USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milletin Derdiyle Dertleniyoruz

Milletin Derdiyle Dertleniyoruz

Milletin Derdiyle  Dertleniyoruz
08-09-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

AK Parti´de sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat edilerek Şarkışla, Altınyayla Zara, İmranlı ve Gölova´da ilçe kongreleri gerçekleştirildi.

Şarkışla 7. Olağan Kongresine Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz ve Semiha Ekinci, İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Tanrıverdi gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, kongre sürecinin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, ?Pandemi döneminde kısıtlı sayıyla kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Sadece delegelerimiz ve katılımcıların olduğu bir kongre gerçekleştiriyoruz. AK Parti kongreleri milletin birbiri ile uğraştığı, sandalyelerin havada uçuştuğu kongreler değildir. AK Parti´de kongreler geçmişin değerlendirilmesi ve geleceğin perspektifi açısından ehemmiyet arz eder, inşallah bu kongremizde bundan önceki dönemde teşkilatımızın kazandığı başarılarının üzerine ne gibi başarılar koyabilirizin muhasebesi olacaktır? dedi.

Aksu´nun ardından konuşan Milletvekili Semiha Ekinci ise  ?Kongremiz; ilçemiz, ilimiz, ülkemiz ve partimize hayırlı uğurlu olsun. AK Parti 19 yaşında. Bugüne kadar inandığı yolda yürüyen tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğer onlar bu davaya gönül vermemiş olsalardı bugün ne Ankara-Niğde otoyolu açılabilirdi ne de doğal gazımızı bulabilirdik. Şarkışla İlçemiz Serdar Başkanımız başkanlığında Cumhurbaşkanımızın ikinci kez aday olacağı 2023 seçimlerine partimizi hazırlayacak. İl Başkanımız da söyledi hepimiz söylüyoruz her seçim önemli ama hem Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi hem de parti tüzüğümüzde yer alan 2023 hedefleri için hepsinden önemli bir seçim olacak. Bugüne kadar Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemize ve bizlere çok şey kazandırdı. Bizlerin de teşkilat olarak 2023 seçimlerinde hem Cumhurbaşkanımıza teşekkür mahiyetinde hem de dosta düşmana gerçeği göstermek adına bugüne kadar vermiş olduğumuz destekten daha fazla destek vermemiz gerekiyor? diye konuştu.

?SÖZ SAHİBİ DE KARAR SAHİBİ DE MİLLETTİR?

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise ?Siyasetin öznesi millettir. Söz sahibi de karar sahibi de millettir. Talimatı, görevi, iktidarı millet verir, millet alır, beklentisi, arzusu, talebi karşılanması gereken de millettir. Siyaset kendimizi iyi anlatmaktan önce milleti iyi anlamayı gerektirir. 83 milyonu kucaklamaya çalışmak asıl gayemiz, asıl görevimizdir. Bu ülkeye bizden önce 80 yılda yapılamayan hizmeti bizler yaptık, bazen şunu söylüyorlar: Kardeşim sana vekalet verdik, yatacak değildin ya tabii yapacaksın. Haklısın kardeşim, 20 yıldır iktidardayız, ne de olsa bizden önceki 20 yıl hizmet getirenler kadar hizmet getirseydim senin bu söylediğin yüzde 100 haklı olurdu ama ben benden önceki 20 yıl içinde hizmet getirenler kadar değil, 40 yıl içinde getirenler kadar değil, 60 yıl içinde getirenler kadar değil, 80 yıl içinde hizmet getirenlerin kat kat fazlasını bu dönemde sizlerden aldığımız vekaletlerle yerine getirdik? şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimde Mevcut Başkan Serdar Öksüm, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

ALTINYAYLA´DA KAYA İLE YOLA DEVAM

Şarkışla kongresinin ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Tanrıverdi koordinesinde Altınyayla 7. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?İlçe Başkanımızın önderliğinde Altınyayla´da gerçekten bir destan yazdık. İlçe belediyemizi, Deliilyas belediyemizi ve 2 il genel meclisi üyemizi kazanarak şu anda temsil makamında olan tüm değerleri AK Parti´ye kazandırdı, kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bugün de tekrar kendimizi yenileyip 2023 seçimlerine güçlü bir yapıyla girmek için kongremizi gerçekleştiriyoruz.  Altınyayla her zaman AK Parti´nin yanında oldu. Altınyayla her zaman bize destek verdi. İnşallah 2023 seçimlerinde de Altınyayla buradaki sesi Ankara´ya ulaştıracak.? diye konuştu.

İHALE 14 EYLÜL´DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Şarkışla-Altınyayla yolu hakkında müjde vererek sözlerine başlayan Milletvekili Semiha Ekinci ise, ?İnşallah 14 Eylül tarihinde Altınyayla-Şarkışla yolumuzun ihalesini yapacağız ilana çıktı. AK Parti iktidarı olarak inanın bizim heybemiz çok dolu. İktidarımızda Allah´a hamd olsun eksiğimiz yok. Yaptıklarımızı anlatamama eksiğimiz var. İnşallah anlatamasak da Altınyayla´da olduğu gibi halkımız görüyor, takdir ediyor. Bunun karşılığında 2 belediye başkanımız, 2 il genel meclis üyemizi partimize destekleriyle verdiler. Bizlere de ilçe başkanımız, belediye başkanlarımız birlikte kıymetli bakanımızın önderliğinde 2023´e giderken hizmet etmek düşüyor? diye konuştu.

Milletvekili İsmet Yılmaz ise ilçenin doğal gaz eksiği ile ilgili bilgi vererek, ?Habib kardeşim ve Semiha kardeşimle birlikte Sivas´tan ve Sivaslılardan aldığımız hiçbir talebi yerine getirmemezlik yapmadık. Bundan emin olun. Allah nasip ederse, bazen nüfus kriteri getiriyorlar eğer mümkünse doğal gazın geldiğini de göreceğiz. Beldelerimize geldi mi? Geldi. Kangal´a geldi mi? Geldi. Gürün´e geldi mi? Geldi. Zara´ya geldi mi? Geldi, Yıldızeli´ne geliyor mu? Evet geliyor.  Dağıtım planında yetkilendirme çıktı, borular döşeniyor. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl bu mevsimde Yıldızeli´ne doğal gazı vereceğiz. Sözümüzde oydu inşallah? ifadelerini kullandı.

Tek liste ile gidilen seçimde Mevcut Başkan Sadettin Kaya, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

ZARA KONGRESİ

AK Parti Zara 7. Olağan Kongresi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Sebahattin Buyrukoğlu´nun divan başkanlığında  gerçekleştirildi.

Kongreye katılan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş kuruluşundan itibaren AK Parti´ye hizmet eden ilçe başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ederek, ?Burada daha önce görev yapmış ilçe başkanlarımı görüyorum, biraz geriye gittiğim zaman siyah saçlarla başlayıp artık ak saçlı, ak sakallı diyeceğimiz bir ekip var karşımda. Bir tarafta o dönemlerin gençlerini görüyorum, bir tarafta ak sakalları olmuş partimizin emektarları. Tabii bu tecrübelerin aktarılmasıdır, bu devamlı bir öne sıçrayıştır? dedi.

Akkaş´ın ardından konuşan İl Başkanı Hakan Aksu ise, ?19 yıllık bir yürüyüş. 22-23 yaşlarında başladığımız bu yürüyüşe bugün Cenabı Hakk; İl Başkanlığı nasip etti. Mesele Recep Tayyip Erdoğan ve davasının yanında durabilmek, yürüyebilmek. Nerede olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan ve davasından uzaklaşmamak. İnşallah bundan sonra da yine hep beraber el ele, kol kola, gönül gönüle, ilimizle birlikte Zara´yı hak ettiği yere taşıyacağız. Kendisine teşekkür ediyorum? dedi.

Milletvekili İsmet Yılmaz da  ?20 yıldır iktidarda kalmak Türkiye´de görülmüş bir şey değil, Avrupa´da da görülmemiş. İşte bu teşkilatın gücünden ve birliğinden geliyor. İnanıyoruz ki 2023 seçimlerinde şu ana kadar alınan oyun daha fazlasını Ahmet Başkanım ve ekibi alacaktır. Siyasetin öznesi millettir. Söz sahibi de karar sahibi de millettir. Talimatı, görevi, iktidarı millet verir, millet alır, beklentisi, arzusu, talebi karşılanması gereken de millettir. Siyaset kendimizi iyi anlatmaktan önce milleti iyi anlamayı gerektirir. AK Parti ailesine düşen görev daha büyük bir Türkiye ailesi olarak herkesi daha iyi anlamak, 83 milyonu kucaklamaya çalışmaktır. AK Parti bugüne kadar milletin çizdiği rotada hareket etmiştir, bundan sonra da o rotada hareket edecektir? ifadelerini kullandı.

Tek Liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Ahmet Okur tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

İMRANLI´DA BAYRAK DEĞİŞİMİ YAŞANDI

Zara´nın ardından İmranlı´nın 7. Olağan kongresi gerçekleştirildi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Ahmet Sebahattin Buyrukoğlu gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?Pandemi süreci nedeniyle kongrelerimizi açık alanlarda delegelerimizle yapıyoruz. İnşallah bu salgın bittiği zaman daha kalabalık alanlarda can cana, kan kana, kol kola bir araya geleceğiz. Kongrenin bizim için çok önemi var, 2001 yılında beraber yola çıktığımız, partimizin çeşitli kademelerinde görev aldığımız dava arkadaşım Yavuz Yüce, gençlik kollarından yetişmiş, partimize farklı kademelerde görev yapmış bundan sonra da inşallah bayrağı ilçe başkanı olarak devam ettirecek olan Ali Ürek kardeşimize görevi bırakıyor. Her partide bu görülmez. Birbirinin arkasında durarak bayrağı bir elden bir ele teslim ettiği ortamlar çok azdır. Ben her iki başkanıma da teşekkür ediyorum? dedi.

Milletvekili İsmet Yılmaz da ?80 yılda yapılan barajlardan daha fazlasını Sivas´a yaptık. Yolda gelirken gördük, Sivas´ı göller bölgesine çevirdik. Zamanınız olursa İmranlı Barajından başlasınlar, Zara´dan Pusat Özen Barajı´ndan, Navruz Barajı´ndan, Kanak Barajı´ndan, Kocakurt Barajı´ndan çıksınlar. Sivas´ın iklimini gerçekleştirdik. 80 yılda Sivas´ta sulanan alandan daha fazlası bizim dönemde sulanmaya başladı. Hızlı trenimiz gelecek, okullarımız, TOKİ´ler, halk eğitim merkezleri, hastaneler? 2002´den önce biz TOKİ yaptık da vatandaşımıza verdik diyeni gördük mü? Sivas´ta 8 binin üzerinde konut yaptık ve halkımıza teslim ettik, İmranlı´da da var. Bizden önce Sivas´ta doğal gaz da yoktu. 150 bine yakın hane Sivas´ta doğal gaz kullanıyor. İnşallah sıraya koyuyoruz, bu yıl Ulaş´ı vereceğiz, Gemerek aldı, Divriği Aldı, Kangal aldı, Gürün aldı, Zara aldı. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemlerde burası da alacaktır? şeklinde konuştu.

Seçimde İlçe Başkanı Yavuz Yüce, hizmet bayrağını Ali Ürek´e devretti.

GÖLOVA´DA KARACA GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti´de İmranlı´nın ardından Gölova İlçesi´nin kongresi gerçekleştirildi. Divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Ahmet Sebahattin Buyrukoğlu´nun gerçekleştirdiği kongrede konuşan İl Başkanı Hakan Aksu, ?AK Parti kurulduğu günden bu tarafa 19 sene geçti. 18 senedir ise iktidar. Gerçekten şöyle bir baktığımız zaman gerek yolları ile gerek sağlık yatırımları ile gerek eğitim ve tarım yatırımları ile 80 yılda yapılamayanları 20 sene gibi kısa bir sürede yaptık. Gölovalı hemşehrilerimiz de her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında oldu, Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdiler. İnşallah Allah nasip ederse, bu kongremiz ile beraber yenilenen ilçe teşkilatımız, beraberinde kadın kollarımız, gençlik kollarımız, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine güçlü bir şekilde girmeyi planlıyoruz. İnşallah hem Gölova´nın hem Sivas´ın sesini Ankara´da duyurmak istiyoruz? dedi.

Milletvekili İsmet Yılmaz ise, ? Bir siyasi partinin başarıya ulaşabilmesi için iyi bir teşkilata sahip olması lazım. Bugüne kadar yapılan seçimlerde de görülmüştür ki Türkiye´de en güçlü teşkilata sahip olan parti AK Partidir. 2002´den bugüne girdiği her seçimde ya kendini takip eder ya da ikinci sıradaki partiden iki kat daha fazla oy alır. Yine halkın ve milletin beklenti ve ideallerini gerçekleştirecek parti AK Parti´dir. Teşkilatı ve partimizin 21. yüzyılını hep birlikte inşa ediyoruz. Derdimiz milletin derdi, sorunumuz milletin sorunudur. Milletin derdini dert edinmeye, sorununu sorunumuz edinmeye devam edeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız. İnanıyoruz ki Hakk´ın rızasını kazanmak halkın rızasını kazanmaktan geçiyor. Biz de bunu yapmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan İlyas Karaca, tekrar ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!