USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meslek Lisesi Öğrencilerine Burs

Meslek Lisesi Öğrencilerine Burs

Meslek Lisesi  Öğrencilerine Burs
29-10-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan; Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri İbrahim Yasak, Sivas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recai Gülez, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Basmacı ile Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Duman ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Sivas Hizmet Vakfı tarafından ortaöğretim öğrencilerine verilecek bursun detayları görüşüldü.  

?MEMLEKET MESELESİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ?

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, üniversite öğrencilerine verilen bursu çeşitlendirmek için bu sene ilk kez ortaöğretim öğrencilerine de burs verileceğini ifade ederek, "Sivas´ımızın birçok meslek lisesi var ama 3 meslek lisemiz Sivas´ımıza güzel hizmetleri olan ve öğrenci profili ile de şehirdeki nitelikli iş gücü piyasasına çok önemli katkılar sağlayan meslek liselerimiz. Özellikle mesleki eğitime çok ciddi katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Bu yönde Sivas Hizmet Vakfı yönetim kurulunda bir karar aldık. Bu kararımızda da ?Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor´ adı altında bir burs kampanyamız vardı. Bu minvalde üniversite öğrencilerine desteklerimiz oluyor. Biz bunu biraz daha çeşitlendirmek istedik. Biraz daha ortaöğretim boyutuna indirgemek istedik ve ortaöğretimde de özellikle meslek liselerini daha cazip kılmak, meslek liselerini memleket meselesi olarak değerlendirip nitelikli iş gücü piyasasına yetenekli, becerikli ve ara eleman yetiştirmek noktasında biraz daha sempatik hale getirmek, cazip hale getirmeye çalışıyoruz." dedi.

3 MESLEK LİSESİNDE BURS VERİLECEK

Belirli sayıda ve belirli kriterler belirlenerek seçilen 3 meslek lisesinde okuyan öğrencilerin bir kısmına burs verileceğinin altını çizen Vali Ayhan, "Bu sene de ilk olarak belirli bir sayıda, belirli bir çerçevede kriterler çizerek 3 meslek lisemizdeki öğrencilerimizin bir kısmına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde burs vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar başlattık, değerlendirme toplantısı yaptık. Bir çerçeve çizmeye çalışıyoruz. Maksat ve muradımız da bu liseleri daha cazip hale getirmek daha teşvik edilebilir, daha tercih edilebilir lise haline getirmektir? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE´DEKİ İLK UYGULAMA

Öğrencilere verilecek bursun, Sivas eğitimine önemli katkılar sağlayacağını ve bu uygulamanın Türkiye´de ilk uygulamalardan biri olduğunu belirten Vali Ayhan, "Sivas Mesleki Teknik Anadolu Lisemiz, OSB içerisinde sanayicilerimizle güçlü işbirliği içerisinde olan bir lisemiz. Seçme gerekçelerimizden birisi bu. Oradaki sanayicilerimiz ile meslek lisemiz arasında güzel bir bağ oluştu. Bu bağla da güzel bir döngü oluşacak. OSB´mizin de destekleri ile sanayi ile okulumuzu iyi bir paydaş oluşturduk, bir birliktelik oluşturduk. Yine Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde yine sanayiye dönük yüzü olan ve nitelikli eleman yetiştirmede hakikaten Sivas´ın kurumsal, köklü geçmişi olan liselerinden birisi. Ayrıca Sivas Bilişim Lisemizde bu sene başarılarıyla göz doldurdu. Sivas´ımızın meslek lisesi anlamında gerçekten adından sıkça söz ettirdi ve Sivas eğitiminin iyi bir noktada olduğunu göstermiş oldu. İyi bir temsil kabiliyeti oldu. İlk etapta bu üç lisemizi seçtik. Çalışmamız inşallah ilerleyen aşamada diğer liselerimizi de kapsayacak şekilde, kucaklayacak şekilde onlara da destek sağlayacağız. Şimdilik böyle bir karar aldık inşallah hayırlı uğurlu olur. Sivas´ımızın eğitimine, ortaöğretimine ve hassaten mesleki eğitimine önemli bir kazanım sağlayacağını düşünmekteyim ve Türkiye´de bu minvalde ilk uygulama olduğunu düşünmekteyim. İnşallah faydalı olur. Meslek liselerimizin fiziki anlamda çok iyi bir dönüşüm yaşayan meslek liselerimizin inşallah öğrenci profili ile de şehir ekonomisine, sanayisine, ticaretine büyük kazanımlar sağlayacağını düşünmekteyim? şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!