USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Memleket Sorumluluğu Duygusuyla Geziyoruz

Memleket Sorumluluğu Duygusuyla Geziyoruz

Memleket Sorumluluğu  Duygusuyla Geziyoruz
15-02-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını (STSO) ziyaret ederek Başkan Mustafa Eken ile istişarede bulundu.

Ağıralioğlu´nun, STSO ziyaretine Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Koç, Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz ve beraberindeki heyet katıldı.

Sivas´a çeşitli temaslarda bulunmak ve esnafların sorunlarını dinlemek için geldiklerini ifade eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, ?İl teşkilatımız birkaç günlük esnaf, STK ziyareti ve Sivas´ta istişare toplantısı tertipledi. Sivas´a geldik. Memleketi hep beraber ayağa kaldırmak gayretindeyiz. Bir parti sorumluluğunun çok ötesinde bir memleket sorumluluğu duygusuyla geziyoruz. Çünkü iktidar yorulunca milletinin sesini duyamaz olur. Böyle kriz zamanlarında da bu herkesin çığlığı, derdi birbirine eklenir. Böyle zamanlarda sahada olmak, milletin derdine yakın olmak lazımdır. Partimiz sorumluluk taşıyacak, memleket, millet taşıyacaksa, milletin derdine yakın olmak iddiasıyla il il geziyor. Genel Başkanımız bir taraftan, biz bir taraftan geziyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası da dahil meslek odalarımızın tamamı memlekette hangi sektörlerde ne sıkıntılar var en iyi bilen merkezler. Dolayısı ile onların da memleket perspektiflerini dinlemek zorundayız. Memleketin ihtiyacı olan bir takım düzenlemeler var. Parlamentoda bunlar yapılacaksa derdi olana derdini ifade ettiği yerde yakın olmak zorundayız. O yüzden bu ziyaretlerimizin memleket hayrına dönebileceğine gayret göstermek, memleket hayrına olabilecek istişarede olabildiğince artırmak gerekiyor. Bu işleri, partili partisiz ayrımına bakmadan iktidar-muhalefet duygusuna düşmeden yapmak lazım. Pandemi çok ağır hale getirdi. Memleketin zaten yükü ağırdı ama pandemi daha ağır hale getirdi. Dolayısı ile şimdi derdi olanın, esnafın, dar gelirlinin, emeklinin, asgari ücretlinin, çiftçinin neye ihtiyacı varsa ihtiyaçları ile ilgili duyurulması gereken dertleri hükümete, çıkarılması gereken düzenlemeleri meclise, basında kamuoyu önünde dikkat çekilmesi gereken problemi basına bir şekilde taşıyabilmek istiyoruz. O yüzden buralardayız, ev sahipliğinden dolayı da sizlere çok teşekkür ederiz. İlçeleri de gezeceğiz. Ondan sonra buradan duyduklarımızı götüreceğiz meclise, iktidarın duymasını istediklerimizi iktidara, milletin duymasını istediklerimizi de ekranlara taşıyacağız. İnşallah el birliği ile bu zor günleri atlatacağız? dedi.

STSO, PARTİLER ÜSTÜ BİR ODA

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ise ?Her partiye eşit mesafede olan, partiler üstü bir oda olarak bütün partiler bizim. Her partiden üyemiz var o yüzden bizim, şu parti, bu parti diye bir ayrımımız yok. O yüzden buranın sahipleri sizlersiniz, bütün teşkilatlar bütün partiler bizim odamızın sahipleridir. Tabi ki bu ziyaretleri önemsiyoruz çünkü sizler, bize geldiğiniz zaman ilimizi, ilçelerimizi gezdiğiniz zaman muhakkak ki sıkıntıları ve dertleri gerekli yerlere muhakkak bildiriyorsunuz. Tespit ettiğiniz, şehri gezerken ziyaretlerinizde burada, başka STK´larda almış olduklarınız Sivas lehine güzel olacak, savunulduğu zaman bizler için mühim olan bu. Bu anlamda bizim tabii ki Sivas´ta işsizlik 40-45 binlerden 25 binlere kadar geriledi. Çok şükür yatırımcılarımız, sanayicilerimiz yatırım yapıyor Sivas´a. Bizim hep söylediğimiz bir şey var başkanlarımız da biliyor. Teşvik kapsamında biz dördüncü bölgedeyiz, beşinci bölge teşviklerinden yararlanıyoruz. Ama sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim odamızın da başlatmış olduğu bir mücadele ile Sivas´ın teşvik kapsamında en özel teşvik kapsamında alınmasının müjdesini vermişti. Bununla ilgilide TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında benim bizzat kendisine ilettiğim Demirağ OSB altyapı ödeneğimiz biraz gecikmişti. Sağ olsun talimatlar verildi altyapı ödeneğimiz geliyor ve gelmeye başladı. İnşallah kararnameyi imzalamasını Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. Çünkü biz Cumhurbaşkanımızın, vermiş olduğu sözün yerde kalmayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda tabi gecikmelerden dolayı da hatırlatmalar yapıyoruz. Sivas´ta kenevir ile ilgili bir söz verilmişti geçen ay kenevir ekimine izin verilen iller arasına alındık. Bizim şu anda baktığımızda 1. OSB´de arsa tahsisi yapacak yerimiz kalmadı. 1. OSB doldu. Demirağ OSB´de ilk kazma vuruldu, 300 milyonluk bir yatırım için çalışmalar başladı. Tabi ki her ilin sorunu vardır, Sivas´ın da sorunları vardır. Ama biraz önce dediniz gibi bunları el birliği ile çözeceğiz. Biz her zaman için devletimizin yanındayız, her zamanda yanında olmaya devam edeceğiz. Hiçbir parti ayrımı yapmadan tüm partilerimize kapımız açık. İlimize gelerek ilimizin esnafını, tüccarını, bizleri ziyaret etmeniz gerçekten bizlere verdiğiniz değeri ve önemi gösteriyor. Bu anlamda sizlere ve tüm teşkilatlara teşekkür ediyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum? şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!