefler Sivas´ta Buluşuyor´ programı düzenlendi.

The Green Park Otel´de düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Eken, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda şef katıldı.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan Sivas´ın ruhu olan kadim bir şehir olduğunu belirterek ?Bu tür nitelikli programlara Sivas´ın ev sahipliği yapması gerekir. Gastronomi anlamında valiliğimiz ve belediyemiz birçok program yaptı ama bu manada daha bilimsel daha akademik olarak TÜRES´i de içine alarak böyle bir programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Gastronomi konusunda son zamanlarda ülkemizde çok önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Ayhan, ?Sivas gastronomi anlamında biraz geç kaldı. İnşallah en kısa zamanda birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu mesafeyi kapatacağız. Tarihi ve kadim kültürüyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Sivas´ta gastronomi müzesi kurarak yöresel lezzetlerimizi de en iyi şekilde tanıtacağız. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet gibi medeniyetlerin faaliyet gösterdiği bir kentte çok yoğun bir yemek kültürü de vardır. Bu kadar yoğun bir medeniyetin yaşandığı bir yerde güzel yemekler, güzel lezzetler var. Bunun hem geçmişine sahip çıkmak hem yerel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak hem de turizmde hak ettiğimiz paydayı alma açısından bu tür nitelikli, bilimsel, akademik çalışmaları çok önemsiyoruz. Bunlar bir ilin tanınırlığı açısında çok anlamlı kongremizin 100. yılın her alanda çalışmalar yapıldı? diye konuştu.

?Sivas tarih, kültür ve Cumhuriyet şehridir? diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkan Vekili Turan Topgül de  ?Sivas, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir. Yıl sonuna kadar bu etkinliklerimiz devam edecek. Bu kapsamda bugün bu programı icra ediyoruz. Şehrimizin turizmine bu programın büyük katkılar sunacağını umuyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen panellerde katılımcılara Selçuklu Mutfağında Sivas, Osmanlı Mutfağında Sivas ve Dünya Mutfağı konusunda bilgiler sunuldu.  Şeflerin yemek şovları ilgiyle izlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!