USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müsaade Etmeyeceğiz--Video

Müsaade Etmeyeceğiz--Video

Müsaade Etmeyeceğiz--Video
20-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kent Meydanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti.

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Kıbrıs gazisi Süha Tan, Gaziler Günü´nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

?EN KUTSAL EMANETİ OLARAK KORUNACAK?

Ülkemizin bugün dünden daha fazla olmak üzere iç ve dış kaynaklı terör örgütlerinin tehdidi altında olduğunu kaydeden Kıbrıs gazisi Tan, ?Orta Doğu´da güçlü bir Türkiye emperyalist güçler tarafından istenmemektedir. Bu kapsamda terör örgütlerinin hedefi ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratmak, Türkiye Cumhuriyetini iktisadi alanda zayıf bir ülke haline getirmek dolayısıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr´in gerçekleşmesini sağlamaktır. Aziz Türk milleti ve onun kahraman ordusu bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Her geçen gün daha fazla güçlenen şan ve şeref timsali Türk ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın hürriyet ve bağımsızlığının en büyük güvencesi ve dayanağıdır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine bölünmesine hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milletinin en kutsal emaneti olarak korunacaktır? dedi.

?CANINIZ PAHASINA KORUYACAĞINIZA İNANIYORUZ?

Gençlere de seslenen Kıbrıs gazisi Tan, ?Atatürk, Cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Sizlerin de Ata´mıza ve Türk gençliğine yaraşır bir şekilde durmadan çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getireceğinize ve gerektiğinde canınız pahasına koruyacağınıza inanıyoruz. Şehitlerin ve gazilerin emaneti olan bu güzel vatanı teslim ederken Türk gençliğinden beklentilerimiz budur? ifadelerini  kullandı.

?AHDE VEFA YETERSİZDİR?

Kore´de ve Kıbrıs´ta savaşarak gazi olanların sayısının 59 bin  olduğunu açıklayan Kıbrıs gazisi Tan, ?Halen hayatta olan ve yaşları 66 ile 90 arasında Kıbrıs ve Kore gazilerimizin sayısı bugün 28 bindir. Üzülerek şunu ifade etmek isterim ki Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp yetersizdir. Birçok sorun ve istekleri bugüne kadar giderilmemiştir? açıklamasında bulundu.

?ŞEHİT VE GAZİ, TÜRK TOPLUMUNUN ORTAK DEĞERİDİR?

Kıbrıs gazisi Tan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. İlgisizlik şanlı tarihimize olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değeridir. Gaziler günümüzde mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.?

Kıbrıs gazisi Süha Tan´ın ardından şeref defterini imzalayan Vali Salih Ayhan ise ?Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdanî ve ahlâki değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale´de, Dumlupınar´da, Sarıkamış´ta, 15 Temmuz´da olduğu gibi yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini bugün de terörün maşalarına karşı içeride ve dışarıda başarılı bir şekilde yürütmektedir? dedi.

?ASİL BİR MİLLETİZ?

Bir şehit veya gazi olduğunda sadece ailelerin değil milletin de yüreğinin yandığını vurgulayan Vali Ayhan, ?Güvenlik güçlerimiz yaralandığında canımız acımaktadır. Bizler hiçbir askerimizin, polisimizin tırnağına zarar gelmesini istemeyen, onların, bu ülke için ne kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğinin bilincinde olan yüce Türk milletiyiz. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. İşte, biz böyle asil bir milletiz. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu toprakları bizlere vatan yapan güvenlik güçlerimize, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkar olmak, boynumuzun borcudur?  ifadelerini kullandı.

BİZLERE EMANETSİNİZ

Vali Ayhan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: ?Kahraman gazilerimiz; sizler devletimize ve bizlere emanetsiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki, bizler bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve sizler için ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız.   Gaziler Günü nedeniyle büyük Türk milletinin bekası için canlarını ortaya koyan, ebediyete intikal eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum.?

Buradaki programın ardından  Vali Salih Ayhan, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü, Yukarı Tekke Mezarlığı´nda bulunan şehitlikleri ve gazilerin mezarlarını ziyaret ederek kabirlere karanfil bırakıp dua okudu. Vali Ayhan ve beraberindekiler daha sonra terör gazisi Muhammet Ekrem Ergün ile Kıbrıs gazisi Ziyaettin Salık´ı hanelerinde ziyaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!