USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MUHARREM AYI BARIŞ GETİRSİN--VİDEO

MUHARREM AYI BARIŞ GETİRSİN--VİDEO

MUHARREM AYI  BARIŞ GETİRSİN--VİDEO
03-09-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cem Vakfı Sivas Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vakıf binası önünde aşure programı düzenlendi.

Programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ulaş Karasu, Jandarma Alay Komutanı İdris Tataroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş ve protokol üyeleri katıldı.

?MATEM CEMLERİMİZİ BİR ARADA İCRA EDEMEDİK?

Aşure dağıtım programında ilk olarak söz alan Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş ?Bir Muharrem ayının daha maneviyatı içerisindeyiz. Bu yıl pandemiden dolayı Cem Vakfı Sivas Şubemizde oruç açma lokmaları veremedik ve matem cemlerimizi de bir arada icra edemedik. Evlerinde bireysel ibadetlerini eda eden ve oruçlarını açan canlarımız ile gönül bağımızı ve muhabbet zincirimizi hiçbir zaman koparmadık. Her yıl Muharrem oruçlarımızdan sonra paylaştığımız aşure soframızı bu yıl Cem Vakfı Sivas Şube binamız önünde açık havada pandemi kurallarına uygun bir biçimde aşure dağıtımını yapıyoruz. Katılım sağlayan tüm protokol üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.? dedi.

?AŞURE GİBİ BİR VE BERABERCE OLMAYI DİLİYORUM?

?Yüreğimizdeki sevgiyi, hoşgörüyü, yardımseverliliği ve alçak gönüllüğü bir arada yoğurup aşure tadında, birbirimize yansıtmaktan geri durmayalım? diyen Karataş, ?Dağıtacağımız aşureler insanların kardeşçe, sevgiyle, barış içerisinde, bir arada yaşamasına vesile olsun inşallah. Aşure gibi tatlı, aşure gibi güçlü, aşure gibi bir ve beraberce olmayı diliyorum. Aşuremize katkı sunan tüm canların dilek ve dualarının kabulünü yüce Allah´tan niyaz ediyorum? ifadelerini kullandı.

?BERABERLİĞİ EN GÜZEL SİMGELEYEN ŞEY AŞUREMİZDİR?

Yas ve matem ayı olarak nitelendirilen Muharrem ayının tüm insanlığa, barış ve kardeşlik getirmesini dileyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ?Bugün bu coğrafyanın ihtiyacı olan birlik ve beraberliği en güzel simgeleyen şey aşuremizdir. Farklı renkleri, farklı tatları bir araya getirerek ortaya bambaşka bir lezzet sunan aşure; bir olabilmeyi, beraber olabilmeyi, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ortak bir payda da buluşabilmeyi bizlere göstermektedir.? dedi.

?İSLAM COĞRAFYASININ ORTAK ACISIDIR?

Başkan Bilgin ?İslam kültür tarihinde önemli bir yeri olan Muharrem ayı, bu ay içerisinde meydana gelmiş önemli olaylardan kaynaklanmaktadır. İslâm tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbela Olayı da bu ay içerisinde yaşanmıştır. Bu olay tarihimiz için bir milattır. Bu olay tüm İslam coğrafyasının ortak acısıdır. Biz ortak acılarımızda nasıl birleşebiliyorsak sevinçlerimizde de birleşebilmeliyiz. Bu ay Muharrem ayı, matem ayı olarak bilinse de paylaşmanın en güzel simgesi de aşure günümüzdür. Aşure günümüz birlik ve beraberliğimizi perçinleyen, kaynayan kazanlarda, ocaklarda farklılıklarımızı ortaya çıkartarak ayrışmayı değil birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı temsil eden farklı renkleri, dilleri, kökenleri, cinsiyetleri, mezhepleri ortak bir payda da buluşturan insanlık ailesinin bir bütün olduğu gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

?RABBİM TUTTUĞUMUZ ORUÇLARI KABUL EYLESİN?

Vali Salih Ayhan ise, aşurenin milletin farklı zenginliklerini yansıttığını ifade ederek, ?On Muharrem´in İslam inancı açısından yeri ve önemi çoktur. Bizim için kutsal bildiğimiz, anlam verdiğimiz, mana verdiğimiz olayların yaşandığı aydır. İnsanların hassasiyeti, kardeşliği, barışı, birliği, beraberliği özümsemesi açısından ve yapmış olduğu ibadetler açısından da manalı bir aydır. Bu ayda Rabbim tuttuğumuz oruçları, edilen duaları kabul eylesin. Ağız tadımız hep aşure tadında olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz aşuredeki iç zenginliği kadar güzel olsun. On Muharrem ayımız mübarek olsun? dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla birlikte programa katılanlara aşure ikram edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!